Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu CHP'den İstifa Etti

Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu CHP'den istifa etti. Çerçioğlu, 'Sonuç itibariyle Cumhuriyet Halk Partisi’nde siyaset yapma imkanı kalmadığından ve gördüğüm lüzum üzerine parti üyeliğinden istifa ediyorum' dedi.

Özlem Çerçioğlu CHP'den istifa etti. Çerçioğlu'nun açıklaması şöyle:

twitter.com

Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı olarak ben ve üç belediye başkanımız; Cumhuriyet Halk Partisi içinde yaşadığımız sorunlar konusunda defalarca partinin yetkili makamlarında çözüm aramamıza rağmen maalesef bir sonuca ulaşamadık. 

Yaşanan anti-demokratik uygulamaların yanı sıra hem benim temel prensiplerim olan hem de Aydınlılara ve aileme verdiğim dürüstlük, yasalar çerçevesinde hizmet, kamu ahlakından taviz vermeme ilkeleri nedeniyle Cumhuriyet Halk Partisi ile aynı yolda yürüme imkanım artık bulunmamaktadır. 

Özellikle bilinmesini isterim ki, bu noktaya gelinmemesi için her seviyede dürüstlük, ahlak, yasalara uygunluk taleplerimizi dile getirmeme rağmen, şahsım ve ailem hedef alındık.

Sonuç itibariyle Cumhuriyet Halk Partisi’nde siyaset yapma imkanı kalmadığından ve gördüğüm lüzum üzerine parti üyeliğinden istifa ediyorum.

Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da aynı şevk ve azimle; hiçbir ayrım yapmadan bugüne kadar nasıl hizmet ettiysem Aydın halkının aynı prensiplerle hizmetinde olmaya devam edeceğimden hiçbir hemşehrimin şüphesi olmasın.

Bütün Aydınlı hemşehrilerimi saygılarımla selamlıyorum.

Bu içerikler de ilginizi çekebilir:

Özlem Çerçioğlu Kimdir? Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu İstifa mı Etti?
CHP’li Aydın Milletvekilinin İddiası: "Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu AKP’ye Geçecek"
İçeriğin Devamı İçin Tıklayın

Popüler İçerikler

Doğar Doğmaz Yaşadıkları Travmaları Anlatarak Hafiften Gülümseten Kişiler
Fenerbahçe - Galatasaray Derbisinde Kazanan Çıkmadı: 1-1
Sahte İsimle 7 Kitap Yazıp Konferanslar Veren Sosyal Medya Fenomeni Cinayet Hükümlüsü Çıktı
YORUMLAR
14.08.2025

O zaman seçimlere başka partiden girecektiniz hanımefendi ya da belediye başkanlığından istifa edersiniz yerinize parti başka birini görevlendirir siz de gelecek seçimlerde istediğiniz partiden aday olurdunuz.

14.08.2025

istifa etmiş...bundan sonra görevden affını istersin ancak... ak partiye çok yakışırsın...

CHP sana neden çözüm bulsun ? Ne çözüm arayacaklar ki buna? CHP’nin üzerinde bunca hukuki baskı var , CHP’lileri içeri atmışlar, cumhurbaşkanı adayı hapiste , sana nasıl odaklansınlar, senin altına kırmızı halı sermelerini bekliyorsun? Sen mücadeleni vereceksin her şeye rağmen , aç susuz ve hatta bazen yalnız kalacaksın , tek tabanca partini savunacaksın. Tam AKP lik siyasetçi, inşallah AKP ye geçer

TÜM YORUMLARI OKU (34)