Özgür Özel'in "Arapça Tabelalara Karışmayın, Arapça Kur’an Dilidir” Açıklaması Gerçek mi?

CHP lideri Özgür Özel'in HaberTürk'te geçen hafta katıldığı bir programdaki Arapça tabelalara ilişkin açıklamaları, 'Arapça Tabelalara Karışmayın, Arapça Kur’an dilidir” şeklinde gündem yapıldı. Ancak açıklamanın daha farklı bir biçimde yapıldığı kısa sürede ortaya çıktı. 

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, 8 Mayıs'ta HaberTürk'te Fevzi Çakır ve Esra Toptaş moderatörlüğünde gündeme ilişkin soruları ve merak edilenleri yanıtladı.

Özgür Özel'in söz konusu programdan Arapça tabelalara ilişkin konuştuğu bir bölüm ise bugün "etkileşim alacağım diye artık Arapça tabelalara karışmayın. Arapça Kur’an dilidir, halk incinir" şeklinde gündem yapıldı.

Ancak Özgür Özel'in Habertürk'teki programda insanların bilinçaltındaki Arapça algısına dikkat çektiği ve tabela konusundaki kanunun zaten belli olduğunu söylediği görülüyor.

Özgür Özel, programda ayrıca Zafer Partisi'ne gönderme yaparak, 'Popülizme kaçan şeylerin bize faydası olmaz' ifadelerini kullandı.

Özgür Özel'in Arapça tabelalarla ilgili açıklaması 👇

Yılmaz Özdil Programında Açıkladı: Özgür Özel'in Seçim Sonrası Aradığı İlk Gazeteci Kim?
Şampiyonluk Kutlamalarında Arda Güler Rüzgarı: Perez'in Hemen Yanında... İspanyolca Konuştu!
Gazeteci Fatih Portakal, Emekli Maaşı Zam Oranını Açıkladı: "Bunu Bir Kenara Yazabilirsiniz"

Popüler İçerikler

Yeni Bachmeier Vakası: 13 Yaşındaki Çocuğu Onlarca Kişi Tarafından İstismar Edilen Anne Evleri Ateşe Verdi!
Polatların Davasında Şok Gelişme: Dilan Polat'ın Kardeşleri Sıla Doğu ve Can Doğu Tahliye Oldu!
Metroda Gördüklerinden Rahatsız Oldu: Cem Davran'ın Gençlere Verdiği Abi Nasihatı Tartışma Yarattı!
YORUMLAR
12.05.2024

Sokayım Arapçasına. Arapça, Arap dilidir. Kuran ile ilgisi yoktur. İsteyen gitsin Türkçesini okusun. Burası Türkiye Cumhuriyeti ve resmi dili Türkçe. Bu kadar. Resmiyette her şey Türkçe olmak zorunda. Haliyle Arapça olan ne kadar tabela varsa toplatın.

12.05.2024

Bethesta aslında öyle Müslümanlık Araplaşmak demektir.

12.05.2024

Sanırım, özgür özel insanların chp'ye niçin oy verdiğini unutuyor. Dik duruş sergilenmeyecekse, diğerinden bir farkı yok.

Insan haklari isteyen norveçe gitsin. Bu topraklarin ana dili türkçedir. Tabelalar türkce ve evrensel dil oldugu icin belirli bir oranda ingilizce olmalidir. Baska bir secenek asla dusunulmemelidir

TÜM YORUMLARI OKU (54)