Oyunculuğu ve Dizileriyle Gönlümüze Taht Kurmuş Ali Atay'ın Rol Aldığı ve Yönettiği Tüm Filmler

Ali Atay hayranları onun olduğu her yerde kaliteli yapımlar olacağını bilir. Hem oynadığı diziler, hem de altına imzasını attığı ve oynadığı filmler her zaman en iyiler arasında yerini alıyor. Bugünse sizinle ali Atay'ın oynadığı, yönetmenliğini ya da yapımcılığını yaptığı filmleri bir araya getirdik. 

Not: Filmler tarihi olarak geçmişten günümüze doğru sıralanmıştır.

1. O Şimdi Mahkum (2005)

Ali Atay'ın rol aldığı ilk sinema filmi olan O Şimdi Mahkum'da ne kadar genç olduğunu görebilirsiniz. Komedi türündeki filmin yönetmenliğini Abdullah Oğuz yapıyor; konusu ise şöyle:

Yaratıcılığın etkinliğini var gücü ile ortaya koyduğu ve emeği yaratanı bile şaşırttığı bir hikayenin içindeyiz. Askerlik yapmış üç yakın arkadaş bir işe kalkışırlar. Başka işlerde pek bir başarı elde edemeyen Levent, iyi para getireceğine inanarak bir sitcom yazmaya ve bunu perdeye aktarmaya yeltenir. Başrolü Gökhan’a vermek ister. Ancak olaylar tuhaf bir biçimde ilerlerken başlarını belanın içinde bulurlar. Dahası hapishaneye girmişlerdir. Levent’in yazmış olduğu sitcomun adı “O Şimdi Mahkum” tam anlamını ve gerçeğini bulmuştur. Kaldıkları hapishane koğuşunda askerlik arkadaşları Karlıdağ ile karşılaşırlar. Bu kez bambaşka bir platformda bir araya gelen eski dostlar, hapishanedeki dünyanın içinde daha önce hiç bilmedikleri yaşamlarla kesişir, alışık olmadıkları olaylara şahit olurlar.

2. İyi Seneler Londra (2007)

Aradan geçen iki senede iki dizide küçük rollerde oynayan Atay, İyi Seneler Londra'da daha kendine güveni olan bir oyuncu haline gelse de film çok ses getirmiyor. Dram türündeki filmin yönetmenliğini Berkun Oya yapmış. Konıusu ise şöyle: 

Şöhreti ülke sınırlarını aşmış şarkıcı Yaşar Nur, konserinden bir gün, yılbaşından birkaç gün önce 'Üzeinde Güneş Batmayan İmparatorluk' Büyük Britanya'nın gözde şehri Londra’ya gelir. Bu büyülü kent, koyu karanlık bir gecede, yıllar önce gizeme gömülmüş hatıraları yeniden canlandıracaktır. Yıllanmış bir arkadaş, genç kadına taşıyamayacağı bir sorumluluk yüklediğinde, dengesiz bir hayranı saplantısıyla yüz yüze gelmeye karar verdiğinde ve cesareti kırılmış bir koca eşini özgürleştirecek bir karar aldığında neler olacaktır? Hikaye, bu kişilikleri tesadüflerin arka planında birleştirirken önce kendileriyle, ardından birbirleriyle ciddi manada iletişim kurmalarını mecbur kılıyor. Bu zorlu gece nihayetlendiğinde yalnızca bir kaçı gün yüzüne merhaba diyebilecektir. Yönetmenliğini enteresan projelere imza atmış Berkun Oya'nın yaptığı İyi Seneler Londra adlı film, sıra dışı bir yapım olarak karşımıza çıkıyor.

3. 40 (2009)

Türk usulü kesişen hikayeler deneyimine hazır mısınız? 40, 12 milyon nüfuslu İstanbul'da birbirini tanımayan üç kişinin kendilerine bir yol bulmaya çalışırken bir çantanın peşine düşmelerini anlatıyor.

Kasım ayının karanlık birkaç gününde İstanbul’un karmaşık sokaklarında gelişen garip olayların peşinden koşan film, Metin, Godwill ve Sevda adında görünmez bir gücün mıknatıs gibi yapıştırdığı üç ana karakteri merkezine alıyor.

Fida Film, 34 Productions, Emrah Yücel ve Karga Seven yapımcılığında gerçekleştirilen filmin senarist ve yönetmeni Emre Şahin.

4. Vay Arkadaş (2010)

Manik, Tik ve Dildo İstanbul’un kenar mahallerinden Balat'ta yaşayan üç arkadaştır. Üçü de problemli çocukluk geçirmiş saplantılı ve haşarı tiplerdir. Mahallelerinin dışına pek taşmayan, sıradan ama kendi içlerinde hareketli bir hayatları vardır. Bazı durumlarda gayrimeşru işlere bulaşmaktan alıkoyamazlar kendilerini.

Bu yüzden Manik her ortamda her durumdan kendisine potansiyel belalar çıkaran, Tik etliye sütlüye pek dokunmayan içine kapanık, Dildo ise kadınları cezbeden oldukça iyi bir fiziğe sahip ve bu özelliğini de her zaman kadınlara karşı koz olarak kullanan, egosu yüksek kenar mahalle tipleridir?

Ufak tefek üçkağıtlar, türlü dolaplarla oradan buradan elde ettikleri avantalar ve bazen de ufak çapta araba soygunları ile hayatlarını devam ettirmektedirler. Ama son yaptıkları soygun işinde başları iyice belaya girip hapisle tanışınca bu işlere tövbe etmek zorunda kalırlar... Ta ki eski bir sinemanın makine dairesinde yoksul ve perişan bir hayat yaşayan, Dildo'nun babası Efendi'nin amansız bir hastalığa yakalanıp da tedavisi için yüklü bir miktar para gerekinceye kadar?

5. Sen Aydınlatırsın Geceyi (2013)

Cemal, Manisa'nın Akhisar kasabasında babasıyla yaşayan ve kendi berber dükkanlarında çalışan bir adamdır. Kendi halinde gibi görünen Cemal'in içine bir sıkıntı çöker, kendisi bile ne olduğunu bilemez... Öte yandan hemen hemen herkesin birbirini tanıdığı bu kasabada, gayet sıradan gibi görünen insanların olağanüstü güçleri vardır. Kimi zamanı durdurur, kimi duvarların ardını görür, kimi ölümsüz. Ama hiçbiri de süper kahraman değildir. Herkes her şeyi bilir ve normal hayatına devam eder...

Onur Ünlü'nün yönetmenliğini yaptığı film, fantastik ve absürd dram türleri arasında gidip gelen bir yapıya sahip. Oyuncu kadrosunda Leyla ile Mecnun ve Şubat dizilerinden de tanıdığımız Ali Atay, Ahmet Mümtaz Taylan, Damla Sönmez, Serkan Keskin, Nadir Sarıbacak, Cengiz Bozkurt, Demet Evgar, Ercan Kesal ve Tansu Biçer gibi önemli isimleri barındıran filmin senaristliği de yine Onur Ünlü'ye ait. efLÂtunfilm'in yapımcılığında kotarılan film özellikle görsel yönü ve siyah-beyaz çekimi ile ilgi çekiyor.

6. Limonata (2015)

Makedonya'da yaşayan Suat eski bir tır şoförüdür ve ölümcül bir hastalık nedeniyle yatağa düşer. Oğlu Sakip'i yanına çağırır ve ölmeden önceki tek arzusunu açıklar. Suat seneler önce İstanbul'da imam nikahı kıyarak bir kadınla evlenmiştir ve bu evlilikten bir çocuğu olmuştur. Ancak Suat bebekken terk ettiği bu çocuğu hiç görememiştir. Ölmeden önce tek dileği Selim adındaki ikinci çocuğunu bulup ondan helallik istemektir. Buna göre oğlu Sakip'ten İstanbul'a gidip kardeşini bulmasını ister. Sakip babasının emektar arabasına atlayıp elinde yalnızca kardeşinin adı ve eski bir adresle İstanbul yollarına düşer.

Ünlü oyuncu Ali Atay’ın kamera arkasına geçtiği ilk yönetmenlik deneyimi olan filmin başrollerini Serkan Keskin ile Ertan Saban paylaşıyor.

7. Ayla (2017)

Film, Kore Savaşı'nda yaşanan gerçek ve çok dramatik bir hikayeyi beyazperdeye taşıyacak. 1950 yılında savaşta yer alan Süleyman Astsubay savaş meydanında küçük bir kız bulur. 5 yaşındaki bu Koreli kız yetimdir ve nereye gideceğini bilmemektedir. Astsubay kızı yanına alır ve Ayla ismini verir. Birliğin neşesi haline gelen Ayla ile astsubay kısa sürede baba-kız gibi olurlar. Ancak 15 ay sonunda birliğin Türkiye'ye geri dönme kararı çıkar. Ayla'yı bırakıp dönmek istemeyen Süleyman Astsubay her yolu denese de Kore kanunlarını aşamaz. Küçük kızı geride bırakmak zorunda kalan Süleyman ve yetimlere uygulanan sisteme dahil olarak yetimhaneye verilecek olan Ayla son vedalarında tekrar bir araya gelmeye söz verirler. Yıllar ikiliyi yeniden buluşturacak mıdır?...

Yönetmen koltuğunda reklam filmleriyle dikkat çeken Can Ulkay'ın oturduğu dram filmi Ayla'nın senaryosunda ise Sınav, Uzun Hikaye, Kavak Yelleri, Doludizgin Yıllar'ın da senaristliğini yapmış Yiğit Güralp'in imzası var. Başrollerini Çetin Tekindor, Taner Birsel, İsmail Hacıoğlu ve Ali Atay'ın paylaştığı filmin kadrosunda Duygu Yetiş, Büşra Develi, Erkan Petekkaya, Esra Dermancıoğlu, Deniz Seviyesi filmindeki performansı ile Milano Uluslararası Film Festivali’nden ‘En İyi Kadın Oyuncu’ ödülünü alan oyuncu Damla Sönmez, Altan Erkekli, Sinem Öztürk Uslu gibi önemli oyuncular yer alıyor. Filmin müziklerini ise Fahir Atakoğlu üstleniyor.

8. Ölümlü Dünya (2018)

Nesillerdir Haydarpaşa Garı’nda Anadolu Tat Lokantası’nı işleten Mermer Ailesi, 8 kişiden oluşan geniş bir ailedir. Kendi halinde, sade bir yaşamları olan bu insanlar dışarıdan oldukça sıradan bir hayat yaşamaktadır. Oysa gerçek hiç de öyle değildir. Mermer ailesi nesilden nesile kiralık katildir ve dünya çapında etkin olan dev bir organizasyon için çalışmaktadır. Ancak organizasyonun kimi kurallarının ihmal edilmesiyle birlikte işler karışır ve ailenin kimliği açığa çıkar. Artık aile pılını pırtını toplayıp yola koyulmalı ve peşlerindeki dev örgütü atlatabilmelidir...

Daha fazlası için bu içeriğimize göz atabilirsiniz;

Bunu Okuduktan Sonra Bilet Alacaksınız! Ali Atay'ın Yönettiği Komedi Filmi 'Ölümlü Dünya'yı Tanıtıyoruz

9. Türk İşi Dondurma (Mart 2019)

Turkish'i Dondurma, Çanakkale Savaşı sırasında Avustralya'da yaşayan iki Türk'ün ülkeleri için verdikleri mücadeleyi konu ediyor. Avustralya’da yaşayan iki Türk, geçimlerini devecilik ve el arabası ile dondurma satarak sağlar. 1915 yılında memleketlerinde savaş çıktığını öğrenen ikili, Çanakkale’ye cepheye gitmeye karar verir. Ancak, yetkililer onların adadan çıkmalarına izin vermez. Bu sırada Avustralya’da Türkler aleyhine propaganda yapılmaya başlanır. İngilizler’in Avustralya’da asker devşirmek için broşür dağıttığını öğrenen iki Türk, ülkelerinde veremedikleri mücadeleyi Avustralya’da vermeye karar verir.

Yönetmen koltuğunda Ayla filminin yönetmenliğini üstlenen Can Ulkay’ın oturduğu Turkish'i Dondurma’nın senaryosunu Gürkan Tanyaş kaleme alıyor. Başrollerinde Şebnem Bozoklu, Erkan Kolçak Köstendil ve Ali Atay'ın bulunduğunu gerçek bir öyküden uyarlanan filmin kadrosunda Will Thorp, Marleen Mathews, Tristan Alexander ve James Farley gibi isimler yer alıyor.

10. Vizyona girmeye hazırlanan yepyeni filmi: Cinayet Süsü

11. Çekimleri devam ediyor: Nuh Tepesi

Popüler İçerikler

Fatih Altaylı'dan 'Restoran Boykotu' Tavsiyesi! 'Gerekli Bir Silahtır, Kullanıp Atılacak Bir Şey Değil'
Kimse Bunu Beklemiyordu! Galatasaray'ın Yıldızı Mauro Icardi 23 Nisan Paylaşımında Fenerbahçe U19'a Yer Verdi
Konuşanlar'ın Hasan Can'ı Evinde Kaza Geçirdi: Acil Ameliyata Alındı!
YORUMLAR
15.10.2019

"ölümlü dünya" Belki bu filmde asıl adam olarak görmediğimden ya da belki ouınculuğunu daha çok beğendiğimden bilemiyorum yönetmenlil kısmını pek oturtamıyorum kafamda. Zaten aksiyon filmi olmadıktan sonra yönetmenin ne işe yaradığını bi türlü anlayamayan cahil bir yapım var oarası ayrı. Ama harbi güzel adam be şu mecnun😂

15.10.2019

kalite kokuyor

15.10.2019

sen aydınlatırsın geceyi izleyip anlayanlar bi anlatsın be yaa

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ