Para Kesme Cezası Aldılar: Öğretmenler Dini Eğitimi Engelliyor İddiası

Mersin’de bulunan bir lisede görevli iki öğretmen hakkında, Diyanet İşleri Başkanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı’nın projesi olan ÇEDES kapsamında okullarda verilen dini eğitimi engellediği iddiasıyla soruşturma açıldı. Öğretmenlere, maaş kesme cezası verildiği öğrenildi.

Kamuoyunda çok tartışılan ÇEDES ile birlikte Diyanet İşleri Başkanlığı’nda görevli yetkililer, her hafta okullara giderek dini eğitim veriyordu.

Sözcü’den Sultan Uçar’ın haberine göre, Mersin’deki İsa Öner Anadolu Lisesi’nde, ÇEDES Projesi’yle ilgili öğrencileri etkilediği iddiasıyla öğretmenler Esin Azize Sor ve Ali Doğan’a, Akdeniz Milli Eğitim Müdürü Adem Şimşek’in talimatıyla soruşturma açıldı.

Kaynak

Diyanet aracılığıyla il ya da ilçe müftülüklerinin vereceği dini eğitimle ilgili, velilerden izin dilekçesi alınması gerektiğine dair öğrencilerini bilgilendirmeleri gerektiği halde öğretmenler suçlandı. Öğretmenler kendilerini, “Salondaki öğrenciye, veli izni alınması konusunda bilgi vermek görevimiz. Asıl yaptığımız davranış, mahalle halkı ile okul idaresinin karşı karşıya gelmemesi için iyi niyetli bir davranıştır” diye savundu.

Soruşturma sonunda öğretmen Ali Doğan ve Esin Azize Sor, 1/30 oranında aylıktan kesme cezasına çarptırıldı. Eğitim İş Temsilcisi Ahmet Karaman, cezaya itiraz etse de öğretmenler cezalandırıldı.

Bu haberler de ilginizi çekebilir 👇

MEB ve Diyanet'in ÇEDES Uygulaması Tepkilerin Odağında! Kim Destekliyor, Kim Karşı Çıkıyor?
ÇEDES Projesi: Öğrencilere Sınıfta Şeytan Taşlama Provası Yaptırıldı

Popüler İçerikler

MasterChef'te Şef Mehmet Yalçınkaya'nın Yaptığı İmza Tabak Dalga Konusu Oldu!
Galatasaray'da Mauro Icardi Oynamadığı Derbiye Damga Vurmayı Başardı
Fatih Altaylı Kendisini Eleştiren Bir Sosyal Medya Kullancısına Verdiği "Şaft" Cevabı ile Gündem Oldu
YORUMLAR
27.09.2024

AKP, sabır ve şükür telkiniyle güdecek eğitimsiz kaderci bireylerin azaldığını bildiği için anne karnında bile sözde din eğitimi vermeye yeltenecek endişeye sahip.

27.09.2024

Ya eğitimi kökten yasaklayinda rahat edin bari, okumuş nesil sizin için tehlike, çünkü sorgulama yetenekleri oluşuyor

27.09.2024

Okullarda zaten Din kültürü ve ahlak bilgisi dersi var, ilave olarak din eğitimi nedendir? İlahiyat Fakültesinden mezun öğretmenleri yeterli bulmuyor da imamhatip mezunu hocaları mı görevlendiriyorsunuz?

TÜM YORUMLARI OKU (12)