Pakistan'dan Türkiye Mesajı: 'Meşru Güvenlik Kaygılarını Anlıyoruz ve İnsani Çabalarını Destekliyoruz'

Pakistan Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Muhammed Faysal, Türkiye'nin Suriye'nin kuzeyinde başlattığı 'Barış Pınarı' harekatına ilişkin açıklama yaptı. Sözcü Faysal, 'Türkiye'nin bölgedeki meşru güvenlik kaygılarını anlıyoruz. Türkiye de Pakistan gibi terör kurbanı olmuş ülkelerden biridir.' dedi.

Haftalık basın toplantısında konuşan Faysal, Türkiye'nin Suriye'de yürüttüğü siyasi çözüme yönelik adımlarının Pakistan tarafından desteklendiğini açıkladı.

"Türkiye de Pakistan gibi terör kurbanı olmuş ülkelerden biri"

Faysal, '3,5 milyondan fazla Suriyeli mülteciye nezaketle ev sahipliği yapan Türkiye'nin insani çabalarını tebrik ediyoruz ve Türkiye'nin bölgedeki meşru güvenlik kaygılarını anlıyoruz. Türkiye de Pakistan gibi terör kurbanı olmuş ülkelerden biridir.' ifadelerini kullandı.

"Siyasi çözüm umudumuzu koruyoruz"

Faysal, Pakistan'ın Suriye'de siyasi çözüme ilişkin umutlu olduğunu belirterek, 'Pakistan, Suriye'nin toprak bütünlüğünün korunmasına ve en kısa zamanda tüm taraflarla bölge ülkelerinin bir araya gelerek sorunun siyasi yollarla çözülmesine ilişkin umudunu korumaktadır.' değerlendirmesinde bulundu.

Dünyadan gelen mesajlar şöyleydi:

Açıklamalar Peşi Sıra Geldi: Barış Pınarı Harekâtı Dünyanın Gündeminde

Popüler İçerikler

Cem Yılmaz'dan Küfürlü Gönderme Gelmişti: Hasan Can Kaya'dan Ünlü Komedyene Cevap Geldi!
Dünyanın En Güzel 100 Kadını Listesine Türkiye'den 3 Ünlü Oyuncu da Girdi!
Sonunda Bu da Oldu: Antalya'daki Bir Otelde Türk Müşteriden 120 Euro "Milliyet Farkı Ücreti" Alındı
YORUMLAR
10.10.2019

Ulen bu dünyada bir Pakistan, Azerbaycan var ya...

11.10.2019

Pakistan'ın Türkiye sevdası taaa Atatürk zamanına dayanıyor. O zaman da Kurtuluş Savaşı için yardımlar göndermişlerdi, bağımsızlık mücadelelerinde hep Atatürk'ün politikasını, stratejilerini örnek almışlardı.

10.10.2019

Maalesef tüm dünya bizim çıkarımız karşısında sadece pakistan ile yürümez. israil filistinin anasını belliyor her gün, adım adım topraklarını işgal ediyor kimse sesini çıkartamıyor. işte bu lobi gücüdür ve bizde hiç yok hatta meclisimizde teröristleri destekleyenler var. Vallahi bu kadar olumsuzluğa rağmen iyi dayanıyor bu millet.

TÜM YORUMLARI OKU (9)