Özgür Özel Açıkladı: "Kayyum Olarak Atanan Gürsel Tekin Partiden İhraç Edildi"

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, mahkeme tarafından CHP Istanbul İl Başkanlığı’na kayyum olarak atanan Gürsel Tekin’in partiden ihraç edildiğini açıkladı.

İstanbul 45. Asliye Hukuk Mahkemesi, CHP İstanbul İl Kongresinin iptaline karar vermişti.

Mahkeme kararı ile il başkanı Özgür Çelik görevden alınmış ve Gürsel Tekin il başkanlığına kayyum olarak atanmıştı. Mahkemenin bu karar sonrasında CHP de olağanüstü toplantı yapılmıştı.

Toplantı sonrasında HALK TV yayınına katılan Özgür Özel önemli açıklamalarda bulundu.

“Kim görevi kabul ederse partiden ihraç edeceğiz”

Özgür Özel, kayyum olarak atanan Gürsel Tekin’in partiden ihraç edildiğini söyleyerek, “İsminden bağımsız olarak atanan kayyım heyetinden görevi kabul edeceğini anladığımız kişiyi partiden ihraç ettik. Kayyımın partinin üyesi olması gerekiyor kanuna göre. CHP'li hiç kimse Saray'ın kurduğu bu kumpasın parçası olamaz. Parçası olanın partiden ilişiğini keseriz. Kendisini tedbirli şekilde Yüksek Disiplin Kurulu'na verdik ve partiden ihraç ettik' ifadelerini kullandı.

Bu haberler de ilginizi çekebilir

Kayyum Kararı Etkili Oldu İddiası: Borsa Düştü, Türkiye’nin Kredi Risk Primi Yükseldi
Özgür Çelik Yönetimi Görevden Alındı: CHP İl Kongresi İptal Edildi
İçeriğin Devamı İçin Tıklayın

Popüler İçerikler

TMSF Programı Yayından Kaldırdı: Okan Buruk İddiasının Ardından Show TV, Sevilay Yılman'ın İşine Son Verdi!
20 Yaşında 1 Milyon Dolara “Hayır” Dedi: Genç Kadın Bu Teklifi Reddetme Sebebini Açıkladı
Saran’dan Sonra Okan Buruk mu? Gazeteci Sevilay Yılman’dan, Ela Rümeysa Cebeci Skandalında Okan Buruk İddiası
YORUMLAR
02.09.2025

Ona da dava açar geri gelir yüzsüz!!

02.09.2025

chp yikilmicak her zorluğa rağmen daha güçlü kalkacak

02.09.2025

Hiç sevdiğim bir adam değil bu Gürsel Tekin.

TÜM YORUMLARI OKU (56)