Palyaçonun Kendisinden Daha Fazla Kazanmasına İsyan Eden Öğretmene Gelen İlginç Yorumlar Gündem Yarattı

Öğretmen maaşları bitmeyen bir tartışma konusu. Bu sefer de öğretmenlerin maaşı, palyaçoların kazancıyla karşılaştırıldı. Bu karşılaştırılmadan çok, gelen yorumlar çok daha ilginçti.

Gündemde yine bitmek bilmeyen bir tartışma var: Öğretmen maaşları neden diğer mesleklere göre daha düşük?

Bu tartışmanın fitili dün Hürriyetçi Eğitim Sen Başkanı Levent Kuruoğlu tarafından yeniden yakıldı. Kuruoğlu, aynı okulda çalışan aşçının, öğretmenden daha fazla maaş aldığını iddia etti.

'Bir YİBO'da çalışan öğretmenler 12.100 TL ile 18.000 TL arasında maaş alıyor. 8 gün 24 saat nöbet tutuyorlar ve karşılığında ortalama günlük 400 TL aylık 3200 TL nöbet ücreti alıyorlar. Aynı okulda çalışan işçi kadrosunda aşçı 7 gün nöbetle toplam 27.285 TL alıyor. Bu ücrete ek olarak alınan tediye ve ikramiyeler dahil değildir.'

Kuruoğlu, aşçının bordrosunu da sosyal medya hesabından paylaştı.

Bugün ise konu aşçıdan çıkıp palyaçoya geldi. Bir Twitter hesabındaki bu karşılaştırma sosyal medyada olay

Bu karşılaştırma için gelen yorumlardan bazıları şöyle 👇

Bu içerikler de ilginizi çekebilir

Gördüğünüz Andan İtibaren Ömrünüzden Ömür Götürecek Birbirinden Acayip Görseller
Depremde Hayatını Kaybeden Taha Duymaz'ın Annesi Meryem Duymaz'ın Sözleri Yüreğinize Oturacak
Kemal Doğulu'nun Drag Queen Makyajıyla Çıktığı Programdaki İlginç Açıklamaları Gündem Oldu

Popüler İçerikler

Gelinim Mutfakta'nın Popüler Kaynanası Beyhan Hanım'ın Kaşlarının Bi' Garip Değişimi
İkbal Uzuner ve Ayşenur Halil’i Katleden Semih Çelik Hakkında İlginç Detay: ‘Kukla’ Kitabından mı Esinlendi?
Köfteci Yusuf’un Sahibi Yusuf Aktaş’tan Açıklama: “Ben Garip Bir Kuşum”
YORUMLAR
19.06.2023

Madem aldığı maaşı yüksek buluyorsun git palyaçoluk yap o zaman. Bizim millete böyle bir özellik var. Birisi ondan başarılıysa, fazla kazanıyorsa kendisi o kadar kazanmaya çalışmak yerine, fazla kazananın kendisi kadar az kazanması için çaba sarf ediyor. Sonra türkiye gelişmiyor, bok gelişir bu zihniyetle.

20.06.2023

bi de tutturmuşlar şartlar kötü diye. öğretmenlikte şartlar fln kötü değil. hele devlette isen bomboş yatarak bir öğrenci ile bile doğru düzgün ilgilenmeden bi bok öğretmeden kariyerini geçiriyorsun. biraz sorgulanmalı bu kadar öğretmen evet atanamıyor ama neden milyonlar öğretmen olmaya çalışıyor ?? milyon başvuruda atanamama cok normal. kpss'de tutturulması çok kolay, iş desen iş değil bol bol tatilli fln bu yüzden öğretmen olup yırtmanın derdindeler.. herkes çalışmadan para kazanma derdinde eğitim filan umurlarında değil bu sözde öğretmenlerin o yüzden de bütün gün başka mesleklerle kıyastalar, atanamadık diye haberlerdeler.

19.06.2023

Palyaçonun hakkını vermek için öğretmeni yerin dibine sokma anlayışımız bitmez hiç. Bu arada gördüğünüz tüm yüksek ücretli işleri icra edenleri bir öğretmenin yetiştirdiğini unutmamak gerek. Buraya klasik olarak Atatürk ün bu konu ile ilgili sözünü paylaşıp çıkmayacağım. Bu ülkede eksik olan veya problem olan şeylerin hepsinin ana kaynağı "eğitimsizliktir". Bunu öğrendiğimiz gün kurulduğumuz gündür. Saygılarımla..... Bir öğretmen!

20.06.2023

hocam, peki öğretmenlerin haklarının verilmesi için bi palyaçoyu yerin dibine sokmak hakkındaki fikriniz nedir ????? bi de bunu yapan BİR ÖĞRETMEN !

19.06.2023

maaş karşılaştırmalarina uyuz oluyorum amk kimse zorla şu mesleği yap/sec demedi, her işin kendine göre zorlukları var. Bende ev hanımı olarak zorlanıyorum filan kişi çok kazanıyor neden evden o kadar kazanmıyorum demem ne kadar saçma ise bunların bu kıyaslamalari o kadar saçma ve boş!

TÜM YORUMLARI OKU (41)