Özgür Demirtaş, Orta Vadeli Program (OVP) İçin Hatalı Gördüğü Tabloyu Açıkladı

Açıklanna OVP için iktisatçıların değerlendirmeleri ve açıklamaları sürüyor. Bu konuya dair en çarpıcı yorumlardan biri de Özgür Demirtaş'tan geldi.

Prof. Dr. Özgür Demirtaş, dün açıklanan Orta Vadeli Program hakkındaki ilk değerlendirmesinde, “Orta Vadeli Plan'da ciddi hatalar bulunuyor” şeklinde konuştu.

Demirtaş "en kötüsünü henüz görmedik" diyerek şu ifadeleri kullandı: "Banka takipleri artıyor. Zombi şirketler zorda. En kötüsünü henüz görmedik. Sonbahardan kışa geçerken zincirleme batış ve işten çıkarmalar göreceğiz. Tüm bunların sabesi Nas ekonomi politikası."

Özgür Demirtaş, değerlendirmesini, programda birçok hata olduğuna dikkat çekerek; “Dört eksik bir doğru… Olmaz…” diyerek bitirdi.

Demirtaş'ın son tweeti:

İlginizi Çekebilir

OVP’de Dolar Tahmini Uçtu: 2027’de Bir Dolar 46,9 Lira Olabilir
Yarım Asra Yakın Tarihi Vardı: Dünyaca Ünlü Kot Markası İflas Etti
11 Yıl Önce Güneşi Beklerken'de Gösterilen Fiyatlar Dudağınızı Uçuklatacak!

Popüler İçerikler

Miss Turkey 2024'te İlk 20'ye Giremeyen İpek Kuşçu'nun "Ben Hep Güzeldim" Açıklaması Tartışma Yarattı!
Gündem Olan Görüntü: Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş 'Kelime-i Şehadet'i Yanlış Okudu İddiası
Pucca, Narin'in Babası Arif Güran'ın Halk TV Muhabiri Ferit Demir'e Tehditvari Konuşmasına Sert Çıktı!
YORUMLAR
06.09.2024

yanlı düşünmeye gerek yok adamın söyledikleri geçte olsa illa gerçekleşiyor. Bugüne kadar haksız olduğu, gerçekleşmeyen tahmini olmadı (maalesef) hazırlanmaya bakın.

06.09.2024

Çünkü bu sözlerin arkasında kendini kanıtlamış bir bilim var matematik var.

06.09.2024

Birçok kişi Mehmet ŞİMŞEK ' in politikasını eleştirse de politika doğru. Eleştirenlerde enflasyonist dönemde zenginleşen kesim zaten. Hükümet tarafında birçok şeyin yanlış yapıldığı aşikar.

Gelişmemiş toplumları oluşturan fertler yetersiz, kalitesiz beslenir ve eksik sağlık bakımı ile büyürler. Bu nedenle mental kabiliyetleri gelişmiş toplumun fertlerine göre daha düşüktür, itiraz, hak arama, birlik olma, eylemleşme, doğru insanı lider seçme, denetleme, değiştirme, devrim yapma gibi özellikler mental kapasite ile alakalıdır. Aziz Nesin'nin ifadelerinin bilimsel temeli kabaca budur. Böyle toplumlarda kalifiye olsa bile yetişmiş kişiler reklam ile görünür olmak zorundadırlar. Özgür beyde reklamını yapıyor. O nedenle sosyal medya elbisesiyle ekonomi dinliyoruz... Daha önce Yiğit Bulut'un yaptığı gibi.

normal değil ama ülkenin şartları bu. Neticede bu ülke senelerce din ve ideoloji reklamları ile uyutuldu. Altyapı ve vizyon yoktu, reklamların arkasına gizlenen çıplak karakterlerlerden ahlak öğrendik... Ekonomi kötü değil, kaynakları yanlış kullandılar, ranta yöneldiler, hortumladılar, toplumun %50 side alkışladı... Her hafta Kola, persil, zeytin ya da tavuk kanatı total kazancınıza göre oranlayın sizde ekonomiyi çözersiniz zaten :)

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ