Pandemi Döneminde Hayatımızın Vazgeçilmezleri Haline Gelen 18 Pratik Uygulama

Siz kaç tanesini kullandınız? 🤔

1. Hayat Eve Sığar

Özellikle son dönemde alışveriş merkezleri dahil pek çok yere girerken sorulan HES kodları ile bu uygulamayı şu ana kadar indirmeyenler de indirdi.

Hatırlar mısınız ilk zamanlarda açıp bölgenin ne kadar kırmızılaştığına bakardık...

2. EBA

Eğer öğrenciyseniz ya da kardeşiniz, çocuğunuz, tanıdığınız öğrenciyse kesinlikle telefonunuzda EBA vardır. Bizim bile indiresimiz geliyor bazen.

3. Zoom

Her çalışanın, her öğrencinin indirdiği Zoom sanırım Mart ayından beri hayatımızdan bir türlü çıkaramadığımız en önemli uygulamalardan biri. İlk zamanlar çok fazla kazaya yol açan Zoom'u gün geçtikçe kullanmayı daha da öğrendik sonunda 😂

4. Takıtak

Mobil Takıtak düğünlerin yasaklanması ile hayatımıza giren uygulamalardan biri. Ne yapıp ne edip o takıyı almak isteyen yeni evli çiftlerin en sevdiği uygulama olan Takıtak, düğünlerde o çevrek altını illa takacağım diyen kişilerin de favori uygulaması oldu.

Ah korona bizi ne hallere getirdin...

5. Google Maps

Haziran ayına kadar evde ne yapacağız korkusu ile Google Maps sayesinde dünyayı gezmiştik. Garip görüntüler keşfetmiş, dayanamayıp daha fazla sokak keşfetmiştik.

6. Online müzelerin websiteleri

Online müzeler ile Fransa'dan, New York'a kadar he yere gittik, her eseri inceledik. Özellikle ilk dönemlerde bizim için mükemmel bir şeydi kabul edelim.

7. Nike Training Club

O kadar evde kaldık, hepimiz kilo aldık, yine de yedik ve yedik... İşte imdadımıza spor uygulamaları yetişti. Kendimize özel antrenman oluşturabildiğimiz Nike'ın uygulaması kalbimizi fethetti.

8. Meditopia: Meditasyon App

Bu zorlu günleri çıldırmadan geçirmemizi sağlayan meditasyon uygulaması da tabii ki favorilerimiz arasındaydı. Uyuyamadığınızda, sinirlendiğinizde, ağladığınızda ya da kendinizi sıkışık hissettiğinizde açıp minik bir meditasyon yapabilirsiniz.

9. Netflix Chat Room

Bu aslında ne bir uygulama ne de bir web sitesi ama karantina günlerimizi baştan sona kurtaran mükemmel bir eklenti! Netflix'te sevdiklerimizle film ve dizi keyfi yaparken konuşmamıza olanak sağlayan bu eklentiyi karantinadan sonra da hep kullanacağız gibi.

10. Worldometer

Adım adım koronavirüs vakalarını takip ettiğimiz Worldometer herkesin bir numaralı internet sitesiydi kabul edelim. Canımız sıkıldıkça girip diğer ülkelerin vaka sayıları ile Türkiye'yi kıyaslıyorduk.

11. Getir

Getir sanırım karantinada hayatımızdaki en büyük yeri kaplayan uygulamalardan biriydi. Hem çoğu alışverişimizi ordan yapıyor hem de pandamı şartlarına uygun hizmet alıyorduk. Pandemiden sonra patladı gitti zaten.

12. Wash Your Hands

Türkçesi ''Ellerini Yıka'' olan bu uygulama bize hijyenin ne kadar önemli olduğunu hatırlatan aplikasyonlardan biri. Günün belirli saatlerinde elinizi yıkamanız için belirlediğiniz kadar hatırlatma yapan uygulama aşırı titizlerin favori uygulaması.

13. Migros Sanal Market

Bir ara 10 gün sonraya randevu alabiliyordunuz alışveriş teslimatınız için hatırlarsanız... Gerçekten çılgın bir talep vardı bu uygulamaya. Şimdi düzenli kullandığımız bir uygulamaya döndü, gerçekten ne gerek varmış gidip almaya.

14. OkCupid

Tinder'dan sıkılanlar ve kendi kafasına göre kişilerle sohbet etmek isteyenler için OkCupid karantina döneminin kurtarıcısı oldu net!

15. Yemek.com

Eee tüm yıl evde kaldık, hepimiz ekmek yapıp varımızı yoğumuzu ilginç yemek tariflerine adadık. Böyle zamanlarda da tarif veren siteler bizim vazgeçilmezlerimiz arasına girdi. 

Ama dürüst olalım iyi ki ekmek yapma çılgınlığını bıraktık...

16. Çanak Okey

Okul ve iş çıkışlarında arkadaşlarla toplanıp oynanan okeyi karantinada unutmayalım diye kendimizi online okeye verdik, çanaklar kırdık, bazen kazandık bazen de battık...

17. 3D Mekanlar

Yabancıların sanal müzeleri var da bizim online gezme uygulamamız yok mu sandınız? Tabii ki var! İstanbul'dan Paris'e kadar gidebilir, Giza'da piramitleri ziyaret edebilirsiniz. Evde sıkılanlara ultra iyi hizmet!

18. ÜTS (Ürün Takip Sistemi)

Maskeleri gerçek olup olmadığını öğrenmek bu dönemdeki en önemli sorunlarımızdan biriydi, neyse ki TÜBİTAK tarafından geliştirilen uygulama bu problemi de çözdü. Koca bir oh çekebiliriz.

Bu içerikler de ilginizi çekebilir;

E Nabız Uygulamasına Yeni Özellik: Aşı Durumu Bilgilendirme!
Dikkatli Olmakta Fayda Var! Telefonlarınızdaki Özel Fotoğrafları Gizlemek İçin Birbirinden Güvenli 6 Uygulama
TÜBİTAK Tarafından Geliştirildi: Maskenin Gerçek Olup Olmadığı Uygulama Üzerinden Öğreniliyor

Popüler İçerikler

Müge Anlı'da Yeni Bir Fenomen Doğdu: Habibe Kendine Has Tarzı ve Tavrıyla Hepimizi Fena Gaza Getirdi!
Önce Meydan Okuyup Sonra R Yapmıştı: Murat Övüç "Bülentinkiler Sahte" Dediği Diva'nın Eteklerine Kapandı!
Kadınların Kırmızı Ruj Sürerek "Çiftleşme" Mesajı Verdiğini İddia Eden Uzman
YORUMLAR
17.01.2021

hes ve getir dışında hicbirini kullanmadığımı farkettim

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ