Pakistan'dan İran'a Füze Saldırısı: 3 Kadın ve 4 Çocuk Hayatını Kaybetti

Pakistan, İran'ın Sistan-Beluçistan bölgesinde bulunan 'terör hedeflerini' vurduğunu açıkladı. İran yönetimi, saldırılarda 3 kadın ve 4 çocuğun hayatını kaybettiğini açıkladı. 

Pakistan Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada İran'da bulunan 'terör hedeflerine' yönelik bir dizi hassas askeri saldırı gerçekleştirildiği belirtilerek, saldırıda çok sayıda teröristin etkisiz hale getirildiği vurgulandı.

Açıklamada, son birkaç yıldır İran ile yürütülen temaslarda İslamabad'ın, Tahran yönetimine Pakistan kökenli teröristlerin İran'daki kontrolsüz alanlarda sahip oldukları güvenli sığınaklar ve barınaklarla ilgili ciddi endişelerini sürekli paylaştığına işaret edildi.

Pakistan, terörist varlıklara ilişkin çok sayıda dosyanın İran'la paylaşıldığını belirterek, uluslararası hukuk çerçevesindeki meşru haklarını kullandığı, egemenliğine ve toprak bütünlüğüne herhangi bir bahane ya da koşul altında meydan okunmasına asla izin vermeyeceği belirtildi.

Öte yandan saldırının sınır bölgesindeki bir köye düzenlendiğini açıklayan İran, 3 kadın ve 4 çocuğun hayatını kaybettiğini açıkladı.

Geçtiğimiz günlerde İran, Pakistan’da bulunan Ceyşu'l Adl isimli grubun iki üssüne füze ve İHA saldırısı düzenlemişti. 👇

İran'ın Pakistan'a Düzenlediği Füze ve İHA Saldırısında 2 Çocuk Hayatını Kaybetti, 3 Çocuk Yaralandı

Popüler İçerikler

Kendisini ‘Cinsel Terapist’ Olarak Tanıtan Buse Aydın’ın Yetkisi Yokmuş!
Ateşe Düşmeyen Kimseyi Bırakmayan Yılmaz Morgül Şarkısı Kaldırılınca Çareyi Mert Demir Gibi Söylemekte Buldu
Fatih'in Ecel Terleri Döktüğü Kızılcık Şerbeti Fragmanına Gelen Tepkiler
YORUMLAR
18.01.2024

aha şimdi boku yedik işte kapıları tutun

18.01.2024

kapı yok direk tarladan geçer gibi geçiyorlar :)

18.01.2024

türkiye icin kıyamet bugündür eyy ümmeti Muhammed yaprağı yedik İran Pakistan kim varsa bize gelecek anasını siktiklerim

18.01.2024

he aq bi siz kaldınız.

TÜM YORUMLARI OKU (25)