Özenerek İzlediğimiz Bilimkurgu Filmlerindeki Teknolojilerin Günümüzde Gerçekleşmiş 11 Karşılığı

İzlediğimiz filmlerde hepsi birer hayalden ibaretti. Acaba gerçek olur mu diye düşünürken tek tek gerçekleştiklerini gördük! Artık o teknolojiler hayatımızın bir parçası. Haydi gelin onlara birlikte bakalım!

1. Cep Telefonu

Şu an için çok sıradan olan bu teknoloji o zamanlar öyle değildi. Star Trek, 1966'da bir flip telefon olan Communicator'ı piyasaya sürdü. Otuz yıl sonra Motorola, seriye bir selam olarak StarTAC adını verdiği ilk cep telefonunu piyasaya sürdü. Ve şimdi gelinen noktada cep telefonları hayatımızın ayrılmaz bir parçası haline geldi.

2. Sürücüsüz Araba

Bilimkurgu yazarı Isaac Asimov 1964'te The New York Times'ta “robot beyinli” arabaların 2014 Dünya Fuarı'nın merkezi bir özelliği olacağını öngörmüştü.

Tabii ki öngörüsü doğru çıktı! Total Recall filminden de aşina olduğumuz sürücüsüz araçlar günümüzün tercih edilen teknolojilerinden biri halini aldı!

Tesla bu araçların öncü markası. 

Sürücüsüz arabalar artık hayal değil!

3. Uçan Araba

Sürücüsüz oluyor da uçanı niye olmasın? 😄

Filmlerde görüp de en çok özendiğimiz şeylerden biriydi uçan arabalar. Henüz yaygınlaşmasa da bu da gerçek oldu. Yakın zamanda Çin merkezli otonom hava aracı şirketi EHang, ülkede uçan taksilerin hizmete başladığını duyurdu.

4. 3D Yazıcı

Yine ilk olarak Star Trek'te görülen 3D yazıcılar günümüzde inanılmaz boyutta kullanım alanlarına eriştiler. Gelişen teknoloji ile birlikte 3D yazıcı kullanarak neredeyse istediğiniz her şeyi yapabilirsiniz.

5. Skype / Zoom - Görüntülü Konuşma

Pek çok bilimkurgu filminde yer alan görüntülü konuşma artık günlük hayatımızın sıradan bir parçası. Özellikle pandemi ile birlikte iş hayatı bile görüntülü konuşmaya kaydı. Saatler süren toplantılar ve görüşmeler dünyayı farklı bir hale getirdi.

6. Bluetooth Kulaklık

Herhangi bir kabloya ihtiyaç duymadan müzik dinlemek ve haberleşmek için kullanılan bu teknolojinin hayatımızı fazlasıyla kolaylaştırdığı bir gerçek!

7. Sanal Gerçeklik

Son yıllarda en çok konuşulan teknolojik gelişmelerden birisi olan sanal gerçeklik hayallerimizi de başka bir boyuta geçiriyor. bu gözlükler sayesinde kendinizi oyunun içinde bulabiliyorsunuz. Ancak zaman içerisinde sanal gerçekliğin oyun dünyasının dışına çıkarak farklı alanlara da yeni soluklar getirdiğine şahit olacağız.

8. Temizlik Robotları

Jetgiller izleyip de bunun hayalini kurmayan oldu mu? Evlerimize yeni giren bir teknoloji olan temizlik robotlarından ayrılamaz hale geldik.

9. Drone

Yıllarca Star Wars filmlerinde görüp hayran olduğumuz drone teknolojisi artık günümüzün en büyüklerinden biri haline geldi. Eğlence için kullanılsa da çoğu zaman güvenlik için de büyük yardımcı.

10. Akıllı Ev

Yine filmlerden aşina olduğumuz insanın aklını alan evler de fazlasıyla kullanılan bir teknoloji halini almış durumda! Evinizi istediğiniz gibi kontrol edebiliyorsunuz.

11. 3D Hologram

srv.onedio.com

R2D2'nin Prenses Leia'nın Obi-Wan Kenobi'den yardım istediği holografik bir görüntüsünü yansıttığı Star Wars'tan sonra köprünün altından çok sular aktı. Artık ünlü sanatçılar hologram teknolojisini kullanarak konser bile verebiliyor.

Popüler İçerikler

Kayserili Damat Adayı Gelinin Düğünden Önce Talep Ettiklerini Duyunca Arkasına Bakmadan Kaçtı
Narin'le İlgili Soruşturmada İmamın Gözaltı Nedeni Belli Oldu: Konuşmasınlar Diye Kur'an'a El Bastırmış
Eski Milli Sporcu Emre Başkan'ı Makas Atarken Öldüren Sürücü Serbest Kaldı