Oyun Dünyasının Kanayan Yarası: Her 10 Kadın Oyuncudan Biri İntihar Düşünüyor

Bize neler kazandırdığını bir kenara bırakırsak...

Çevrimiçi oyunculuk bizim gördüğümüz özel oyunlar dışında piyasanın büyük bir dilimini oluşturuyor. Doğal olarak karşılıklı etkileşimi gerektiren bu tür oyunlar aynı zamanda oyunculuğun karanlık tarafının da göze çarpmasına sebep oluyor. Çevrimiçi zorbalık ise özellikle kadınlar üzerinden yürüyor.

Sky News Sabah Kuşağı Haberi 👇

Cinsiyetçi yaklaşımlar çok yaygın.

18-24 yaş aralığı kadınların %75'i oyun içinde zorba davranışlara maruz kalırken yaklaşık 3te 1'i şiddet içerikli mesajlar ile karşı karşıya. Bu veriler durumun ciddiyetini açıkça ortaya koyuyor.

10'da 1'i intiharı düşünüyor.

Oranlar içine battıkça daha kötü hale geliyor. Yine 18-24 yaş aralığındaki kadınların %25'i zorba davranışlar sebebiyle depresif hissederken %11'lik bir kısım intiharı düşünecek hale geliyor.

İlginizi Çekebilir

Assassin's Creed Mirage'dan İlk Fragman Geldi: Türkiye Fiyatı Belli Oldu
Sony'nin Merakla Beklenen Yeni El Konsolu PlayStation Project Q Duyuruldu!
Marvel's Spider-Man 2'den Enfes Bir Oynanış Videosu Geldi: Venom Sürprizi!

Popüler İçerikler

Fabrikada Grup Seks Skandalı: 4 İşçi Kovuldu!
İlk Buluşmada Alman Usulü Hesap Ödediği İçin Buluştuğu Kişinin Cimriliğinden Dem Vuran Kadın Tartışma Yarattı
Bozdoğan Kemeri'ndeki Polis Barikatına Sosyal Medyadan Gelen İlk Tepkiler
YORUMLAR
29.05.2023

sadece elini siken, asosyal, tipsiz, ezik küçük oğlan çocuklarını ciddiye alıp intiharı düşünecek bir kadın oldugunu sanmıyorum. gerçek hayatta o kadını görseler heyecandan donlarına boşalırlar sonuçta. twitch ve ofde bolca tokatlıyor zaten gamer girller.

29.05.2023

Genelde FPS oyunları için mi bu oran? FPS oyunları oynamadığım için oradaki ortamı bilmiyorum. Sadece lol oynuyorum oynadığım herolardan ve profilimden erkek olduğumu sanıyorlar zaten 😂 ayarlardan genel/takım sohbetini kapattım kafam rahat kimsenin ne yazdığını görmüyorum. İntiharı düşünmek nedense saçma geldi ya mutele geç ya da konuşman gerekiyorsa ses değiştirici falan kullan

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ