Papa Francis: 'Eşcinseller de Aile Kurma Hakkına Sahip'

Katolik Kilisesi'nin ruhani lideri Papa Francis, eşcinsel çiftleri onaylayarak, “Eşcinseller de Tanrının çocuklarıdır. Onlar da aile kurma hakkın sahiptirler” ifadelerini kullandı.

Katolik Kilisesi'nin ruhani lideri Papa Francis, ‘Francesco’ adlı kendisiyle ilgili çekilen bir belgeselde eşcinsellerin de aile kurma hakkın sahip olduğunu söyledi.

Yasa tasarısı çağrısı

Belgeselin ortalarında yer alan röportajda konuşan Papa Francis, “Eşcinseller de aile kurma hakkın sahip. Onlar da Tanrı’nın çocuklarıdır. Sahip olmamız gereken şey bir medeni birlik yasasıdır; bu şekilde yasal olarak kapsanırlar” dedi.

Papa ilgili açıklamayı çekilen uzun metrajlı bir belgesel için verdiği röportajda yapıPapa'nın açıklamaları da 'Francesco' isimli belgesel premierini Çarşamba günü Roma Film Festivali'nde yapınca ortaya çıktı.

Olumlu baktığı biliniyordu

Papa Francis eşcinsel birliktelik konusundaki olumlu görüşleri biliniyordu. 

Ruhani lider, Arjantin'de Başpiskoposluk görevinde bulunurken eşcinsel çiftler için sivil birliktelikleri eşcinsel evliliklere alternatif olarak onaylamıştı.

Francis böylece eşcinsel evlilik hakkındaki olumlu görüşlerini ilk kez papa olarak da açıklamış oldu. 

DHA, Euronews

Popüler İçerikler

Cezaevinde 37 Kiloya Düşen Nihal Candan İçin Tahliye Kararı Verildi
Dünyanın En Güzel 100 Kadını Listesine Türkiye'den 3 Ünlü Oyuncu da Girdi!
Konya'da 14 Yaşındaki Öğrencisini Taciz Eden Lise Öğretmeninin Cinsel İçerikli Mesajları Mide Bulandırdı
YORUMLAR
21.10.2020

Sevmediğiniz yabancıların din adamları bile medeniyetin, özgürlüğün, eşitliğin farkında. Bizimkilerin hala lut gavmiiyeeh

22.10.2020

Ve bir adam kadınla yatar gibi erkekle yatarsa, ikisi menfur şey yapmışlardır; mutlaka öldürüleceklerdir; kanları kendi üzerlerinde olacaktır. İncil böyle söylüyor Papa ne diyor :) Hayır onlar samimi değildir. Samimi olarak söyleseler anlardık. İkincisi medeniyet kelimesi Medine'den gelmekte, özgürlük deyip de türlü ahlaksızlıkları, fahşayı da bize özgürlük kılıfında sunmanızı, eşitlik adı altında kapitalin bizi daha fazla sömürmesine asla izin vermeyeceğiz. Sizin gözleriniz görmüyor ise bizim yapabileceğimiz bir şey yoktur!

Pasif Kullanıcı
21.10.2020

hristiyanlığın tek iyi yanı da bu. günümüze göre uyarlanabiliyor olması. çıkıp dünya düzdür kafasında işleri yürütmeye çalışsaydılar islam gibi çağ dışı bir din olarak algılanırdı.

Pasif Kullanıcı
22.10.2020

Bu Hristiyanlıkla ilgili bir durum değil, Bugün İncil'de yazan şeyler Ortaçağ'da da yazıyordu, herhangi bir şey değişmiş değil. Hristiyanlık üzerinde hegemonya kurmuş ruhban sınıfının varlığını devam ettirebilmesiyle alakalı daha çok. Bu kadar büyük bir sermaye gücünü devam ettirebilmenin tek yolu çağa ayak uydurmaktan geçiyor. Algıyı yönetebiliyorken onların dediği oluyordu, algıyı yönetemediklerinde de onlar genel algıya ayak uydurmaya başladı. Yoksa Papa dahil katoliklerin neredeyse tümünün eşcinnsellere bakış açısı yine aynı, tabi içinden ateist filan değilse.

Pasif Kullanıcı
21.10.2020

yaptığınız oğlancılığa kılıf mı uyduruyorsunuz ey eşcinseller

21.10.2020

Ee atalarımız işte napalım

TÜM YORUMLARI OKU (76)