Parayla Satılması da Çözüm Olmadı: Almanya Plastik Poşetleri Tamamen Yasaklayacak

Almanya Çevre Bakanı Svenja Schulze plastik poşetlerin tamamen yasaklanacağını açıkladı. Schulze, kararın poşetlerin parayla satılması uygulamasının istedikleri sonucu vermemesi üzerine alındığını söyledi.

"Amacımız kullanıp atan bir toplum olmayı bırakmak "

Svenja Schulze paralı poşet uygulmasının plastik kullanımını 'yeterince azalttığını ancak bunun arzu etikleri bir sonuç olmadığını' belirterek 'Amacımız kullanıp atan bir toplum olmayı bırakmak ve daha az plastik kullanmak' dedi.

Çevre Bakanı, uygulamanın ne zaman başlayacağına ilişkin tarih vermedi.

İngiltere'de plastik poşet kullanımı yüzde 90 azaldı

İngiltere'de de plastik poşetler 2015'ten beri bu yana paralı. Poşetler 5 peni'ye (yaklaşık 33 kuruş) satılıyor. Uygulamanın plastik poşet kullanımını yüzde 90 azalttığı belirtiliyor. Plastik poşetlerin fiyatı 2020'den itibaren iki katına çıkarılacak.

Ülkede gelecek Nisan'dan itibaren plastik poşetler, kokteyl karıştırıcıları ve kulak temizleme çubukları da yasaklanacak.

Avrupa Birliği genelinde pipet, çatal ve kaşık gibi tek kullanımlık plastik ürünlerin 2021'den itibaren yasaklanması planlanıyor.

2021 Yılında Yürürlüğe Girecek: AP Tek Kullanımlık Plastik Ürünleri Yasakladı

Ayrıca bakınız 👇

'Almayayım Teşekkürler': Aylık Kişi Başı Poşet Kullanımı 35'ten 10'a Düştü
Plastik Poşet Ücretli Olunca Bez ve Kağıt Torbaya Yöneldik: Peki Hangisi Daha Çevreci?

Popüler İçerikler

"MHP Eridi" Eleştirilerine Yanıt: Devlet Bahçeli, Kendi Matematiğinden Oy Oranlarını Açıkladı
AK Partili Vekilin Rolex’i: “Biz Bu Milletin Ta Kendisiyiz” Paylaşımını Silmek Zorunda Kaldı
Müge Anlı'da Şok İddia: "Uğur Dündar'a Babalık Davası Açan Dilara'nın Babası Başka Bir Ünlü Sanatçı!"
YORUMLAR
13.08.2019

Ülkemizde paralı oldu diye plastik poşeti statü sanan aptallar var . Ver bir poşet ya kaç kuruş zaten ehehe yapan tipler var kasalarda.

Pasif Kullanıcı
13.08.2019

Çok çevreciyseniz önce avrupanın birçok ülkesi gibi benzinli araçları yasaklayın.Ama yok milyarlarca dolar yatırım yaptığınız sektörün yanında çevrenin lafı olmaz :D Plastik poşetle filan şov yapmaya devam

13.08.2019

Hocam bu ülkede benzin yasaklanabilir mi, şöyle iki saniye düşünür müsün benim için?

13.08.2019

Yorumlara bak arkadaş .d.d Ne kıçına sokması aq Almanya'ya geldin mi gördün mü?! Herkes kendi torbasıyla gidiyor markete. Torba getirmezsen de marketlerden zaten torba satın alabiliyorsun. Buradaki haberde 'plastik' torbaların yasak olmasından bahsedilmiş, zaten marketlerde karton ve kumaş torbalar satılıyor ki özellikle kumaş torbalar gayet de kullanışlı oluyor. Bir tane torba aldım eşya koymaya da, market alışverişine de, çamaşır getir götür yapmaya da vs vs her şeye kullanıyorum aylardır. Kıçına sokmak isteyen sokabilir ama öyle bir şey yok.

13.08.2019

evet bende 2 ay önce ordaydım bir tane kumaş torba aldım 1 euro felandı. hanım şimdi onu plaj çantası yaptı gayet sağlam ve kullanışlı. dediğiniz gibi herkes filesiyle kumaş torbası ile geliyor. 2 yıl önce almanyaya geldiğimde poşetin paralı olduğunu öğrendiğimde çok şaşırmıştım. keşke bizde de olsa demiştim. bence gayet güzel birley paralı olması. tabi gerçekten doğa düşünülüyorsa

TÜM YORUMLARI OKU (23)