Özgür Demirtaş Erdoğan'ın Açıkladığı Yeni Ekonomik Düzenlemenin Ne Olduğunu Anlattı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kabine Toplantısı’nın ardından TL mevduatları için yeni düzenleme getirildiğini belirtti. Bu açıklamanın ardından da ekonomist Özgür Demirtaş, kafa karışıklığını gidermek için Twitter hesabından bu 'yeni ürünün' ne olduğunu anlattı.

Kabine toplantısının sona ermesinin ardından kameraların karşısına çıkan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, önemli açıklamalarda bulunmuştu.

TL mevduatları için yeni düzenleme getirildiğini belirten Erdoğan, "Bu yeni araç şöyle işleyecektir; insanlarımızın bankadaki TL varlığını, mevduat kazancı kur artışından yüksekse bu getiriyi elde edecek. Kur getirisi mevduat kazancının üstünde ise aradaki fark doğrudan vatandaşımıza ödenecek bu kazanç stopaj vergisinden muaf tutulacak." ifadelerini kullanmıştı.

Erdoğan'ın yeni düzenlemeleri açıklamasının ardından da dolar düşüşe geçti...

Erdoğan'ın Açıklamalarının Ardından Dolar ve Euro Gerilemeye Başladı: 12,93’e Kadar Geriledi

Herkesin kafasını karıştıran bu yeni düzenlemeyle ilgili ekonomist Özgür Demirtaş da Twitter hesabından bir açıklama yaptı. Kısaca hükümetin çıkarmak istediği yeni ürünü anlattı.

Siz ne düşünüyorsunuz?

Popüler İçerikler

Bülent Ersoy'un Miss Turkey 2024 Birincisi İdil Bilgen'e "Bu Güzel mi" Eleştirisine Doğuş'tan Tepki Geldi!
THY Hostesine Saldırdığı İddia Edilen ve Ağza Alınmayacak Sözler Sarf Eden Dilan Çıtak'tan Açıklama Geldi!
Eski Milli Sporcu Emre Başkan'ı Makas Atarken Öldüren Sürücü Serbest Kaldı
YORUMLAR

Tahmin ettiğim gibi gizli bir faiz artışı aman nas duymasın.

20.12.2021

ee bu faiz degil de ne?

yiğitliğe .... sürdürmeden şanımı yürütmek demek güzel kardeşim :))) şimdi hüloglar gördünüzmüüü reis dıj güçlere galip geldi deyip yine ne olduğundan bir haber ağızlarına bir parmak bal sürülmüşçesine göt atar dururlar, bu kuruların yanında yaşlar olarak geleceğimiz tutuşur durur.

20.12.2021

Faizi %10'a dusurdum, 100 TL'ne yil sonunda 10 TL faiz verecegim. Ama USD %50 artarsa, ben de sana %50 faiz odeyecegim. Kisacasi koyunlar faizin %10 olduguna inandi ama ben sana koyunlari uyandirmadan %50 faiz odeyecegim. Peki bu parayi nasil mi odeyecegim? 1- USD ile dis borc alirim (USD kurunu daha da arttiririm), 2- Para basarim (Enflasyonu arttiririm). 3- TL ile ic borc alirim diyecegim de mevduata %50 faiz oderken kimse bana %10 ile ic borc vermez :) Ulkenin geldigi hale bak.

TÜM YORUMLARI OKU (15)