"Özgürlük" Sesleri Yükseldi: Telegram'ın CEO'su Pavel Durov'un Tutuklanması Küreselde Tepki Çekti

Gizlilik başta olmak üzere çeşitli suçlardan dolayı tutuklanan Telegram'ın CEO'su Pavel Durov gündemde. Dünya çapında birçok kişi özgürlük kısıtlaması nedeniyle bu tutuklama kararına tepki gösterdi.

Detaylar...

Fransız medyasında yer alan haberlere göre Telegram'ın kurucusu Pavel Durov'un Le Bourget Havaalanı'nda göz altına alınmıştı.

Telegram CEO'su Pavel Durov, Fransa'da uyuşturucu kaçakçılığı, gizlilik ihlal ve diğer ciddi suçlarla ilgili suçlamalar nedeniyle tutuklandığı bildiriliyor.

Bu durum küreselde tepki çekti.

"Telegram CEO'sunun şifreli mesajlaşmayı etkinleştirmesi nedeniyle tutuklanması, muhtemelen Fransa'ya asla gitmemeniz gerektiğini hatırlatan iyi bir hatırlatmadır"

twitter.com

"Telegram CEO'su, sansür yasalarına uymadığı gerekçesiyle Fransa'da tutuklandı ve 20 yıla kadar hapis cezasıyla karşı karşıya. Gerçekten ifade özgürlüğünden nefret ediyorlar"

twitter.com

"Pavel Durov, kötü niyetli kişilerin Telegram'ı insanlara zarar vermek için kullandığı varsayımıyla tutuklandıysa, tütün ve silah şirketlerinin CEO'ları neden tutuklanmıyor? Hükümetlerin ifade özgürlüğüne açıkça müdahale etmek istemeleri çok korkutucu olmaya başlıyor"

twitter.com

"Bu kabul edilemez"

twitter.com

Fransa'nın suç merkezi olduğunu söyleyen bir habere de Elon Musk hak verdi.

"Eğer bir sosyal medya şirketi yönetiyorsanız, Amerika Birleşik Devletleri'nden ayrılmayın, Amerika Birleşik Devletleri dışından işe alım yapmayın, Amerika Birleşik Devletleri dışındaki hiçbir şeye güvenmeyin. Dünyanın geri kalanı kullanıcılarınızı sansürlemek için sizi hapse atmaya hazır"

twitter.com

"Telegram CEO'sunu insanların özgürce iletişim kurmasına izin verdiği suçundan tutukladılar. AB'de iş yapmayın, seçtikleri sansür kurulunu kurmadığınız ve herkesin hayatını yönetmelerine izin vermediğiniz için sizi kelimenin tam anlamıyla hapse atacaklar."

twitter.com

"Telegram'ı kontrol edemediler, bu yüzden dün Fransa'da Telegram'ın CEO'sunu tutukladılar..."

"Hayatının geri kalanını hapiste çürüyerek geçirecek Herhangi bir mesajlaşma şifrelemesini büyük ölçekte yaparsanız, kötü insanlar bunu kullanır ve hükümete diz çökmezseniz, gezegendeki çoğu ülke sizi hapse atar. Gizlilik artık yok."

twitter.com

İlginizi çekebilir:

Denizaşırı Mizahta Bu Hafta: Geçtiğimiz Günlerde Yabancıları Kahkahaya Boğmuş Komik Tweetler
Elon Musk, X Algoritmasını Manipüle Ettiğine Dair Gelen İddialara Ateş Püskürdü
Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk Türkiye'nin İlk Yıllarındaki Kötü İmajı Nasıl Düzeltti?

Popüler İçerikler

Miss Turkey 2024 Güzeli İdil Bilgen'in Birinciliğini Öğrenen Bülent Ersoy'un Benzetmeleri Fena Topa Tutuldu
Mehmet Ali Erbil'in Miss Turkey 2024 Birincisi İdil Bilgen Hakkındaki Yorumları Fena Ayıplandı!
Miss Turkey 2024'te İlk 20'ye Giremeyen İpek Kuşçu'nun "Ben Hep Güzeldim" Açıklaması Tartışma Yarattı!
YORUMLAR
26.08.2024

YENİ DÜNYA DÜZENİ FAŞİZM

26.08.2024

Ruslardan ala faşist mi var yürü git

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ