Papa'dan Çocuk Sahibi Olmak Yerine Evcil Hayvan Edinenlere 'Bencillik' Suçlaması

İtalya'da doğum oranının düşük olmasını eleştiren ve insanların fazla çocuk yapmak istememesini 'trajedi' olarak nitelendiren Katolik dini lider Papa Francis'ten yine çocuk mesajı var.

Sputnik'te yer alan habere göre, Çocuk sahibi olmak yerine evcil hayvan bakmayı tercih edenleri bencil olmakla suçlayan Papa Francis, Vatikan'da her çarşamba düzenlenen kabul gününde yaptığı konuşmada, 'Günümüzde bir tür bencillikle karşı karşıyayız. Bazı insanların çocuk sahibi olmak istemediğini görüyoruz' dedi.

'Anne- babalığın inkârı'

'Bir çocuk yapıyorsa yapıyorlar, hepsi bu. Çocukların yerini alan köpek ve kedileri var. Bu söylediğime gülebilirsiniz ama gerçek bu' diye devam etti.

Bu durumun 'anne- babalığın inkârı olduğunu, bizi küçülttüğünü ve insanlığımızdan götürdüğünü' savunan Papa'nın biyolojik olarak çocuk sahibi olamayanlar için de bir çözümü var. Bu çiftlere de 'Ebeveyn olmaktan korkmayın' çağrısı yapan Papa evlat edinme seçeneğini değerlendirebileceklerini söyledi.

Popüler İçerikler

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya Duyurdu: Suriyelilere Yönelik Provokatif Olaylarda 474 Gözaltı Yapıldı
A Milli Takımımız Avusturya'yı 2-1 Mağlup Ederek EURO 2024'te Çeyrek Finale Yükseldi
UEFA Merih Demiral Hakkında Soruşturma Başlattı: Attığı Golden Sonra "Bozkurt" İşareti Yapmıştı
YORUMLAR
06.01.2022

Hangi din olduğu fark etmiyor hepsi kendine daha fazla muhtaç köle istiyor. Çoğal ve bana tap.

din adamları artık fazla olmaya başladılar toptan yasaklanmalı bu zhniyet

06.01.2022

Adam Hristiyan dininin papa'sı ve adama Hristiyanlığı anlattığı için linçliyorsunuz. Beyinsiz falansınız herhalde. Adam kendi dinine göre Hristiyanlara tavsiye veriyor çocuk yapın diyor. Bu kötü birşey de değil. Eğer insanlar yeteri kadar çocuk yapmazsa yaş ortalaması artar, emeklilerin maaşları ve masrafları devletler için sıkıntı haline gelir. Eğer dine inanmiyorsan adamın dediklerini umursamazsin ama dine inananlara saygılı olacaksınız olmalısınız falan değil olmak zorundasınız.

06.01.2022

Başlık; imla hatası içeriyor. Papa’dan çocuk yapın gibi okudum saçma oldu 😂

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ