Pakistan'da Şiilere Saldırı: 43 Ölü

EPA

Pakistan'da Şii yolcuları taşıyan bir otobüse otomatik silahlarla düzenlenen saldırıda 43 kişi can verdi.

Polis sözcüsü Gulam Haydar Cemali'nin verdiği bilgiye göre, Pakistan'ın güneyindeki Karaçi kentinde meydana gelen olayda, 60 kadar Şii yolcuyu taşıyan bir otobüs silahlı bir grup tarafından durduruldu.

Motorsiklet kullandığı belirtilen grup otomatik silahlarla otobüse yaylım ateşi açtı. İlk belirlemelere göre aralarında kadınların da bulunduğu 43 kişi can verdi. Otobüsteki diğer yolcuların da saldırıda yaralandığı belirtildi.

Yapılan açıklamada otobüsteki yolcuların hepsinin Şii mezhebinin İsmailiye kolundan oldukları belirtildi.

Reuters'ın haberine göre, saldırganlar olay yerinden kaçmayı başardı. Saldırıda can verenlerin en az 16’sının kadın olduğu belirtildi.

Saldırıyı henüz üstlenen olmadı. 20 milyon nüfuslu Karaçi sık sık dini kökenli saldırılara sahne oluyor. Sünni Taliban üyeleri Pakistan'da sık sık Şii azınlığa yönelik saldırılar düzenliyor.

Şubat ayında Peşaver eyaletinde bir Şii camisine düzenlenen saldırıda en 24 kişi hayatını kaybetmiş, saldırıyı Pakistan Talibanı üstlenmişti.

Kaynaklar: Deutsche Welle ve Reuters

İçeriğin Devamı İçin Tıklayın

Popüler İçerikler

Evi Arabası Olmayan Erkek İçin "Bir Baltaya Sap Olamamış" Diyen Kadın Tepkilerin Odağında
Süper Kupa, Galatasaray'ı 2-0 Yenen Fenerbahçe'nin Oldu
Metroda Yaşlı Gördükleri İçin İsyan Eden İki Kişi Tepki Çekti: "Yaşlıların Toplu Taşımada Ne İşi Var?"