Özcan Özel Kimdir, Kaç Yaşında, Ne İş Yapıyor? Özcan Özel Hakkında Merak Edilenler

Memleket Partisi Genel Başkan Yardımcısı Özcan Özel, son günlerde en çok konuşulan isimlerden biri. Sadece yaptığı açıklamalarla değil, özel hayatıyla dikkat çekiyor. Partinin genel başkanı Muharrem İnce, Özel'in bir süredir kanser tedavisi gören kızıyla ilgili acı haberi sosyal medyada paylaştı. Pek çok kişi ise Özcan Özel'in kim olduğunu araştırmaya başladı. Peki Özcan Özel kimdir, kaç yaşında, nereli? İşte Özcan Özel'in hayatı ve biyografisi...

Özcan Özel Kimdir?

Özcan Özel, 13 Ocak 1959 yılında Kocaeli'nin Karamürsel ilçesinde dünyaya geldi. İlkokul, ortaokul ve lise öğrenimin ardından Bursa Eğitim Enstitüsü Matematik bölümüne girdi. 1979 tarihinde ise başarıyla mezun oldu.

Üniversiteyi bitirdikten sonra öğretmenlik yapmaya başladı. Çeşitli okullarda matematik öğretmeni olarak çalıştı.

Öğretmenliğinin yanı sıra müdür olarak görevde alan Özel, daha sonra Yalova'da Muharrem İnce ile birlikte TAM adının verdikleri dershaneyi kurdular. O dönemde şehrin sayılı dershanelerinden birini açtılar.

Sosyal Demokrat Halkçı Partisi Yalova ilçe örgütüne 1987 yılında üye oldu. Ancak kısa bir zaman sonra SDHP, CHP ile birleşince Cumhuriyet Halk Partisi'ne girdi.

1999 senesinden itibaren Yalova'da 3 yıla yakın bir zaman ilçe yöneticisi olarak görev aldı. Ayrıca 8 yıl il başkanlığı görevinin yanında 2 yıl da ilçe sekreteri olarak bulundu.

2018 yılında yapılan genel seçimlerinde 27.dönem Yalova Milletvekili seçildi. Fakat 2021 senesinde CHP'den istifa ederek partiden ayrıldı.

2021 senesinde Muharrem İnce önderliğinde kurulan Memleket Partisi'ne katıldı. O tarihten beridir de Memleket Partisi Genel Başkan Yardımcısı olarak bulunuyor.

Özcan Özel Evli mi, Kaç Çocuğu Var?

TBMM meclis üyesi Özcan Özel, evli ve iki çocuk babasıdır. Uzun bir süredir kanser tedavisi gören kızı Duyşen Kuş, 8 Mart 2023 tarihinde 39 yaşındayken hayatını kaybetti.

Popüler İçerikler

JASAT Tutanağı Ortaya Çıktı: Narin'in Cesedini Gizli Tutmak İçin 6 Farklı Yöntem Kullanmışlar!
Gazeteci Timur Soykan Narin Cinayetiyle İlgili Düğüme Dönen Konuları Çarpıcı Bir Şekilde Analiz Etti
Kızılcık Şerbeti'nde Şok Kamera Arkası: Kıvılcım, Alev Bebek için Apo'yla Evlenecek!