Paris'ten Altın Madalyasız Dönüyoruz, Bakan Bak Sorumluluğu Federasyonlara Bıraktı

Paris Oyunları'nı 64.sırada ve altın madalya almadan tamamladık. Bu duruma oluşan tepkilerin odağında olan isim Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak olurken, Bak federasyonlara hesap soracağını söyledi.

Paris'ten 3 gümüş, 5 bronz madalya ile dönüyoruz. 1984 Los Angeles Oyunları'ndan sonra ilk kez altın madalya sevinci yaşayamadık. Spor politikaları yoğun bir şekilde eleştirilirken Osman Aşkın Bak da bu eleştirilerden nasibini aldı. Özellikle sosyal medyada Bak için istifa çağrıları yapılıyor.

Sporculara teşekkür eden Osman Aşkın Bak, "Burada madalya alan, madalyaya yaklaşan ve özellikle ilklere imza atan sporcularımız oldu. Bazı sonuçlar bizi gelecek adına umutlandırırken bazı sonuçlar da önemli mesajlar verdi." dedi.

Devlet olarak her türlü imkanı verdiklerini söyleyen Bak, "Devlet, imkan sağlar. Biz, Türkiye Cumhuriyeti Devleti olarak; spor federasyonlarımıza en üst düzey imkanları sunduk. Sağladığımız bu imkanlar, dünyanın pek çok ülkesinde yok." açıklaması yaptı.

Sağladıkları desteğin uluslararası kamuoyunda da takdir edildiğini söyelyen Osman Aşkın Bak, "Bunu sadece biz değil uluslararası tüm spor kamuoyu söylüyor. Buna rağmen; bu imkanları doğru ve verimli kullanamayan federasyonlar bunun hesabını verecektir.” açıklaması yaptı.

Madalya sayısında beklentinin altında kalındığını kabul eden Bak, Her şeyi madalya olarak düşünmemek lazım. Ancak altın madalya çıkmadı, toplamda aldığımız 8 madalya da bizim beklentimizin altında. Burada ciddi bir seyirci baskısı ve ilgisi vardı. Salonların dolu olması, sporcuların bazılarını etkilemiş olabilir. Bunların hepsinden ders çıkaracağız. " dedi.

İlginizi Çekebilir

Paris 2024'ü Unutulmaz Karelerle Uğurluyoruz
Afgan Break Dansçı "Afgan Kadınlara Özgürlük" Yazan Pelerin İçin Olimpiyat Oyunları'ndan Diskalifiye Edildi
Taha Akgül, Başarılarla Dolu Kariyerini Duygusal Bir Mesajla Noktaladı

Popüler İçerikler

Tekirdağ'da İstismara Uğrayan 2 Yaşındaki Sıla Bebekle İlgili Korkunç Detaylar: Vücudunda Diş İzleri!
Narin'le İlgili Soruşturmada İmamın Gözaltı Nedeni Belli Oldu: Konuşmasınlar Diye Kur'an'a El Bastırmış
Gürgen Öz, Miss Turkey 2024 Birincisi İdil Bilgen'e Gelen Eleştirileri Dilan Polat Üzerinden Değerlendirdi!
YORUMLAR
12.08.2024

senin görevin soyunma odasından telefonla reyizi arayıp propaganda yapmak, başka işe yaramazsın, dğer bakanlarda çok farklı değil.

12.08.2024

Yalan söyluyorsunuz sayın Bakan!

12.08.2024

Ne söyleyecekti? Doğruları mı:)

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ