Özelliklerine Çok Şaşıracağınız 10 İnsan Yapımı Malzeme

Her geçen gün yeni buluş ve icatlarla hayatımıza yeni yeni maddeler giriyor. Zamanla günlük kullanımımızda da yer bulacak 10 ilginç materyal sizlerle...

İyi eğlenceler dileriz...

1. Alümimyum Patpat

Bu malzeme havalı naylon olarak bildiğimiz malzemeyle aynı işlevde kullanılmaktadır. Fakat daha dayanıklı olduğundan kıymetli malzemeler için kullanılır. Kullanım ömrü uzundur.

2. BacillaFilla

Genetiğiyle oynanmış bir bakteri olan BacillaFilla kaldırımlarda ve yollarda oluşan çatlakların doldurulması amacıyla kullanılıyor.

3. Titanyum Köpük

Kırık kemiklerin tedavisinde kullanılan bu materyal kemiğin üzerinde gelişmesi için alan oluşturuyor. Bu köpüğü kaplayan ve içini dolduran kemik iyileşmiş diyebiliriz. Bir nevi iskelet görevi görüyor.

4. Tek Taraflı Kurşun Geçirmez Cam

İçeridekilerin dışarıya ateş edebildiği fakat dışarıdan içeriye kurşun geçmediği bir ortam yaratmanıza olanak sağlayan bu camın korumalı tarafında iyilerin olması dileğiyle...

5. Suni Örüncek Ağı

Yıllardır üzerinde çalışılan ekstra güçlü örümcek ağı yapıldı. Hem hafif hem dayanıklı...

6. Pykrete

Buz ile talaşın karıştırılması ile oluşturulan bir materyaldir. Yüksek ısı iletkenliğinden dolayı buzdan çok daha yavaş erimektedir. Aynı zamanda buza göre oldukça sağlamdır, kursun geçirmezdir ve suda yüzebilir.

7. Moleküler Yapıştırıcı

Bu yapıştırıcılar moleküller arasında minicik bağlar oluşturmamıza olanak sağlarlar. Binlerce küçük bağ sayesinde çok sağlam bir yapıştırma elde ederiz.

8. DMSO

Bir bileşik olan di metil sülfoksit polar çözücüdür. Renksiz ve sıvı şeklindedir. 

Cilde kolayca nüfuz edebilir, ağızda ise sarımsak kokusu etkisi verebilir. Dimethyl sulfoxide kraft hamurundan elde edilir. Dimethylsulfide'in oksijen ya da nitrojen dioksit ile oksidasyonu dmso'yu verir. Genellikle kanser hastalarının tedavilerinde kullanılan madde kanserli hücre çapının azaltılmasına yardım eder. Kemoterapi ve radyoterapi ile birlikte alındığında saç dökülmesi, vücutta bir takım yaralar oluşmasını engellemektedir.

9. Karbon Nanotüpler

Çelikten 6 kat hafif ve muhtemelen yüzlerce kat sağlam olacak bu madde hayatımızdaki her şeyin yapısına girebilme potansiyeli taşıyor.

10. Grafen Aerojel

Grafen Aerojel, yüzeyi süngerli yapıda, içeriğinde %99.98 miktarında hava bulunduran, bununla birlikte birçok farklı fiziksel ve kimyasal özelliği içinde barındıran dünyanın en hafif katısı olarak nam salmış özel bir materyaldir. Aerojeller kısaca, jellerin sıvı bileşeninin gaz ile değiştirilmesiyle elde edilen gözenekli sentetik maddeler olarak özetlenebilir. Her ne kadar ismi bir sıvıyı andırsa da bunun aksine katı ve kuru maddelerdir. Bir başak kadar hafif olan grafen aerojel, görünümüne rağmen oldukça elastik ve dayanıklı bir yapıya sahiptir.

Popüler İçerikler

Diyanet İşleri Başkanlığı'ndan 'Audi A8' Savunması: 'İhtiyaç'
Öğretmen Olmak İçin Şartlar Değişiyor: Öğretmenler Artık Üniversiteden Sonra Atanamayacak!
Fatih Erbakan'dan Devlet Bahçeli'yi Kızdıracak Sözler: "Dedem Yaşında İnsan"