Paranızın Çoğunu Beslenmeye mi Harcıyorsunuz? Dengeli Beslenirken Cebini de Düşünmek İsteyenlere 16 Harika Tüyo

Bütün paramızı yemeğe yatırmadan dengeli beslenmek hepimizin hakkı değil mi? Buzzfeed'den derlediğimiz bu içeriğimizde beslenmenize dikkat ederken masraflardan kısmanıza da yardımcı olacak müthiş tüyoları sizinle paylaşıyoruz. 💴💴💴

1. Alışveriş listesi yapın ve yaptığınız listeye sadık kalın.

Biliyoruz bu duymadığınız bir şey değil fakat ev geçindiren sayısız kişinin favori yöntemi olmasının da bir nedeni var. Markete bir listeniz olmadan gitmek elinizde olmadan gereksiz harcamalar yapmanıza neden olabilir. Önünüzdeki haftayı planlayın, bir liste yapın ve ona sadık kalın. Farkı göreceksiniz.

2. Kullanabileceğiniz yemek artıklarını çöpe atmayın.

Parmesan peynirinin kabuğunu çorba aroması olarak kullanabilir veya brokoli saplarını kullanarak lezzetli bir salata yapabilirsiniz. Bazen yeniliklere açık olmak ve yemek yaparken yaratıcılığınızın sınırlarını zorlamak müsriflik yapmanızın önüne geçerek para arttırmanıza yardımcı olabilir.

3. İndirim kuponu sağlayan siteleri kontrol edin.

Hepimiz kupon biriktirerek indirimlerden yararlanılan günleri çocukluğumuzdan veya gençliğimizden hatırlıyoruz değil mi? İşte bunu yapmak günümüzde de mümkün! Belirli internet sitelerinden sağlayabileceğiniz indirim kodları ve kuponlarını kıyafet ve kozmetik alışverişlerinde kullanabildiğiniz gibi market alışverişlerinizde de kullanabilirsiniz.

4. Mısır gevreği, yulaf, çerez gibi yiyeceklerin paketlenmemiş olanlarını tercih edin.

Bu sayede tam olarak ihtiyacınız olan miktarda alışveriş yapabilir ve markaların süslü paketlerine para vermekten de kurtulabilirsiniz.

5. Meyve ve sebzeleri mevsiminde tüketin.

Her meyve ve sebze mevsiminde daha ucuz, daha sağlıklı ve daha lezzetlidir. Yani ocak ayında yaban mersini almak yerine ucuza tüketebileceğiniz kaliteli portakalı tercih edin.

6. Herkes için geçerli olmasa da yemek planı yapmak harcamalarınızı kontrol etmenizde yardımcı olabilir.

Tabii ki yemek planı yapmak, nerede ne yiyeceğinize o gün karar vermek kadar spontane değil ama bu sayede son dakika eve sipariş vermek gibi harcamaların önünü kesebilirsiniz. Yani önünüzdeki günleri planlayın ve yapacağınız yemeklerde aynı malzemeleri kullandığınızdan emin olun. Böylece hiçbir malzemeyi ziyan etmeden planınıza sadık kalabilirsiniz.

7. Yiyecekleri indirimde alıp dondurun.

Sıklıkla alışveriş yaptığınız marketlerdeki indirimleri takip edin, eğer et ürünlerinde indirim varsa dondurucunuzu bu indirimden yararlanarak aldığınız etlerle doldurmanızda hiçbir sakınca yok. Bu sayede gelecek birkaç ay için et masrafı yapmaktan kurtulmuş olursunuz.

8. Parçalanmış tavuğa gereğinden fazla para harcamak yerine bütün tavuk alın.

Marketten alacağınız iki tavuk göğsüne ödeyeceğiniz miktardan birazcık fazlasına bütün bir tavuk alıp, hafta boyunca bu tavuğun farklı kısımlarını tüketebilirsiniz.

9. Ya da bütün bir çevirme tavuk alıp parçaları farklı tariflerde kullanabilirsiniz.

Çevirme tavuk bazen çiğ tavuktan daha ucuza mal olabilir ayrıca daha az efor gerektiriyor.

10. Yemek pişirirken fazla hazırlayın ve diğer günler de tüketin.

Örneğin çorba yapmaya mı karar verdiniz? Öyleyse bu çorbayı küçük bir tencerede yapmak yerine birkaç öğün çıkaracak miktarda pişirin ve sonraki birkaç gün de tüketin. Ama eğer 'Yok ben sürekli aynı şeyi yiyemem, sıkılırım' diyorsanız yine işin içine biraz yaratıcılık ekleyerek artan yemeklerinizi kullanarak bambaşka şeyler üretebilirsiniz.

11. Et tüketiminizi azaltın.

Et genellikle bir yemek tarifinin en pahalı malzemesidir ama aslında tüketimini kolaylıkla azaltabileceğiniz bir yiyecektir. Beslenme dengenizi bozmadan et tüketimini azaltmak istiyorsanız daha çok yumurta yemeyi düşünebilirsiniz.

12. Yapabiliyorsanız kendi yeşilliklerinizi yetiştirin.

Herkesin bitki yetiştirmek için gerekli şartlara uygun yeri veya zamanı olmayabilir fakat siz de bir avuç yeşillik kullanmak için kocaman bir bağ alıp geri kalanını çürüyene kadar dolapta bekleten insanlardansanız maydanoz, dereotu, nane gibi sık kullandığınız yeşillikleri balkonunuzda yetiştirmeyi deneyebilirsiniz.

13. Yemek giderlerinizi bir deftere yazarak takip edin.

Herhangi bir defter, kağıt parçası veya telefonunuzun notlar bölümü... Neye para harcadığınızı takip edip nelerden keseceğinizi bildiğiniz sürece hangisini kullandığınız hiç fark etmez. Bakarsınız belki de kahveye, ayda beklediğinizden daha çok para veriyorsunuzdur ve belki kendi kahvenizi evde yapmaya karar verirsiniz.

14. Baharatlarınızı marketten değil aktardan alın.

Dünyanın en sıkıcı yemeğini bile enfes bir lezzete dönüştürme yetenekleri olsa da baharatlar da oldukça pahalı malzemeler. Eğer yakınınızda baharatçı veya aktar gibi dükkanlar varsa baharat alışverişinizi markette olduğundan daha ucuza getirebilirsiniz.

15. Hazır doğranmış meyve sebzeleri tercih etmeyin.

Eğer önceden yıkanmış ve doğranmış sebze ve meyveleri satın alıyorsanız muhtemelen paranızı boşa harcıyorsunuz. Sebze ve meyveleri taze alıp kendi istediğiniz şekilde hazırlamak biraz zaman alsa da hem daha sağlıklı hem de daha ucuz seçenek.

16. Ve son olarak, motivasyonunuzu kaybetmemek için Onedio Yemek kanalını takip edin 😇

Tavuğun Ciğerini Biliriz Biz: 21 Temmuz MasterChef 2024 Tavuk Ciğerinin Püf Noktaları

Popüler İçerikler

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Atatürk Karşıtlarına Mesaj Yolladı: "10 Yıl Daha Yaşasa Bambaşka Olurdu"
Apar Topar Çıkarılmışlardı: Kızılcık Şerbeti'nde Giray ve Heves Ayrılığının Gerçek Nedeni Ortaya Çıktı
Narin Güran'ın Babası Arif Güran İlk Mahkeme Sonrası Konuştu: "Kızımı Nevzat Bahtiyar Katletti"
YORUMLAR
26.01.2018

Çorba yapınca bütün tencere dolusu yaparım. Kalanını poşetlere bölüp derin dondurucuya. Bütün tavuk veya parça eti haşladığım suyu bardaklara bölüp derin dondurucuya. Soğan doğramaya kalkıştığımda bir aylık doğrayıp derin dondurucuya atarım.

26.01.2018

et tüketiminizi azaltın xd zaten ülke olarak durmadan fakirleşiyorsunuz, et de yemeyiverin xd çok iyi niyetlisiniz, teşekkürler.

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ