İnsanın potansiyelinin üst noktasını ulaşıp bundan sonuna kadar yararlanarak yaşaması amacıyla zihin ve beden sağlığını bir arada inceleyen bir düşünce şekli. Bu sistemin bir parçası olan entelektüel well being ise, zihni yeni fikirlere, kavramlara, bakış açısı ve yeteneklere açmayı, mutluluğun anahtarı olarak belirliyor. Buna göre aktif, meraklı ve her şeyden önemlisi, bizi çevreleyen her bilgiye açık olmak, yaşam kalitenizi iyileştirmenin harika bir yolu. Çünkü insanın düşünce yapısındaki küçük bir değişiklik, zaman içinde domino etkisiyle çığır açıcı bir fikir veya olaya dönüşebiliyor.
Microsoft CEO'su Satya Nadella, 'Her şeyi öğrenen kişiler, her şeyi bilen kişilerden her zaman daha iyi iş çıkaracaklar' diyerek öğrenmenin önemine vurgu yapıyor.
İş dünyasında kendi konusunda uzmanlaşmış specialistlerin yerini generalist diye nitelenen yani birden fazla alanda bilgi ya da tecrübeye sahip kişiler alıyor ve bu da entelektüel well- being’in önemini arttırıyor.
Günümüz dünyasında karmaşık sorunları çözmek ve 360 derece düşünebilmek için; birden fazla disiplinden beslenme, farklı alanlara ilgi duyma eğilimi gitgide yükseliyor. LinkedIn’in yaptığı bir araştırmaya göre generalist yöneticilere sahip şirketlerin patent sayısı, diğer şirketlerden yüzde 7-19 oranında daha fazla.