Paranormal mi Yoksa Gerçek mi? Korku Filmlerinden Bile Daha Ürpertici Olduğu Düşünülen 'Amityville Cinayeti'

1974 yılının Kasım ayında Ronald DeFeo Jr. tüm ailesini katletti ve bu olay tüm zamanların en büyük korku hikayelerinden birine ilham verdi: Amityville Cinayeti.

www.instagram.com

Sadece Amityville'den bahsetmek bile New York'ta yaşayan birçok insanı korkudan tir tir titretebilir. Hatta resimde görmüş olduğunuz bu ev Amityville cinayetleri sayesinde Time dergisinin en iyi 10 perili ev listesinde de kendine yer bulabildi. 

Aslında bunun en önemli nedenlerinden biri 1977 yılında yayınlanan kitap ve sonrada bu kitapta uyarlanarak çekilen bir film olan 'Amityville Horror'. Kitap her ne kadar gerçek hikayelere dayandığını iddia ediyor olsa da Ocean Bulvarı sakinleri tüm bunların birer safsata olduğunu düşünüyor.

Tabii tüm bunlar bir yana, safsata olmayan şeylerden biri de maalesef bu evde işlemiş olan cinayet...

www.instagram.com

13 Kasım 1974 sabahı erken saatlerde DeFeo ailesinin altı üyesi 35 kalibrelik bir tüfekle vurularak yataklarında ölü bulundu. 23 yaşındaki Ronald DeFeo Jr. ailenin en büyük çocuğuydu. Cinayetleri kendi işlediğine dair soğukkanlı bir ifade verdi. Ebeveyn olan Louise ve Ronald DeFeo, Ronald'ın 18 yaşındaki kardeşi Dawn, 13 yaşındaki kardeşi Allison, 12 yaşındaki kardeşi Mac ve 9 yaşındaki kardeşi John Matthew vahşice katledildi.

Sonrasında birçok insan bu evin 112 Ocean Bulvarına kötü ruhları çektiğini iddia etmeye ve hatta bazıları bu evde yaşananların da ruhlar tarafından yapıldığını iddia etmeye başladı.

www.instagram.com

Peki gerçekten de Amityville cinayetlerinden önce evde kötü bir varlık vardı da bu genç adamı tüm ailesini öldürmeye mi zorlaşmıştı?

Bu sorunun yanıtını hiçbir zaman yanıtlayamayacak olsak da bildiğimiz tek şey, Ronald DeFeo Jr.’ın parasal olarak çok rahat olduğu ancak ruhsal olarak kendini mutlu hissetmediği gerçeği. Babası fazlasıyla otoriter ve istismarcı bir adamdı. Annesiyse baskın kişiliğiyle Ronald üzerinde büyük bir otorite kuruyordu. Tüm bunlardan dolayı Ronald DeFeo Jr. giderek daha da fazla sorun yaşamaya başlamıştı.

Tüm bunlarla başa çıkmak için uyuşturucu ve alkol kullanmaya başladı. Babasına fiziksel şiddet uygulamış ve hatta bir keresinde silahla da tehdit etmişti.

www.instagram.com

DeFeo’nun ailesi oğullarının değişmesi umuduyla ona haftalık hediyeler alıyor ve harçlık veriyorlardı. 18 yaşına geldiğindeyse Ronald aileye ait bir otomobil bayisinde işe girdi. 1974 yılında ise işi bırakmaya karar verdi. Arkadaşlarıyla barlarda buluşuyor, ailesinin aramalarına geri dönmüyor ve sürekli yalnızlığıyla ilgili söyleniyordu. Bundan dolayı evi terk etti. Tekrar geri döndüğündeyse her şey ebediyen değişmiş olacaktı...

Valrie Plaza'nın 'Amerikan Kitle Katilleri' adlı kitabına göre, DeFeo o gün sabah 06.30'da bir bara girip "Bana yardım edin. Sanrım annem ve babam vuruldu!" diye bağırdı.

www.instagram.com

Bar çalışanları Ocean Bulvarı'ndaki eve vardıklarındaysa onları korkunç bir manzara karşıladı. Altı ceset de yataklarında, mideleri üzerlerine yerleştirilmiş olarak bulundu. Kurbanlar sabah 03.15 sularında yüksek güçlü bir tüfekle vurulmuştu. Ancak ortada pek de mantıklı olmayan bazı şeyler vardı. Vücutlarda herhangi bir mücadele izi ya da uyuşturulduklarına dair bir kanıt yoktu. Uyanık olan hiçbir komşu herhangi bir silah sesi duymadığını söyledi. Sadece DeFeo'ların aile köpeği birkaç kez havlamıştı.

Polis soruşturması üzerine Ronald'ın verdiği ifade defalarca değişti ve bu da haliyle büyük bir dikkat çekmesine neden oldu.

www.instagram.com

Hatta bir noktada ailesini mafya tetikçisi Louis Falini'nin öldürdüğünü bile iddia etti. Fakat Falini'nin de o esnada yurt dışında olduğu ortaya çıktı. Sonunda Ronald ailesini kendisinin öldürdüğünü kabul ve itiraf etmek zorunda kaldı.

Kendisi 14 Ekim 1975'te yargılandı. Avukatı William Weber, sanığın kendisine ailesini öldürmesini söyleyen sesler duyduğunu belirterek Ronald'ın akli dengesinin yerinde olmadığını öne sürdü.

Ama bununla birlikte savcılık uyuşturucu bağımlısı DeFeo'nun gerçekten de hasta olmasına rağmen Amityville cinayetini işlediğinde ne yaptığını bildiğini savundu. Bundan dolayı da bir jüri onu altı farklı cinayetten ikinci dereceye mahkum etti ve aynı anda 25 yıl olmak üzere altı hapis cezasına çarptırıldı.

Tüm bunlar yaşanırken Ronald yaşadıklarını sürekli olarak farklı anlatmaya devam ediyordu. Kız kardeşinin babasını öldürdüğünü bile iddia etmişti.

www.instagram.com

İddiasına göre bu olaydan sonra annesi de kardeşlerini öldürmüştü. Ronald ise sadece anneyi öldürmüştü. 1990 yılına geldiğimizde ise Ronald bu kez de kız kardeşinin tüm aileyi öldürdüğünü ve tam onu da öldürecekken kendisinin kız kardeşini vurduğunu iddia etti. Ayrıca verdiği çeşitli ifadelerde evde ikinci bir şahsın da olduğunu ifade etti. Peki gerçekten de evde bir ruh var mıydı?

Ronald DeFeo Jr.’ın avukatı William Weber ile görüşen evin bir sonraki sakinleri olan George ve Kathy Lutz bu cinayeti kitaplaştırmak istiyorlardı.

www.instagram.com

Birlikte yazılan kitaptan hakkını alamayan Weber, Lutz ailesinde birçok dava açtı. Kitap üzerinde 60 milyon dolarlık hakkı olduğunu iddia etti. Mahkeme kendisinde 2.500 dolar ve ek olarak kitap ve film gelirlerinden 15 bin dolar vermeyi uygun buldu. Günümüzde yaşananlara inansanız da inanmasanız da Lutz ailesinin oğlu Daniel evde bir ruhun olduğunu iddia ediyor.

Lutz ailesinin diğer oğullarından biri olan Christopher ise ona doğru hareket eden ve gölge şeklinde adamları evin içinde gördüğünü ve kendisini rahatsız ettiğini söylemeye devam ediyor.

twitter.com

İşin ilginç tarafı hem George hem de Kathy Lutz yalan makinesine girmelerine rağmen makine her ikisinin de yalan söylemediği sonucuna vardı.

Peki siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Yorumlarda buluşalım...

Bu içerikler de ilginizi çekebilir:

Nefessiz İzlediğimiz Filmlerde Karşımıza Çıktığı Anda Lanet Edip Kapatmamıza Neden Olan 21 Durum

👇

Meğer Ne Çok Acı Sığdırmışız! 2020 Boyunca Ani Ölümleriyle Gözyaşlarımızı Tutmakta Bir Hayli Zorlandığımız Dizi Karakterleri

👇

Eşlerinin Uykularında Söyledikleri Birbirinden Tuhaf Şeyleri Paylaşarak Herkesi Kahkaha Krizine Sokan 15 Bahtsız Kişi

Popüler İçerikler

Önceki Şampiyonları Bilen Ünlü Astrolog Meral Güven Şampiyon Olacak Futbol Takımını Açıkladı
Komplo Teorilerine Neden Olan ve Irkçı Saldırıya Maruz Kalan Siyahi Çocuğun Ailesi Konuştu
Cezaevinde 37 Kiloya Düşen Nihal Candan İçin Tahliye Kararı Verildi
YORUMLAR
28.12.2020

Bi çuval uyuşturucuyla her şeyi görürsün aga. Katletmiş puşt ailesini işte.

28.12.2020

paranoid şizofreni

02.01.2021

paranormal diye birşey yoktur isan zihni vardır tıpkı tanrı yı yaratması gibi bunu da yaratır

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ