Para Kazanmanın Zamanı Var mı? 150 Yıldır İşleyen Döngü Alım ve Satım Zamanlarını Söylüyor

Yatırımda temel amaç ucuz alıp, pahalıya satmaktır. Profesyoneller ise alırken kazanılacağını savunur. Peki bu nasıl olur? Doğru zamanda alım satım yapmak mümkün mü? 150 yıldır işleyen periyodu keşfedenler alım fırsatını kaçırmamanızı söylüyor.

Para kazanmak için yatırım yapmak en iyi yöntemdir. Paranın her daim parayı çekeceği gibi, doğru yatırımlarla da çalışarak kazanmayacağınız zenginliğe ulaşmak mümkündür.

Yatırım ana amaç iyi kar etmektir. İyi kar etmenin temelinde de ucuza alıp, pahalıya satmak yatar. Peki bunun zamanlaması var mı? Dünya çapında bu işi başaran ya da Geleceğe Dönüş filmindeki maç sonuçlarını veren almanak gibi tüm alım ve satım zamanlarını bilsek, iyi yatırımlar yapabilir miyiz?

150 yıl önce bir çiftçinin para kazanmak için doğru zamanları gösteren bir çizelge yaptığını söylesek? Hem de 2023 alım fırsatının en iyi olduğu dönemlerin içinde yer alıyor desek?

Gelin bu çizelge nasıl ve tarih boyunca işlemiş mi birlikte bakalım.

Çizelgenin sahibi aslen bir işadamı olan George Tritch. Ancak çiftçi Samuel Benner bunu yayımlayan kişi olarak görünüyor.

'Para Kazanma Periyotları' isimli eser Tritch'ten kaynakla Samuel Benner isimli çiftçinin 1883-1884 yıllarında geçmiş verileri baz alıp hisse, emtia, mısır, domuz ve demir fiyatları için fiyat periyotlarını belirlemesiyle oluşuyor.

Bir nevi teknik analizin atası sayılabilecek bu çizelgenin bir özelliği de periyotlar "tahmini" yani geleceğe de uzatmasıyla alma ve satma alma zamanlarını kendi döneminde 40 yıl sonradan başlayarak 135 yıllık bir döngüyle göstermesi. 2023 yılını bitirmeye hazırlanırken bu çizelgenin 1924'den bu yana çalışıp çalışmadığına da bakılırsa, dünyada değişen döngüler yaklaşık 90 doğruluk payı ile ilerliyor.

Twitter'da Fatih Pakdamar'ın (@fatihpakdamar) yaklaşık 1 ay önce keşfettiği bu çizelgeye yönelik açıklamaları da bulunuyor. Ayrıca @obiwancoin de çizelgeyi yakın zamanda incelemiş.

Gelelim bu işleyen çizelgeyi incelemeye. 3 ana kısımdan oluşuyor. A,B ve C.

A yılları, panik dönemleri olurken, B yılları ise satış için en iyi dönemler olarak görülüyor ve fiyatlar halen sağlıklı oluşuyor. C yılları ise alım için en iyi zamanlar olurken, zor zamanları gösteriyor. 

A bandında yer alan 'Panik Yılları'nın döngüsü 16/18/20 yıl olurken, dünyada köklü değişimlerin de olduğu dönemler aslında. Günümüze en yakın panik dönemi 2035 yılında görülüyor.

Geriye dönük bakıldığında 1927'de Çin'de İç Savaşı'nın başladığı, 1945'te 2. Dünya Savaşı'nın bittiği, 2000 yılında ABD'de "Dotcom Balonu" ve 2019'da da ünlü siyah kuğumuz "Covid Pandemisi"nin başlangıcını görüyoruz.

twitter.com

Satmak için en iyi dönemleri gösteren, B yıllarının döngüsü ise 8/9/10 yıl olurken, en yakın 2026 yılında fırsat geliyor. 

Almak için en iyi dönem olan, C yıllarında döngü 7/9/11 yıl olurken, en yakın dönem 2032 oluyor ve hangi olayların bu yıllarda görüldüğüne bakınca işler daha da ilginçleşiyor:

1. Dünya Savaşı, 1929 Büyük Dünya Buhranı, 2. Dünya Savaşı, Kore Savaşı, Süveyş Krizi, Vietnam Savaşı, Petrol Krizi, Irak-İran Savaşı, Irak Savaşı, Arap Baharı, İsrail-Filistin Savaşı.

Peki gelecekte bu döngüyü nasıl kullanabiliriz?

twitter.com

Bu çizelgeye göre, şuan içinde bulunduğumuz dönem 2023-2024 yılları alım zamanı olurken, 2026 yılı satış dönemine işaret ediyor. 

Yine arada 2032 alım, 2034 satış dönemi olurken, 2035'te panik bekleniyor. 

Kısaca dünyada sistemi, alışkanlıkları değiştirecek bir olay bekleniyor.

Benzer döngülerle de örtüşen veriler incelenirken, yine de alın ya da satın diye kimse size söyleyemez çünkü unutmayın yatırım tavsiyesi değildir.

Popüler İçerikler

Osman Gökçek’in Cumhuriyet Resepsiyonunda Giydiği Fiyatıyla Dudak Uçuklatan Ayakkabıları Gündem Oldu
Erman Toroğlu, Galatasaray'ı 29 Ekim Kutlaması Sebebiyle Eleştirildi
Narin'in Ağabeyleri Arasında Şaşırtan Diyalog! Telefon Konuşmaları Ortaya Çıktı: ''Ağlama Bak Herkes Gülüyor''
YORUMLAR
19.12.2023

Dünyada yaşananlar aritmetik bir şekilde cereyan etmeye başladı. Geçmiş senelerde yaşananlar ile bugünlerde yaşananlar çok fazla değişkenlik içermeye başladı. Geçmişte isabetli olabilir de gelecekte de illaki olacak diye bir kaide yok zira denklemler çok çetrefilli olmaya başladı

Pasif Kullanıcı
19.12.2023

bugün aldığınız herşey yarından ucuz

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ