Parlatıcı ve Kolonyayı Hazırlayın! Halı ve Koltuklardaki Zorlu Lekelerle Anladıkları Dilden Konuşuyoruz

“Eyvah, halıya çay döküldü! Tüh, yıkamadan da yeni gelmişti. O kadar da para vermiştik. Ne yapacağınız şimdi?” konuşmaları hepimize bir hayli tanıdık geliyor. Üzülmeyin çaresini araştırdık, bulduk. İşte koltuklarınıza ve halılarınıza dökülen lekeleri çıkarma yöntemleri…

Kullanacağınız maddeyi mutlaka test edin!

Koltuklarınızı ve halılarınızı temizlemeden önce kullanacağınız ürünü görünmeyen bir alanda test edin. Minderlerin/ halıların altı veya koltukların arkası bunun için iyi bir alan olabilir. Temizleyiciyi buraya uyguladıktan sonra herhangi bir renk değişimi veya yıpranma etkisi görürseniz o temizleyiciyi kullanmamalısınız.

Fırçalardan mutlaka yararlanın!

Koltukları ve halıları temizlerken genelde çoğumuz bezleri kullanırız. Bez kullanırken renkli olmamasına dikkat etmelisiniz. Aksi halde temizleyicinin etkisi ile bezinizin rengi koltuklarınıza veya halılarınıza bulaşabilir. Fakat leke kurumuşsa küçük fırçalar daha çok işe yarayabilir. Fırça hareketlerini bastırmadan yaparsanız kumaşlarınız zarar görmez.

Arap sabununun gücüne inanın!

Her temizlik alanında etkisini gösteren arap sabunu koltukları ve halıları temizlemede de bir hayli etkili! Doğal içeriği ile bu konuda bir numaralı tercihiniz olabilir. Arap sabununu sıcak suda erittikten sonra bez veya fırça yardımı ile lekeli yüzeye uygulayın. Sabun kalıntılarını gidermek için son bir durulama işlemi yapmanız gerektiğini unutmayın!

Bulaşık makinesi parlatıcısı hiç bu kadar işe yaramamıştı!

Eğer bu zamana kadar bulaşık makinesi parlatıcısını lekeler için kullanmadıysanız, etkisini görünce şaşırabilirsiniz. Yağ, kahve, çay fark etmez her lekeyi temizler. Fakat lekeniz kurumadan uygularsanız etkisini daha fazla görürsünüz. Bir nemli beze parlatıcı dökerek lekeli yüzeyi ovalayın. Parlatıcının maviliği gidene kadar lekeniz de gitmiş olacak!

Her derde deva sirke!

Temizliğin her aşamasında kullandığımız sirke bu konuda da en büyük yardımcılarımızdan biri. Sirke, çay ve kahve lekeleri için kesin çözüm.

Yağ çözücüler denemeye değer!

Yağlı yemekler diğer zorlu lekelerden biri. Fakat daha çok mutfak tezgahlarında kullandığımız yağ çözücüler burada da işinizi bir hayli kolaylaştırıyor. Bir kaşık yağ çözücüyü lekeye damlattıktan sonra nemli bez ya da fırça ile ovalamak yeterli olacak!

Karbonat da lekelere düşman!

Güçlü doğal temizleyicilere alternatif bir seçenek de karbonat! Lekenin üzerine döktüğünüz karbonatı ılık suya batırılmış bezle silerek koltuk ve halı lekelerinden kurtulabilirsiniz.

Son çare olarak limon kolonyası!

Kurumuş lekeler için bir de kolonyayı deneyin! Kolonya içinde alkol barındırdığı için koltuklarınıza zarar verebilir. Bu nedenle uygulamadan önce deneme testini mutlaka yapın.

Popüler İçerikler

Ak Parti ve MHP'den Muhalefete Geçen Belediyelerdeki Milyarlık Borçlar Dudak Uçuklattı
Müge Anlı'da Şok İddia: "Uğur Dündar'a Babalık Davası Açan Dilara'nın Babası Başka Bir Ünlü Sanatçı!"
Cem Yılmaz, Ahu Yağtu'yla Çözemediği Nafaka Krizini Fırsata Çevirip "Benimki Madafaka" Esprisini Lügata Ekledi