Özgür Demirtaş, BES Sorusuna "Eleştirilerim Olsa da..." Dedi, Sonrasında Tavsiye Verdi

Bireysel Emeklilik Sistemi ile ilgili milyonlarca insanın "gerekli mi, gereksiz mi" soruları güncelliğini korurken bir takipçisi aynı soruyu Özgür Demirtaş'a yönlendirdi. Takipçisinin “Neden bireysel emeklilik sistemi için düşüncelerinizi paylaşmıyorsunuz?” sorusuna Demirtaş'tan tavsiye içeren bir yanıt geldi.

Demirtaş, "Bireysel Emeklilik Hakkında bazı eleştirelerim olsa da yapılması gerektiğini düşünüyorum." dedi. BES'le ilgili bir benzetme de yapan ekonomist, "İnsanın kendinden para kaçırmasının bir yoludur." açıklamasını yaptı.

Bir de takipçisine ve kamuoyuna tavsiyede bulunan Özgür Demirtaş, paylaşımına "Yaşınıza ve Risk algınıza göre portföy dağılımınızın doğru ayarlanması çok önemli" notu düştü.

Özgür Demirtaş'ın takipçisinin sorduğu soru

twitter.com

Özgür Demirtaş'ın takipçisine verdiği yanıt

twitter.com

Demirtaş'ın bir başka takipçisi de 2008 yılından bu yana BES ile elde ettiği birikimi paylaştı

twitter.com

Bir başka yorumda da BES'e eleştiri getiren bir takipçi, ekonomistlerle ilgili de görüşlerini paylaştı

twitter.com

Bir takipçisi ise Özgür Demirtaş'ın önerisine kendisi üzerinden hak verdi

twitter.com

İlginizi Çekebilir

Yunanistan Uygun Fiyatlarıyla Hala Konuşuluyor: İster Yemek İster Meyhane Yine de Uygun!
İBB Kent Lokantası’nın 35 TL Olan Tabldotlarına Vatandaştan Övgüler Yağıyor
Olimpiyatlarda En Çok Konuşulan İsimi Yusuf Dikeç, Kripto Para Piyasasını da Alt Üst Etti!

Popüler İçerikler

Narin'le İlgili Soruşturmada İmamın Gözaltı Nedeni Belli Oldu: Konuşmasınlar Diye Kur'an'a El Bastırmış
Eski Milli Sporcu Emre Başkan'ı Makas Atarken Öldüren Sürücü Serbest Kaldı
Esra Erol'da "Tek Suçum Güzel Olmak" Sözüyle Tanınan Yazgül Estetikle Başka Biri Oldu!
YORUMLAR
04.08.2024

Bu işte uzman biri olarak söylüyorum; sistem uzun vadeli. Yatırıp unutacaksınız. Fonlarınızı da kontrollü giderseniz çok ciddi getiriler elde ediliyor. Üstelik yatırdığınız rakamın %30 unu da devlet bireysel emeklilik hesabınıza yatırıyor. Tabi bunun bir üst limiti var. Örneğin aylık 1000 tl ödüyorsunuz, devlet de aylık 300 tl veriyor.

04.08.2024

Bu sistemi bankadan yapmayın. Ben o hataya düştüm. Bankacı, aylık limit doldurmak için yapıyor sözleşmeyi. bazı özellikleri unutuyor veya zor geliyor anlatması. Bu sebeple, 2013 de yapmış olduğum bes, maalesef 2018e kadar 6000 dolardan, 2400 dolara düştü(tl olarak) . Bize hiçbir yatırım yönetimi konusunda bilgi vermediler. Biz de sandık ki;" oh! Devlette 25% veriyor" diye sevindik. Ancak, 2018 de hesabı kapattım ve hemen akabinde sigortacılık mesleği olan bir danışmana döndük yüzümüzü. Sağolsun, 2018 den 2022ye kadar 2500 doları 11500e çıkardı. Yeminle... Bizde ev almak istedik o günlerde ve bu sistemden çıktık. Yani, işi bilenden bilgi alıp, işlemleri ona göre değerledirme yaparsan, lazanmak mümkün.

04.08.2024

Kötü diyen adam borsa alsatçısı falandır. Bes uzun zamanı bşr şey. 5 yılda %1500 kazandıran fonlar var. Zarar etmek için çok çabalamak lazım.

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ