Ekonomide zor günlerden geçerken bir yandan da uzay heyecanı taşıyoruz. Prof. Dr. Özgür Demirtaş da bu konuya değinmeden geçemedi.
Ekonomide zor günlerden geçerken bir yandan da uzay heyecanı taşıyoruz. Prof. Dr. Özgür Demirtaş da bu konuya değinmeden geçemedi.
Prof. Dr. Demirtaş da gündemi yakından takip ederken, tartışmalara yeni bir yorum getirdi. 'Uzaya gittik ama pahalılık ne olacak?” sorusunu açıkladı.
Özgür Demirtaş, sorularına hem TÜBİTAK hem de YÖK'ten cevap aldığını açıkladı ve uzay yolculuğunun Türkiye'ye etkilerini yorumladı.
4) Eğer giden kişi sadece atmosfer üstüne çıkıp geri gelseydi ve biz bunun parasını verseydik. İşte o zaman bu çok YANLIŞ ve ucuz bir propaganda olurdu.
6) Çok fazla sayıda gencin bu çalışmalardan etkilenip bilim insanı veya astronot olmayı isteyeceğini düşünüyorum.
Ekonomik kriz var diye uzaya gitmemek tabii ki olmaz. Zaten bunlara belirli bir bütçe ayrılır. Problem şu, uzaya gitmekle övünmenin bedeli olarak ekonomik krizin yaşanması gerektiğini kim nasıl empoze edip kitleleri uyutmuş? Süper güç olma fantezisi varsa birilerinde, en başta parasının bu kadar değersiz olmaması gerektiği bilmeli.
bütün sermaye yüzünü çevirmiş,halkı ekstra cahilleştirmiş,etrafına dincileri doldurmuş,kurucu kadronun bütün birikimlerini yok etmiş bir iş bilmezin maaşlara ve vergilere zam yapmak dışında yapacağı bir şey kalmadı. halkı soracak olursanız çoğunluğu ölüm uykusuna devam ediyor
Bir adım olarak tabiki yapılmalıydı. Ama öyle heyecan verici bir olay değil. Neden değil çünkü biz bilimin önünü açan bir ülke değiliz. Roket, fırlatma rampası, eğitimler vs. ne yapmışız. Para ile gidilen bir turistik gezi benim gözümde samimi değil. Mutlaka uzay bilimini geliştirmemiz lazım. Ama seni ülkende bu kadar sorun varken ki büyük sorunlar acele değildi.