Özel Günlerin Arkasındaki Tuhaf Hikayeleri Öğrenince Bazılarını Kutlamayı Bırakabilirsiniz

İşte kimileri tarafından kutlanan, kimileri tarafından da kapitalizmin oyunu olarak görülen özel günlerin hikayeleri!

Her yıl coşkuyla kutlanan yılbaşının ilginç hikayesi

MÖ 46 yılında Sezar, Julian takvimini yürürlüğe soktu. 1 Ocak başlangıç tarihi seçildi. Ocak ayının adı, Roma başlangıçlar tanrısının adı olan Janus'tu. Romalılar tanrı Janus'a adaklar adamaya ve birbirlerine hediyeler vermeye başladı. Böylelikle yılbaşı kutlanmaya başlandı.

Gençleri gizlice evlendiren Aziz Valentine 14 Şubat'ta öldürülünce, Sevgililer Günü ona adanmış.

Roma imparatoru II. Claudius, ordusuna asker bulmakta zorlanınca bunun sebebinin erkeklerin eşlerini geride bırakmak istememesi olduğunu düşünmüş. Roma'daki bütün evlilikleri bozduğunu ve evlenmenin yasaklandığını açıklamış. Bu yasağa rağmen aşıkları evlendiren Aziz Valentine, 14 Şubat 270 yılında sopayla dövülerek öldürülmüş.

Dünya Emekçi Kadınlar Günü

8 Mart 1857 tarihinde, Amerika'da bir tekstil fabrikasında 40.000 kişilik grev başladı. Grevin yapıldığı fabrikada yangın çıktı. Fabrikanın çevresinde polis tarafından kurulan barikat vardı. Bu barikat 129 kadın işçinin kaçamayıp ölmesine neden oldu. 1910 yılında Alman siyasetçi Clara Zetkin'in önerisiyle 8 Mart, Dünya Kadınlar Günü olarak kabul edildi.

Tarihe "Hile Günü" olarak geçen, 1 Nisan'ın kanlı hikayesi

İspanya'daki bütün topraklarını kaybeden Müslümanlar sadece bir kaleye sığınmışlardı. İspanyol kumandanı bir elinde Kur'an bir elinde İncil'le kalenin kapısına gelip 'Bu iki kitaba da yemin ederim ki teslim olursanız bu akşam kimse size zarar vermeyecek' demiş. Bu söze güvenen Müslümanlar teslim olmuş. Sabah olduğunda, İspanyol kumandan bütün Müslümanların öldürülmesini emretmiş. Kendini 'Benim sözüm dün akşam içindi bu sabah için bir söz vermedim' diyerek savunmuş.

1800'lü yılların sonlarında, çalışma saatlerinin kısaltılması için grevler yapılıyor...

Yapılan grevler sonucunda 1 Mayıs, 1889 işçilerin bayramı olarak kabul edildi. Tarihin 1 Mayıs olmasının sebebi, 1 Mayıs 1886'da Chicago İşçi Birliği kongresi tarafından çalışma saatleri 8 saate indirilmesiydi.

Annesinin isteğini yerine getiren bir öğretmen...

Annesinin vefatından iki yıl sonra arkadaşlarını evine davet edip her yıl anneler günü kutlaması yapılmasını öneren Anna Jarvis, uzun uğraşlar sonucu böyle bir günü tüm dünyaya benimsetiyor. İlk olarak kendi okulunda 407 öğrenci ve anneleriyle bu kutlamayı yapan Anna, 1914'te Amerikan Başkanı Wilson tarafından Mayıs'ın ikinci pazarının Anneler Günü ilan edilmesiyle amacına ulaşıyor.

Babası tarafından fedakarlıklarla yetiştirilen Smat Dodd, babası için özel bir gün düzenlemek istedi.

Babası Haziran ayında doğduğu için ilk olarak 19 Haziran 1910'da kutlama yaptı. Daha sonra 1966'da, Haziran ayının üçüncü pazarı resmi olarak Babalar Günü ilan edildi.

Sizce bu günler kutlanmaya devam edilmeli mi? Siz kutluyor musunuz?

Popüler İçerikler

A Millî Takım'ın UEFA Uluslar Ligi'ndeki Play-Off Turu Rakibi Belli Oldu: Macaristan
Temsilcimiz Ege Karabenli İlk 10'da: Mr. World 2024 Erkek Güzellik Yarışması'nın Birincisi Belli Oldu!
Domuz Eti Skandalıyla Gündeme Gelmişti: Köfteci Yusuf Yeni Bir Sektöre Giriş Yapıyor!