Savcılık Açıkladı: Paris Katliamı'nı Planlayan Abdelhamid Abaaoud Operasyonda Ölenlerden Biri

Paris'te dün düzenlenen operasyonda ölen kişilerden birinin Paris'te 13 Kasım'da yapılan saldırıları planladığı belirtilen Abdelhamid Abaaoud olduğu bildirildi.

Paris'te geçen Cuma günü düzenlenen eş zamanlı saldırıların baş planlayıcısı olmakla suçlanan Abdelhamid Abaaoud'un dün düzenlenen ve polis operasyonunda ölen iki kişiden biri olduğu açıklandı. 

Savcılıktan yapılan yazılı açıklamada, dün Paris'in kuzeyindeki Saint-Denis banliyösünde düzenlenen operasyonda ölen kişinin yapılan incelemeler sonrasında Abdelhamid Abaaoud olduğunun belirlendiği kaydedildi.

Ne olmuştu?

Polisin Paris'in Saint Denis semtinde dün düzenlediği operasyonda çatışma çıkmış, bir kadın canlı bomba, üzerindeki bombaları patlatması sonucu ölmüş, polis bunun dışında bir kişinin daha öldüğünü açıklamıştı. 

Yaşanan çatışmalar sırasında bir mahalle sakini kurşunların hedefi olmuş ve hayatını kaybetmişti. Operasyonda 7 şüpheli de gözaltına alınmıştı.

Paris'in Kuzeyinde Operasyon ve Çatışma

Ölen kişilerden birinin Abaaoud olduğu iddiaları Fransız basınına yansımıştı. Bu iddia bugün Paris Savcılığı tarafından doğrulanmış oldu.

Abaaoud kimdir?

AA ve Al Jazeera

Popüler İçerikler

Survivor Aleyna Kalaycıoğlu Elenir Elenmez O İsmi Takipten Çıktı!
Tiryakinim’i Bayhan'dan Daha İyi Söyleyebileceğine Kanaat Getiren Yeliz Yeşilmen Performansıyla Topa Tutuldu
Karısının Başka Biriyle İlişkiye Girdiğini İzleyen Adamdan Şaşırtan İtiraflar!