Palau Cumhuriyeti Dijital Para Birimi Geliştirme Stratejisi İçin Ripple ile Ortaklık Kurdu

Pasifikteki bir ada ülkesi olan Palau, San Francisco merkezli Blockchain ödeme şirketi Ripple ile ortaklık kurdu. Ripple tarafından yapılan duyuruya göre ülke, ilk ulusal dijital para birimini ve XRP Ledger (XRPL) ile kullanım örneklerini keşfedecek. İşte detaylar...

Bu içerik eğlence ve bilgilendirme amacıyla yapılmıştır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi içermemektedir.

Palau Cumhuriyeti nerede?

Palau Cumhuriyeti Okyanusya'nın batısına düşen bir ada ülkesidir.  Papua Yeni Gine'nin kuzeyinde bulunur. 1994 yılında bağımsız olan Palau Cumhuriyeti'ne bağlı yaklaşık 340 ada bulunmaktadır.  Dünya Bankası verilerine göre, ülkenin 22.000'e yakın nüfusu ve ortalama 268 milyon ABD Doları gayri safi yurt içi hasılası var.

Dijital ödeme ağı Ripple, Pasifik adası ulusunun kendi dijital para birimini geliştirmesine yardımcı olmak için Palau Cumhuriyeti ile ortaklık kurdu.

Anlaşmaya göre Ripple, Palau’ya ülkenin planlanan ilk ulusal dijital para birimi için teknik konularda, politikada ve tasarım konusunda destek verecek. Şirketin basın duyurusunda şu sözlere yer verildi:

“Palau, Blockchain ve küresel ödeme sistemleri oluşturma konusundaki kapsamlı deneyimi nedeniyle Ripple’ı seçti. XRP Ledger karbon nötr olduğu ve iş kanıtı blokajlarından 120.000 kat daha fazla enerji verimli olduğu için seçildi.”

Anlaşma Ripple'ın resmi Twitter hesabından atılan tweet'le duyuruldu!

İlgili twit silinmiş ya da sahibi tarafından gizlenmiş.

Konuyla ilgili Palau Başkanı Surangel S. Whipps Jr. da şunları söyledi:

“Finansal yenilik ve teknolojilerde liderlik etme taahhüdümüzün bir parçası olarak, Ripple ile ortak olmaktan mutluluk duyuyoruz. Ortaklığın ilk aşaması, sınır ötesi bir ödeme stratejisine ve Palau vatandaşlarına daha fazla finansal erişim sağlayarak ulusal bir dijital para birimi oluşturma seçeneklerini keşfetmeye odaklanmak olacak.”

Ripple, yapılan açıklamada Palau ile yapılan ortaklığın detaylarından da bahsetti:

Palau, blok zinciri dahil olmak üzere finansal teknolojilerin ekonomisini dönüştürme ve ülkeyi iş yapmak için oldukça arzu edilen bir ülke olarak konumlandırma potansiyelinin bilincinde. Aynı teknolojiler, vatandaşlarının finansal hizmetlere erişim şeklini de değiştirecek ve verimli sınır ötesi havaleleri mümkün kılacaktır. 

XRPL ölçeklenebilirlik, hız ve düşük maliyet gibi önemli avantajlar sağlar.

Ayrıca küresel iklim tartışmasında köklü bir lider olarak Palau, blok zinciri ve küresel ödeme sistemleri oluşturma konusundaki kapsamlı deneyimi nedeniyle Ripple'ı ve karbon nötr olduğu ve iş kanıtı blok zincirlerinden 120.000 kat daha fazla enerji verimli olduğu için XRP Defteri'ni seçti.

Anlaşmanın ilk aşaması dijital para birimi ile ilgili gelişmelerin takip edilmesi olacak.

Ripple Merkez Bankası Katılımlarından Sorumlu Başkan Yardımcısı James Wallis, “Finansal ve iklimle ilgili hedeflerine ulaşmak için Palau ile çalışmaktan heyecan duyuyoruz.” dedi.

Ripple ne durumda?

XRP Ledger'ın yerel tokeni olan XRP , güncel verilere göre şu anda 49 milyar ABD doları piyasa değeriyle yedinci en büyük kripto para birimi konumunda. Piyasa değeri ise 612.196.136.500 Türk lirası.

Popüler İçerikler

Doğum Günü Pastasının Rengi ve Deseni Yüzünden Yanlış Anlaşılan Yasemin Sakalloğlu'ndan Açıklama Geldi
Araları Kötüydü: Survivor'a Giden Demet Akalın, Aleyna Kalaycıoğlu Hakkında Konuştu!
Araştırmaya Göre, Erkeklerin Evlendikten Sonra IQ Seviyeleri Büyük Oranda Düşüyor