Onedio Logo

Özel Hastaneler Yönetmeliği Resmi Gazete’de: Fark Ücreti Dışında Ek Ücret Alınmayacak

Kapak Görseli

Sağlık Bakanlığı tarafından hazırlanan Özel Hastaneler Yönetmeliği, Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Yönetmeliğe göre özel hastanelerde SGK tarafından belirlenen fark ücretleri dışında vatandaştan ek ücret alınmayacak. 

Öte yandan hastanelerde üst düzey denetim dönemi de başladı. Yılda 3 kez kalite standartlarına uygunluğu kontrol edilen özel hastaneler şimdi Bakanlık tarafından kurulacak 20 bilimsel komisyon ile adım adım denetlenecek.

Özel Hastaneler Yönetmeliği, Resmi Gazete'de yayımlandı. Yürürlüğe giren yönetmelikle standartlar yükseltildi, üst düzey tıbbi denetim başladı.

Özel Hastaneler Yönetmeliği, Resmi Gazete'de yayımlandı. Yürürlüğe giren yönetmelikle standartlar yükseltildi, üst düzey tıbbi denetim başladı. Görseli

Özel hastaneler yılda 3 kez rutin denetime tabi tutuluyordu. Bu denetimlerde hastanelerin kalite standartların uygun olup olmadığı kontrol ediliyor. Yeni yönetmelikle hastaneler A’dan Z’ye didik didik edilecek. Bu denetimi Bakanlık tarafından kurulacak 20 bilimsel komisyon yapacak.

Özel hastaneler yılda 3 kez rutin denetime tabi tutuluyordu. Bu denetimlerde hastanelerin kalite standartların uygun olup olmadığı kontrol ediliyor. Yeni yönetmelikle hastaneler A’dan Z’ye didik didik edilecek. Bu denetimi Bakanlık tarafından kurulacak 20 bilimsel komisyon yapacak. Görseli

Komisyonda her branştan önde gelen uzmanlar bulunacak. Bilimsel komisyonlar şöyle:

  • Yenidoğan Yoğun Bakım

  • Erişkin Yoğun Bakım

  • Aile Hekimliği

  • Ortopedi ve Travmatoloji

  • Acil Sağlık Hizmetleri

  • Cinsiyet Değişikliği

  • Tıbbi Genetik

  • Organ Nakli

  • Radyoloji Hizmetleri

  • Beyin ve Sinir Cerrahisi

  • Tıbbi Onkoloji

  • Çocuk ve Erişkin Hematoloji

  • Kulak Burun Boğaz

  • Gastroenteroloji ve Obezite Cerrahisi

  • Kardiyoloji ve Erişkin Kalp ve Damar Cerrahi

  • Göz Hastalıkları

  • Kadın Hastalıkları ve Doğum

  • Göğüs Hastalıkları

  • Tıbbi Laboratuvar Hizmetleri

  • Ağız ve Diş Sağlığı Hizmetleri

Fark ücreti dışında ek ücret talep edilmeyecek.

Özel hastanelerde SGK tarafından belirlenen fark ücreti dışında vatandaştan ek ücret talep edilmeyecek. Fahiş fiyatların önüne geçilmesi için yeni yönetmelikle beraber fiyat politikası hayata geçirilecek.

Yüz kızartıcı suçlardan hüküm giyenler hastane açamayacak.

Özel hastane açmak isteyenler için de kriterler getirildi. Yüz kızartıcı suçlardan hüküm giyenler artık hastane açamayacak. Ruhsatı iptal edilen kişilerin yeniden hastane açması kısıtlandı.

Yapay zeka destekli denetim gerçekleştirilecek.

Bakanlık, şeffaf denetim amaçlı yapay zekayı devreye sokacak. Artık özel hastanelerde yapay zeka destekli denetim yapılacak. Yapay zekayla usulsüzlüklerin önüne geçilmesi hedefleniyor.

Öte yandan uzman hekimler muayenehaneleri kapatmaları kaydıyla özel hastanelerde kadro şartı aranmaksızın çalışabilecek.

Bu içerikler de ilginizi çekebilir:

Kafe ve Restoranlar Masa İşgal Ücreti Almaya Başladı! Uzmanlar Uyardı: "Yasal Değil CİMER'e Şikayet Edin"
Fed 2025'in İlk Faiz Kararını Açıkladı: Metindeki Değişiklik Dikkat Çekti!
“Starbucks’a Dönüş” Çabaları Sonuç Vermedi: Kahve Zincirine Üst Üste Satış Şoku

Popüler İçerikler

TFF Başkanı İbrahim Hacısomanoğlu "Derbinin Hakemi Yabancı Olacak" Dedi
TFF Başkanı İbrahim Hacısomanoğlu "Derbinin Hakemi Yabancı Olacak" Dedi
RTÜK'ün Süre Tanıdığı NOW TV'nin Son 15 Günü Kaldı: NOW TV İsim Değiştirmezse Ne Olur?
RTÜK'ün Süre Tanıdığı NOW TV'nin Son 15 Günü Kaldı: NOW TV İsim Değiştirmezse Ne Olur?
Sosyal Medyada Necla Teyze Olarak Bilinen Hayvansever Ülker Güleryüz, Evinde Çıkan Yangında Hayatını Kaybetti
Sosyal Medyada Necla Teyze Olarak Bilinen Hayvansever Ülker Güleryüz, Evinde Çıkan Yangında Hayatını Kaybetti
YORUMLAR

O iş öyle değil, gerçeği şu. Saçma sapan sağlık politikaları ile kurdukları düzende doğru düzgün hasta yönlendirme sistemi / politikası olmadığı için yığılmaları önleyemediler, insanlar perişan oldu, bir de başkanın "her şeyi değiştirmeliyim" arzusu da olunca alternatif olarak bir çok küçük özel hastane ve çok fazla yoğun bakım açılmasına izin verildi. O dönem Türk Tabipler Birliği buna karşı çıktı, AKP istediğini yine de yaptı. Sonra denetlenmesi mümkün olmayan bu kaosta yaşanan denetimsizlik insanların canına mal olmaya başlayınca bu defa tepki geldi, çoğu kendi yandaşlarına ait özel hastanelerle bu defa kilit oldular. Şimdide bu kaosu bu kuruluşların kucağına bırakmak derdindeler. En baştan bu denetimler neden yapılmadı? Neden bu düzenlemeler en başında yoktu? Son 40 yılda tıbbın işleyişi mi değişti? Hayır, bilmiyor muydunuz?

30.01.2025

Kardeşim kısa ve öz yaptığınız yapacağınız hiç bir işten bu halk bir şey anlamıyor? Ekstra ücret alınmayacak??? Hangi işlemler? Hangi branşlar? Net yazın milletle paylaşın yoksa yine herkes kafasına göre takılacak!

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ