Paris Halkına Göre Turistlerin Asla Yapmaması Gereken 11 Yaygın Seyahat Hatası

Paris'ten bir yerel, gezginlerin şehirde yaptıkları bazı yaygın hataları ve bunlardan nasıl kaçınılacağını paylaşarak gezginlerin bu hataları yapmaması için herkesi uyarmış. 👇

1. Restoranlarda hesap beklemek.

Paris'te, hatta Fransa'nın her yerinde yemek yemek oldukça önemli bir iştir. Fransızlara göre yemek yemek hep lezzetlerin hem de yanınızdaki insanın tadını çıkarttığınız önemli bir aktivitedir. Bu nedenle tabaklarınızdaki yemekler tamamen bitene ve bardağınızdaki suyun son damlasını içene kadar masanıza hesap gelmez. Diğer ülkelerin aksine hesap sadece siz isterseniz masanıza gelir.

2. Bir yerlere girerken yeterince "Bonjour" veya "S'il Vous Plait" ve "Merci" dememek.

Paris'te bir mağazaya veya restorana girerken 'bonjour' veya 'bonsoir' demek oldukça önemlidir. Buralarda çalışan insanlarla göz teması kurmanız da önemlidir. Bir mağazaya girdiğinizde selam vermeden soru sormaya başlarsanız karşınızdaki insanın tepkisini görünce keyfiniz kaçabilir.

3. Restoranlara önceden rezervasyon yapmayı unutmak.

Daha önce de bahsettiğimiz gibi Fransızlar yemek yeme işini oldukça ciddiye alır. Bu nedenle restoranların çoğu rezervasyon gerektirir. Bazı restoranlara bir gece öncesinden rezervasyon yaptırabilirsiniz ancak gitmek istediğiniz restoran özellikle çok ünlü bir yer ise bu rezervasyon süresi 2-3 haftalara hatta 2-3 aylara kadar çıkabilir.

4. Ağustos veya Aralık aylarında seyahat etmek.

Genel olarak bu iki ay boyunca şehrin sessiz ve sakin bir havası olur. Özellikle popüler yerlere gitmek ve en ünlü restoranlarda yemek yemek istiyorsanız bu aylar dışında gelmeyi tercih etmelisiniz çünkü bu iki ayda restoranlar tatil için kapanıyor.

5. Köşedeki bir kahvecide kahve içmek ve baget almak.

www.food.com

Fark ettiğiniz üzere yemek yemek Fransa'da önemli bir iş... Paris'i ziyaret etmek, caddeye bakan sandalyeleri olan kafelerden birine oturmak ve bir kahve sipariş etmek sizin hayaliniz olabilir. Ancak Fransa'da kahve her zaman güzel olmayabiliyor. Kaliteli kahve içmek isteyenlerin güzel kahvecileri araştırıp bulması gerekiyor. Ekmek konusuna gelecek olursak, bütün dünyanın bildiği baget ekmeğini almak yerine tradi denilen bu geleneksel ekmeği deneyin, bagetten çok daha güzel ve lezzetli.

6. Yürürken bir şeyler yiyip içmek.

Fransızlar hareket halindeyken bir şeyler yiyip içmekten hoşlanmaz. Bahsettiğimiz gibi Fransızlar yemek yemeyi çok ciddiye alır ve bu aktiviteye çok önem verirler. Sokakta yürürken yemek yemeniz insanlara garip gelebilir, size alaycı bakışlarla bakarlarsa şaşırmamanızda fayda var...

7. İzin almadan bir şeylere dokunmak.

Fransızların da dediği gibi 'ne touchez pas!' Artık hepimiz Covid'e alışık bir şekilde yaşıyoruz ancak Fransızlar izinsiz bir şeylere dokunulmasından hiç hoşlanmazlar. Eskiden, ürün satıcıları, alışveriş yapanların kendi şeftalilerini, eriklerini ve mantarlarını seçmelerine izin verirdi, ancak şimdi sormanız gerekiyor.

8. Haftalık bilet almak ve metro biletlerini atmak.

Metrolarda sık sık bilet kontrolü yapılır ve yanınızda biletiniz yoksa ceza kesilir, bu nedenle metroya bindiğinizde inene kadar biletinizi atmamanız oldukça önemli. Ayrıca, hemen hemen her yere yürüyerek gideceksiniz, bu nedenle uzun bir konaklama için burada değilseniz veya belirli bir yere düzenli olarak gidip gelmeyecekseniz, bir haftalık bilet satın almakla uğraşmayın. Birçok popüler Paris bölgesi birbirine o kadar yakındır ki, yol boyunca yürümek ve ilgi çekici yerlerin tadını çıkarmak isteyebilirsiniz.

9. Yoldan bir taksi çağırmaya çalışmak.

Taksilere inip binmek için özel alanlar bulunur ve bunlara dikkat etmeniz gerekmektedir.

10. Yüksek sesle konuşmak.

Fransızlar oldukça sessiz konuşur ve başkalarını duymaktan da hoşlanmazlar. Sesinizi kontrol etmezseniz, başka biri sizden sessiz olmanızı isteyebilir.

11. Kaldırımda durmak.

Parisliler hızlı hareket ederler ve kaldırımlar dardır. Bir manzaraya hayranlıkla bakmak, telefonunuzu kontrol etmek, haritanızı açmak için durursanız, bir Parisli ile kavga etme riskiniz oldukça fazladır...

Bu içerikler de ilginizi çekebilir;

Aman Dikkat! Kimse Farkında Olmadığı İçin Hâlâ Kullanılan 25 Popüler Turist Kazıklama Tekniği
Seyahat Etmeyi Özledik! Uçuşlarınızı Kolay ve Konforlu Hale Getirmek İçin Uygulamanız Gereken 15 Önemli İpucu
Dünyanın En İlginç Yerlerinden Biri Olan İsviçre Hakkında Bilmeniz Gereken 26 Şaşırtıcı Bilgi

Popüler İçerikler

Yeniden Refah Lideri Fatih Erbakan Rakamları Paylaştı: "MHP'yi Geride Bıraktık"
Cübbeli Ahmet Hoca Kalp Krizi Geçirdi: Hastaneye Kaldırılan Cübbeli Ahmet Hoca’ya Anjiyo Yapılacak!
Kim Milyoner Olmak İster'de 5 Milyon TL'lik Ödül İlk Kez Kazanıldı!
YORUMLAR

Peki bunların hiç birinin doğru olmaması 😒😒😒

06.10.2021

Birde şöyle birsəy var ,Fransada bir mekana gidiyorsan ve oradaki Garson işinin ehli ve tecrübesine göre sana hizmet ediyorsa mûsteri kesinlikle bahsıs bırakır garsona,bırakmadığı bahşiş müşterinin bir sonraki gelisi olursa ona göre ilgi alaka gösterirler ama %99 ,u bahşiş bırakır. Türkiyeye gelen Fransızında %99 ,u bahşiş bırakmaz,hizmet ister,senle muhattap olmaz,ülkesinde öğrendiği kulaktan dolma bilgilerle beklenti içinde olurlar! Şarap servisi bunlar ićin önemlidir,Balık servisi ayıklama parçalama,tadım sunum etkiliyecedir,ama ne yaparsan yap servis yapan personelin hakkını vermeye pek yanaşmazlar.. Bizi sevmedikleri kesin Türko "onlar için doğrudan arap,muhammet,peygamber,din,tûrban ,cahil barbar Irk (kendi sömürelirine bakmaz ama omurgasızlar)Fasa ,cazayire gitmeleri yeterli ancak Faslıda Cezayirlide halinden memnun.Ama ama en iyi bildikleri şey kendinden olan herkeze adalet,bâşkanmış cumhurmuş sen işini yapmıyorsan kafana birgün bir yumurtayı vurur cezada almaz

07.10.2021

Turist almasınlar oldu olacak.. Kendi içinde tezat var zaten yazının..

TÜM YORUMLARI OKU (4)