Padişahlar Neden Satranç Oynamıştır?

Ömer Faruk Korkmaz Hoca kendisine gelen Padişahlar neden satranç oynamıştır için sorusunu cevaplıyor...

Popüler İçerikler

TRT SPOR'dan Açıklama: ABD - Türkiye Voleybol Maçında Kadın Taraftarın Sevinci Gündem Olmuştu
Müge Anlı'da Kayıp Kızları Arayan Adamın Onları İstismar Ettiği Ortaya Çıktı!
Regl Olduğu İçin Pantolonunu Değiştiren Kadın Polise Ceza Verildi, Ceza Yargıdan Döndü
YORUMLAR
07.01.2017

dansoz gibi kivirmis. demekki sarap icen padisahlari sorsak mavi ekran verecek. ben cevabini vereyim, osmanli senin gibi selefi yobaz degildi. pek cok noktada pragmatik ve esnek davranabiliyordu. oyleki pek cok yerde senin savundugun seriat hukukunu yok sayip kendi dunyevi kanunlarini uygulardi. bu sayede osmanli olup cok genis cografyalardaki insanlari altinda toplayabildi. oteyandan sizin zihniyetiniz ayni ulkede ayni dini paylasan insanlari bile kafir gunahkar ilan edip kamplara boluyor, ic savasa goturuyor.

07.01.2017

Padişahların ayrıcalıklı olduğunu biliyoruz. Mesela onlara 4 karı sınırı da yok. Esir aldığı kadınları hareme tıkmak da günah değil. Kardeş katli de vacip. Tabi bunları devletin bekası için yapıyor sorun yok.

Şurada her bir şeye muhalefet olup dindarım diye geçinen insanlara söylüyorum. Satranç oynamak ile dinden çıkacağını düşünüyorsan sen hiç inanma o dine arkadaşım, ağaç süslemekle yok olacak bir inancın varsa hiç inanma sen. Bu ne saçma iştir ya. Biriniz de çıkın asıl sorunları ele alın ya, neden hep böyle boş işlerle uğraşıyorsunuz? Yok ağaç süslemenin fetvası, yok satrancın fetvası, yok dış ülkede okumak haram, yok kadınlar çalışabilir mi, yok kadınla erkek yanyana bulunabilir mi. Hep yasak olmasından bahsediyorsunuz biri de çıkıp demiyor ki kardeşim nefsine zevkine aklına hakim ol kanma, kimsenin hayatına müdahale etme hakkın yok, kimsenin hayatını zehir etmeye hakkın yok, sen kendi bildiğini kendin yaşa. Anca başkalarını fişeklemeye meraklısınız. Keşke ülkedeki tek derdimiz şu an Osmanlı'nın neden satranç oynadığı olsa.

TÜM YORUMLARI OKU (45)