Paraguay'da Kürtaj Olması Kabul Edilmeyen, 11 Yaşındaki Tecavüz Mağduru Kız Doğum Yaptı

İddialara göre, üvey babası tarafından tecavüze uğrayan 11 yaşındaki kız hamile kaldı. Paraguaylı yetkililerin kürtaj talebini reddetmesi sonucu ise bir kız bebek dünyaya getirdi. 

Çoğunluğun Katolik olduğu bir ülke olan Paraguay, sadece annenin hayatını riske attığı durumlarda gebeliğin sonlandırılmasına izin veren, çok katı kürtaj karşıtı yasalara sahip. Haziran ayında bir grup hekim tarafından, hamilelik devam ettiği sürece kızın sağlığının risk altında olabileceği söylenmesine karşın, Sağlık Bakanlığı kürtaj talebini geri çevirdi. Tecavüz mağduru küçük kız, geçtiğimiz günlerde sezaryenle doğum yaptı ve bir kız çocuk dünyaya getirdi.

Hastane müdürü Mario Villalba'nın söylediğine göre bebek ve 11 yaşındaki kızın sağlık durumları iyi. Çocuğun velayetinin ise büyük anneye verildiği bildirildi.

Tecavüze uğradığı sırada 10 yaşında olan kız, karın ağrısı şikayeti ile hastaneye gitti, hamileliği bu şekilde ortaya çıktı. Küçük kızın annesi kürtaj talebinde bulundu, tecavüzcünün kendi kocası Gilberto Benitez olduğunu bildirdi. 42 yaşındaki adam tecavüz iddialarını yalanladı, şu anda ise yargılanmayı bekliyor. Anne ise ihmal suçlamalarıyla karşı karşıya.

Geçtiğimiz günlerde yapılan açıklamada, Uluslararası Af Örgütü küçük kızın hayatta kaldığı için şanslı olduğunu söyledi. Hayatta kalmasının ise Paraguaylı yetkililerin insan haklarını ihlal etmesinin bir mazereti olmadığını belirtiyor kuruluş. 

Birleşmiş Milletler raporuna göre, her yıl 14 yaşın altında 2 milyon kız doğum yapıyor. Çoğu da uzun vadeli ve ölümcül sağlık problemleri yaşıyor. Tahmini 70.000 genç, hamileliğin meydana getirdiği komplikasyonlar nedeniyle hayatını kaybediyor.

Geçen yıl Paraguay'da, 10-14 yaş arası tam 684 çocuk doğum yaptı. Hükumet yetkililerine göre, çocukların büyük bir kısmı cinsel istismar mağduru.

Popüler İçerikler

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'dan 1 Mayıs Açıklaması: "Taksim Uygun Değildir"
Yalı Çapkını Hayranları Ferit'i Görmek İçin Tekneyle Sete Gitti!
Cezaevinde 37 Kiloya Düşen Nihal Candan İçin Tahliye Kararı Verildi