Parasız Çıktığı Dünya Turunda Çektiği Videolarla Fenomen Olan Halil Kaptan'ın Travmalarla Dolu Hayatı

Dünyayı gezmek için serüvenine başladığı andan itibaren yaptığı TikTok paylaşımlarıyla gündem olan Halil Kaptan'ın hayatıyla ilgili bilinmeyenleri sizin için araştırdık. Neşeli hayatının ardındaki travma dolu hayatı ise hepimizi duygulandırdı. Detaylar içeriğimizde...👇

Dünyayı gezerken çektiği TikTok paylaşımlarıyla binlerce takipçiye ulaşan Halil Kaptan'ı duymuşsunuzdur.

18 yaşında dünyayı gezmeye başlayan Halil Kaptan, turuna parasız çıktı ve gezdiği yerlerde bölgede yaşayanların evinde kalmaya başladı.

On çocuklu bir ailede yedinci çocuk olarak Adana'da dünyaya gelen Halil, sokaklarda çiçek satmaya başlamış.

Kendisi, serüveniyle ilgili "Cebimde yok denecek parayla yola çıktım. Sokaklarda parklarda, insanların evinde kaldım. Tek yön bilet alıp Hindistan'a gittim. 13 ülke gezdikten sonra Türkiye'ye döndüm" diyor.

Kaldığı yerlerde güvenlikle ilgili endişelerinin olup olmadığı merak edilen konulardan bir tanesiyken Halil'in konuyla ilgili sözleri 'Hiçbir tedbir almadım. Birine güvenmem benim için yeterli. Arabasına binerken güven veriyor. Sokakta büyüğüm için anlaması daha kolay.' şeklinde.

Halil, dünyayı gezerek elde ettiği tecrübelerde Avrupa'daki insanların bir çalışarak altı ay dünyayı gezebildiğini belirtiyor.

'Bunu gördüm. Neden ben bileklik satarak geziyorum da, o bir ay çalışarak geziyor. Türkiye'den çok umutluyum. Ülkemiz dünyanın en güzel ülkesi! 4 mevsim yaşıyoruz, doğa güzelliklerimiz bitmiyor ve insanımız çok tatlı, çok iyi, yemeklerimiz ayrı güzel, tarihimiz çok...'

Endonezya'dayken fakir bir ailede iki ay kaldığını söyleyen Halil, "Onlar beni çocuğu gibi sevdi, sevgiyi onlardan aldım. Sevgileriyle beni çok iyileştirdiler. Her yere birlikte gittik. Onlardan ayrılırken hüngür hüngür ağladım." dedi.

Şu an yaşadığı hayatın heyecanı ve tutkusu hepimizi hipnoz ederken geçmiş hayatıyla ilgili sözleri hepimizi duygulandırdı.

Halil, geçmişte istismara uğradığını söyleyerek 'Hava yağmurluydu, çiçek satıyordum. O sırada köpek seviyordum, bir araba yanaştı. 'Ellerim çok pis, gel benim kafem orada temizlenirsin, sana da yardımcı olurum' dedi. Ben de gittim paraya ihtiyacım vardı. Eve parasız gidersem sıkıntı oluyordu. Tuvalette elimi yıkarken içeriye girdi. Kapıyı kilitledi. Vücuduma dokunmaya başladı. Benim ağzım tutuldu. Korkuyorum, çok korkuyorum... Çıkmaya çalıştım ama bırakmadı. Çok korktum.' dedi.

16 yaşındayken annesi tarafından çalışmak için Adana'dan İstanbul'a gönderilmeye çalışılan Halil, polise gitmiş.

Çiçek satarken tanıştığı avukatın yardımıyla çocuk yurduna gidip iki hafta orada kalmış.

Ailesine sinirli olduğu için geri dönmek istemeyen Halil, görevli ailesiyle konuşmuş.

Halil, 'Görevli ailemi çağırmış, ailemle konuştum. 'Özgür olmak istiyorum' dedim. Beni öylece başı boş bıraktılar. İstanbul'a geldim. Sokaklarda tek başına kaldım. Sonra çiçek satarken biriyle tanışmıştım. Onun yanına gittim bir ay onunla çalıştım. Orada da dayanamayıp, Türkiye turuna başladım.' diyerek gezi serüvenin nasıl başladığını anlatıyor.

Halil'in TikTok hesabından yaptığı bazı paylaşımlar ise şu şekilde.

👇

👇

👇

Kendisine gelen bazı yorumlar da şu şekilde.👇

👇

Umarız enerjisi ve neşesi hiç bitmez...

Siz bu konuda ne düşünüyorsunuz? Yorumlarda buluşalım...

İlginizi çekebilir.👇

TikTok Canlı Yayınında Dilencilik Yapan Gençlerin Görüntüleri Tepki Çekti: 'Allah'ım Sen Büyüksün'
Batuhan Karadeniz, TikTok Canlı Yayınında Hediye İstedi: 'Bana Bunlarla Gel, Kesene Bereket'
Reynmenle Olan İlişkimi Bitirdim: Reynmen ve 'Reynmen'in Hatunu' İsimli TikTok Fenomeni Buluştu!

Popüler İçerikler

Polis Memuru Şeyda Yılmaz’ı Şehit Eden 19 Yaşındaki Katil Yunus Emre Geçti Tutuklandı
Fatih Altaylı Kendisini Eleştiren Bir Sosyal Medya Kullancısına Verdiği "Şaft" Cevabı ile Gündem Oldu
Benfica'da Şov Yapıyorlar: Kerem Aktürkoğlu ve Orkun Kökçü Portekiz Ekibini Sırtlıyor
YORUMLAR
08.11.2022

Canım yaa ne zorluklarla karşılaşmış helal olsun bi an bile pes etmemiş

09.11.2022

Ya haberi yayınlayan editör aylin çakar kardeşim ben az önce Halil kaptanın storysini izledim çocuk haberleri görünce şok olmuş bir sürü yerde yazılmış herkes kopyala yapıştır yapmış ki haberde geçen her keime yalandır çocuğu ailesine mahçup bıraktınız böyle iğrenç haberlerle insanların hayatını etkiliyorsunuz ne bi teyit etmişliğiniz vardır ne de bir doğru kaynağınız sırf tıklanma uğruna kendini böyle aciz bir durumu soktuğun için kendinden nefret edip utanmalısın

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ