Oyuncuya Mutlak Özgürlük Sunan Açık Dünya Oyunu Kenshi'ye Başlamadan Önce Bilmeniz Gereken 10 Şey

Kenshi oyun dünyasının gizli mücevherleri arasında yer alıyor. Oyuncuya mutlak özgürlük sunan ve sistemsel bir şekilde bu özgürlük hissini destekleyen yapım bağımlılık yapıcı bir etkiye sahip. Kenshi'ye başlamak istiyor fakat oyunun devasa dünyasından endişe ediyorsanız listemize göz atabilirsiniz.

İşte Kenshi oynamadan önce bilmeniz gereken 10 şey...

1. Keşfetmekten çekinmeyin.

Kenshi'nin devasa dünyasında birçok kez kaybolabilirsiniz. Grubunuzla beraber uzun yolculuklara çıkarken çölün ortasında açlık krizlerine girmek işten bile değildir. Fakat hiç merak etmeyin. Çünkü birçok oyunun aksine Kenshi'yi 'doğru bir şekilde oynamanın' yolu yoktur. Hiçbir çizgiselliğe sahip olmayan oyunda kendi kaderinizi çizmekten ve özgürce keşfetmekten çekinmeyin. Kaybolduysanız doğru yerdesiniz demektir.

2. İlk saatlerinizde sürekli oyunu kaydetmekte ve tekrar başlamakta özgürsünüz.

Oyun dünyasında 'savescumming' olarak bilinen bu eylem oyuncunun kritik bir eylem yapmadan önce oyunu kaydetmesi anlamına gelir. Kayıt dosyası oluşturan oyuncu eylem dilediği gibi sonlanmadığında kayıt dosyasına geri dönebilir. Bu yöntem bazı oyunlarda oyundan alınan keyifli deneyime zarar verebilir. 

Fakat Kenshi'nin ilk saatlerinde kaydet-yükle sistemine başvurmanızı öneriyoruz. Beklenmeyen anlarda karakterinizin uzuvlarını kaybetmesine şahit olabilir, verdiğiniz emeklerin kayboluşunu görebilirsiniz. Dolayısıyla ilk saatlerde bu yöntemi kullanmanızda fayda vardır.

3. Sabırlı davranın.

Şehirler arası yolculuk yaparken ufukta çıkan sayılara dikkat edin. Bu genelde ileride bir savaş olduğunun göstergesidir. Sabırla bekledikten sonra savaş alanına gidin ve kaybedenlerin ekipmanlarını yağmalayın. Elde ettiğiniz alet ve edevatları daha sonra satabilirsiniz.

4. Keşfederken yollardan sapmamaya dikkat edin.

Kenshi'nin çaresiz dünyasında yoldan sapmamak ve bir şehirden diğerine giderken yoldan ayrılmamak oldukça zordur. Fakat dikkatli olursanız yolu belirleyen çizgileri takip edebilirsiniz. Keşif esnasında yoldan sapmaya karar verirseniz etrafta harabeler bulabilirsiniz. Genelde bu tür harabelerde yağmalanacak kıymetli eşyalar elde etmeniz mümkündür.

5. Birliğinizi oluştururken mütevazı davranın.

Kenshi'de kendinizi ve size para kazandıran tüm bileşenleri korumak için bir birliğe sahip olmanız gerekebilir. Birden fazla karaktere yön vermek ve kendi klanınızı oluşturmak oyunun temel yönlerinden biridir. Fakat bir grup oluştururken mütevazı davranmanızda fayda vardır. Başlarda geniş bir grubu yönetmek ve onlarla aksiyona atılmak çok daha zor olacaktır. Küçük fakat sağlam adımlar kaydetmeniz Kenshi serüveninizi daha keyifli kılar.

6. İlk oyununuzu herhangi bir mod yüklemeden oynayın.

Kenshi'nin gerçekçi mekaniklerini büyük oranda kolaylaştıran birçok mod bulunur. Bazı oyuncular Kenshi'de geçen ilk saatlerden sonra oyunun zorluğundan şikayet edip modlara başvurmaktadır. Bu yönteme ne kadar saygı duysak da Kenshi'yi bu denli keyifli yapan yegane yanı oyunun gerçekçi zorluğudur diye düşünüyoruz. Dolayısıyla ilk karakterinizi modsuz bir oyunda oluşturmak ve maceraya bu şekilde atılmanızı öneriyoruz.

7. Oyunda hiçbir sınır olmadığını hatırlayın.

Kenshi'nin sınırsız bir oyun alanı sunduğunu unutmayın. Oyunda birçok meslekle uğraşabilir ya da karakterinizi motive edecek bir ideoloji uğruna mücadele edebilirsiniz. İşte oyunda yapabileceğiniz bazı meslekler:

  • Ödül avcılığı

  • Şehir yağmacılığı

  • Köle tacirliği

  • Gezgin tüccarlık

  • Dükkancılık

8. Alacağınız ilk eşyalar karakterinizin temel ihtiyaçlarını karşılamalı.

Biraz birikim elde eder etmez şehirdeki satıcılardan yiyecek, ilk yardım seti (first aid kit), atel seti (splint kit), tahta sandalet (wooden sandals) ve bir çanta (backpack) satın alın. Bunlar her yolculuğun vazgeçilmez bileşenleri olarak karakterinizin hayatta kalmasını sağlayacaktır.

9. Madencilikle uğraşın.

Karakterinizin ilk gününde yapabileceğiniz ilk işlerden biri madencilik olacaktır. Herhangi bir şehrin yakınında maden gözleyin. Gerekli ekipmanları şehrin içerisindeki satıcılardan elde ederek madenciliğe başlayın. Elde ettiğiniz materyalleri şehre götürüp satın ve bu süreci iyi bir birikim oluşturana kadar tekrarlayın. Şehir ve maden arasında yaşayabileceğiniz tehlikelerden kaçınmak için şehir muhafızlarına güvenin. Muhafızlar peşinizdeki haydutlara ve yabani hayvanlara saldıracaktır.

10. Karakter niteliklerini güçlendirin.

Başarılı bir RPG oyunu olan Kenshi'de Güç ve Atletizm gibi niteliklerinizi geliştirmek için hiç yük taşımadan etrafta koşun. Böylece Atletizm niteliğinizi artırabilir ve kritik düşman karşılaşmalarından kaçabilirsiniz. Yükünüzü artırmak ve ağır yükle hareket etmek de Güç niteliğinizi geliştirmenizi sağlayacaktır. Oyunun başında bu kazanımlara önem vermeniz daha sonra karakterinizi birçok riskli durumdan kurtarmanızda yardımcı olabilir.

İlginizi Çekebilir

Tatil Hayaliyle Yanıp Tutuşanları Şimdiden O Moda Sokacak 8 Oyun
Yeni PlayStation Plus Sisteminin Abonelerine Özel Ücretsiz Oyunları Açıklandı: Liste Oldukça Geniş
Ünlü Yayıncı KendineMüzisyen'in Eğlence Dozunun Tavan Yaptığı Renkli Doğum Günü Görüntüleri

Popüler İçerikler

'İmam' Halil Konakçı, İlber Ortaylı'ya Ateş Püskürdü! 'Bizans Tohumu, Yunanlı, Dönme!'
Göndermesiz Anket: En Komik Komedyeni Seçiyoruz!
Sonunda Bu da Oldu: Antalya'daki Bir Otelde Türk Müşteriden 120 Euro "Milliyet Farkı Ücreti" Alındı