Özcan Deniz'in Oğlunu Dudaklarından Öptüğü Fotoğrafı Yeni Bir Tartışma Yarattı: Çocuklar Dudaktan Öpülür mü?

Sizce bu sevgi ifadesi doğru mu yoksa yanlış mı?

Özcan Deniz ve Feyza Aktan'ın minik oğlu Kuzey günden güne büyüyor. Ünlü bir babaya sahip olduğu için de sosyal medyada da göz önünde haliyle.

Önce şuraya kocaman bir Maşallah bırakalım. Özcan Deniz'in "en büyük aşk" yazısıyla paylaştığı Kuzey işte bu 😍

Tabii ki gitgide büyüyor her çocuk gibi. Ancak Özcan Deniz, oğlunu dudağından öptüğü fotoğrafı paylaşınca eleştirilerden kurutulamadı.

Instagram'daki yorumların bazıları şöyle:

Daha önce de David Beckham kızı Harper'ı dudaklarından öptüğü bir fotoğrafı paylaşmış ve eleştiri bombardımanından kaçamamıştı. Beckham'ın açıklaması şöyle olmuştu:

'Geçen gün kızımı dudağından öptüm diye eleştirildim. Ben bütün çocuklarımı dudaktan öpüyorum. Brooklyn'i değil belki ama... Brooklyn 18 yaşında, bunu biraz tuhaf karşılayabilir. Ama ben çocuklarıma çok sevgi gösteren biriyim. Ben de Victoria da böyle yetiştirildik ve biz de çocuklarımızla böyleyiz.Çocuklarımıza sevgi göstermek ve onları korumak istiyoruz, onlara göz kulak olmak, onlara destek olmak istiyoruz ve onlara karşı sevgi doluyuz.'

Peki çocukları dudağından öpmek doğru mu ya da zararsız mı? Bununla ilgili uzmanların görüşü çocukların dudaktan öpülmemesi gerektiği yönünde.

Bunun birinci sebebi, çocuklarda ve bebeklerde diş çürümelerine ya da periodontal hastalıklara sebep olan bakteriler yoktur ve bu bakteriler, dudaklara kondurulan basit bir öpücükle transfer edilebilirler.

Amerikan Periodontoloji Akademisi

İkinci sebebi ise çocuğun kişisel sınırlarını çocuğa yanlış anlatmak. Yani siz çocuğunuzu dudağından öptüğünüz zaman çocuk bunun normal ve herkesle yapılabilir bir şey olduğunu düşünecek ve sınırlarını yabancılara açmış olacak deniliyor.

'Psikolog Charlotte Reznick, dudaklar ve ağızın, bir çocuğun vücudunun kişisel sınırları olduğunu söylüyor. Bir çocuğu dudaklarından öptüğünüzde, onlara vücut sınırlarının açık olduğunu ve birisinin kendi bölgelerine rahatlıkla girebileceğini gösterirsiniz.

Çocukların kişisel sınırlarını işgal etme, aynı zamanda sıkı kundaklama, zorla besleme ve agresif gıdıklamayı da içerir. Bu nedenle, istilacı ebeveynler, çocuklarının 'hayır' diyememe ve kendi kişisel sınırlarını yönetememeyle beraber, 'kurban sendromu' geliştirme riskini artırabilir.Çocuk, ebeveynlerinden öğrendiği gibi davranmaya başlayabilir, yani sempati ifade etmenin bir yolu olarak diğer çocukları veya yetişkinleri dudaklarından öpebilir. Psikologlar, ebeveynlerin masum bir hareketi olsa bile, çocukların bu hareketleri taklit ederek öğrendiğine dikkat çekiyor. Bu nedenle, bu jestin mahrem anlamını fark etmeden başkalarını dudaktan öpmeye çalışabilirler. Bu yüzden psikologlar, çocuğu sadece yanaklarından veya alnından öpmeyi tavsiye ediyorlar.'

Durum böyleyken böyle yani... Bakalım Özcan Deniz bu eleştirilerle ilgili cevap hakkını kullanacak mı?

Popüler İçerikler

Bozdoğan Kemeri'ndeki Polis Barikatına Sosyal Medyadan Gelen İlk Tepkiler
'İmam' Halil Konakçı, İlber Ortaylı'ya Ateş Püskürdü! 'Bizans Tohumu, Yunanlı, Dönme!'
Diyanet İşleri Başkanlığı'ndan 'Audi A8' Savunması: 'İhtiyaç'
YORUMLAR
27.12.2020

Tüm cahilleri kutlarım,kitap okumazlar çocuk gelişiminden ve psikolojisinden bi haber ebeveyn olurlar ve iç güdüleri ile evlat yetiştirirler Ama her haltı da kendileri bilirler.. Bir çıkar çükünden öperim,keyfime göre severim,ister dudağını ister yüzünü ister bacağını der çocuğun bedenini,mahremiyetini hiçe sayarak,sanki çocukları kendilerinin eşyasıymış gibi saygısızca bir tutumla,güya sınırsız olan sevgilerini göstermenin her şeklinin mübah olduğunu savunurlar. Cidden yazık çok yazık bir halt bilmiyorsunuz anladık da en azından uzmanların ne dediğini bir araştırın,acaba gerçekten yanlış yapıyor olabilir miyim,bu davranışım çocuğumun cinsel kimliği veya kendi sınırlarını başkalarına karşı doğru belirlemesi açısından riskler doğurabilir mi diye bir durup düşünün ya !

27.12.2020

Küçükken annem de beni dudağımdan öperdi. Büyüdüm 24 yaşında bir genç oldum. Önüme geleni öpmüyorum. Sapık biri olmadım. Ahlakım zoulmadı. Geceleri yolda yürürken eğer sokakta bir kadın varsa da başımı öne eğiyorum korkmasın diye. Sosyal medyada ahlak bekçiliği yapıp gizli gizli sexting de yapmıyorum kimseye. Annemdi küçüktüm öpüyordu seviyordu. Hepsi bu. Zehirli beton algılarınızı yıkın diyeceğim ama çok zor. Herhangi bir diziyle, herhangi bir şarkının sözleri veya klibiyle yahut parkta, bahçede yapılan eylemle ahlakınız bozulabilecek kadar zayıfsa diyecek hiçbir kelime bulamıyorum.

27.12.2020

Olay ahlak değil aslında. Bence bu yorumlardaki kimse ahlaktan bahsetmiyor. Zaten bu tür davranışı ahlak çerçevesinde yorumlayamayız. Bu sadece sevgiyi gösterme şekli. Kimilerine göre doğru olabilirken kimilerine göre yanlış da olabilir. Bir insana yanlış geldiği için de, bunu yapan kişilere laf atmaz, atamaz. Neden bu nefret ki. Yanlış bulan ve buna rağmen saygı gösteren bir sürü insan varken, yanlış bulan kişilere karşı olan bu "ahlak bekçiliği, yobaz beyin" yakıştırması ne? Bir de kimse sapık olacağını falan da yazmamış ki. Sapık olmadığını kanıtlamaya gerek yok bu yüzden. İstediğin gibi yaşa, senin hayatın. Kimse ahlak bekçiliği yapmıyor.

27.12.2020

Hicbir açıdan doğru değil hem psikoloji hem sağlık açısından. Çocuğa sevgi böyle gösterilmez

TÜM YORUMLARI OKU (84)