İlk iş planlama. Bütçenden ayda kaç parayı biriktirebilirsin? Seni sıkıntıya sokacak miktar olmasın. Neden biriktireceğini, bu seneden ne beklediğini ve hedefinin tam olarak kaç para olduğunu yaz.
Basitleştir
Hedefine ulaşmayı kolay hale getir. Harcamalarını kıs, kredi kartı numaralarını otomatik ödeme gerektiren sitelerden ve sistemlerden sil. Para biriktirirken şunu düşün, artık sen hedefin uğruna para biriktiriyorsun.
Güç Al
Arkadaşlarına anlat. Destekçi bul. Sana üç ayda bir sürekli hatırlatmaları için birkaç arkadaşını görevlendir. Amaçladığımız şey hedefini hatırlaman değil, içine girebileceğin bir ‘hedef dünyası’. Araştırmalara göre hedeflerini sosyal çevresiyle paylaşanların, ilan edenlerin hedefinin sapma oranı oldukça azalıyor.
Tasarruf Et
Kaynakları doğru kullanmayı öğren. Aboneliklerden kısabilir misin bir bak.
Ertele
Arkadaşların ‘Plana sadık gidiyor musun?’ diye soracaklar. Mahcup olmayacaksın, değil mi? Bir şey almadan önce en azından 48 saat ertele. Bu sırada kendini test et. Gerçekten ihtiyacın var mı?
Duygular
Nasıl bir duygu biriktirmek, seni mutlu ediyor mu? Planına sadık kaldığın için kendine ufak bir hediye ver. Böylece motivasyonunu da yükseltmiş olursun.
Dürtüsel Harcamalar
Aniden gelen harcama isteğinden kaçın. İş yerinde yoğun geçen bir günün ardından kendini boşluğa salıp alışveriş yapmak çok kolay. Böyle anlarda spor iyi bir tercih olabilir. Üstelik para harcamak stresi başta yendiğini düşündürür ama etkisi uzun sürmez.
Instagram
Twitter
Linkedln
gelen geldiği gibi gidiyor gotumuze don alamıyoruz abla...