Özgür Özel’den Yargıtay’a Tepki: “Halkı Bu Kalkışmayı Durdurmaya Davet Ediyoruz”

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Yargıtay’ın aldığı karar sonrası partisinin grubunu mecliste olağanüstü toplanmıştı. Özel, toplantı sonrası kürsüden açıklamalarda bulundu.

Özgür Özel, olağanüstü toplantı sonrasında Yargıtay’ın Anayasa Mahkemesi kararını tanımaması için ‘bu düpedüz darbe girişimidir’ ifadelerini kullandı.

Kararın Meclis'e, anayasaya ve AYM'nin tüzel kişiliğine karşı bir darbe girişimi olduğunu tekrar vurgulayan Özel, “Bu kriz MHP-AKP krizidir. Halkı bu kalkışmayı bastırmaya davet ediyoruz” dedi.

“Tüm hukukçuları, tüm akademisyenleri tepkilerini göstermeye davet ediyorum. Gün susma günü değildir. Tarih susanları da yazacaktır, direnenleri de yazacaktır.”

“CHP'nin tüm milletvekilleri bu hukuksuzluğa direnen herkesin yanında olacak. Sokaklarda direneceğiz, meydanlarda direneceğiz. Teslim olmayacağız."

Bu haberler de ilginizi çekebilir 👇

Yüksek Yargıda Kriz: AK Parti Cephesinden Tepki Geldi
Yargıtay’ın Kararına Tepkiler Büyüyor: “Yanlarına Bırakılmayacak Kadar Büyük Bir Karar”

Popüler İçerikler

Nasip Olur mu Be? İstanbul Boğazı'nda "Seni Yerler" Dinleyen Adam Yalı Balkonunda Sezen Aksu'yla Karşılaştı!
Kimler Geldi Kimler Geçti'de Leyla'nın Cem'i Rüyasında Gördüğü Sahnenin Nasıl Çekildiği Ortaya Çıktı!
Apartmanın Bodrumunda Cinsel İlişkiye Girerken Yakalanan Çift, Ev Sahibini Dövdü!
YORUMLAR
08.11.2023

AYM'yi işlevsiz hale getirmek darbenin ötesinde ülke yönetimi için intihar girişimidir, bu bağımsız denetim sistemi bir kere delinirse devlet devletlikten çıkar, bildiğin organize çeteye dönüşür.

😁😁😁😂😂

08.11.2023

Artık halkı sokağa davet etmeyin, yeter. Zarar görüyoruz. Gezi sürecinde gördük; masum insanlar öldü, sakat kaldı ve failleri ceza bile almadı (ya da ödül gibi cezalar verildi). 15 Temmuz'da da malum şahıs milleti sokağa yönlendirdi, yine insanlar öldü ve daha da kötüsü yobazlar köprüde askerlerimizi kesti. Sokak demek kaos, karmaşa, zarar, ölüm demek. Anarşiyle hak yerini bulmuyor, aksine daha çok haksızlığa uğruyoruz, yapmayın.

Sesimizi kesip kurbanlık koyun gibi boğazımın kesileceği günü bekleyeceğiz ya da o ahırdan kaçıp kendimizi uçurumdan atacağız. Karar bizim, tercih bizim

08.11.2023

Özgür başkan çok yerinde karar alıyor. Anayasaya müdahaleye engel olacak. Yolu açık olsun Cumhuriyet Halk Partisi genel başkanına bu yakışır. Kemalizmin 6 okuna sonuna kadar bağlı olmak gerekiyor. Bu sorunlar böyle çözülür

TÜM YORUMLARI OKU (21)