Oyun Dünyasının En Hüzünlü Easter-Egg'i: Marvel's Spider-Man'deki Gerçek Evlilik Teklifinin Hikayesi

Oyun dünyası pek çok yaratıcı ve şaşırtıcı sürpriz ile dolu. Oyunların içine yerleştirilen bu göndermeler 'easter egg' olarak anılıyor ve keşfedildiklerinde oyuncuların yüzlerini güldürüyorlar. Ancak 2018 yılında çıkış yapmış olan Marvel's Spider-Man oyununda öyle bir easter egg var ki insanın yüreğini hikayesi ile paramparça ediyor.

Oyun dünyası 2018 yılında Marvel’s Spider-Man oyunu ile tanıştı.

Ancak bizim hikayemiz oyunun çıkışından önce başlıyor.

Sıkı bir oyuncu ve Spider-Man hayranı olan Tyler Schultz oyunun geliştiricisi olan Imsoniac Games'e ulaştı ve yardım istedi. Üstelik bu yardım geliştirici stüdyonun pek de alışık olmadığı türdendi! Kız arkadaşına evlilik teklif etmek için geliştirici ekibin kapısını çalmış olan adam Marvel’s Spider-Man oyununun bir köşesine 'Madisson, benimle evlenir misin' şeklinde bir ibare ekletmek istiyordu. Böylece yalnızca Maddison değil, tüm oyuncular onun aşkına şahitlik etmiş olacaklardı!

Böylece geliştirici Insomiac Games ve nişanlısına evlilik teklif etmek isteyen oyuncu arasında bir diyalog başladı.

Insomiac Games Twitter üzerinden oyuncuya nişanlısının Twitter hesabını ve yanıtlarını kontrol etmediğine emin olup olmadığını sorduğunda oyuncu 'kontrol etmediğine yüzde yüz eminim' şeklinde yanıt verdi. Plan tıkır tıkır işliyordu.

Bunun üzerine geliştirici ekipten o can alıcı soru geldi: "7 Eylül tarihine kadar bekleyebilecek misiniz?"

Oyuncunun yanıtı ise oldukça net ve kendinden emindi. Bu soruya 'Elbette! Geçtiğimiz Mayıs'ta 5 yılı geride bıraktık. Eminim ki Eylül'de de buralarda olacaktır' şeklinde yanıt verdi.

Artık nefesler tutulmuştu, plan tıkır tıkır işliyor ve dünyanın dört bir yanındaki oyuncuların gözü önünde süreç devam ediyordu.

Insomniac Games 'Pekala, biz kim oluyoruz ki aşka hayır diyelim? Sana DM atıp neler yapabileceğimize bir bakalım' şeklindeki mesajı ile oyuna Maddison için bir evlilik teklifi eklemeyi kabul ettiklerini açıkladı.

Oyun çıkışını gerçekleştirdiğinde oyuncular Maddison için oyuna eklenmiş olan bu evlilik teklifi ile karşılaştılar.

Tüm süreci Twitter üzerinden takip eden oyuncular oyunda bu easter-egg ile karşılaştıklarında oldukça sevinmişlerdi. Şimdi gözler nişanlısına evlilik teklifi edebilmek uğruna yılın en çok beklenen oyunlarından birinin geliştiricisi ile iletişime geçip, milyon satış rakamını aşmış bir oyunda aşkını ölümsüzleştirmiş olan Tyler Schultz cephesindeydi.

Ancak olayın sonucu tam bir gözyaşı seliydi...

Meraklı oyuncuların soruları üzerine bir açıklama yapan Schultz kız arkadaşı ile oyunun çıkışından haftalar önce ayrıldıklarını ve terk edildiğini açıkladı. Süreci Schultz ile birlikte takip eden binlerce oyuncu da bu olaydan en az bu aşık adam kadar kalpleri kırık ayrıldılar.

Peki ya Marvel's Spider-Man'de yer alan bu evlilik teklifine ne oldu?

Tabela bugün hala yerli yerinde öylece duruyor ve önünden gelip geçen oyunculara bitmiş bir aşkın geride kalan izlerini gösteriyor. Oyun geliştiricileri Schultz'a bu tabelayı oyundan kaldırmayı teklif etmiş olsalar da oyuncu teklifi geri çevirmiş. Kısacası bugün bile gidip bu tabelayı yerinde görmeniz mümkün.

İlginizi Çekebilir

Metaverse Arsaları Satılsa da Alsak: Oyun Dünyasının En Büyüleyici 12 Lokasyonu
"Filmini Yapsalar da İzlesek" Dediğimiz, Hikayesi ile Hollywood Filmlerine Taş Çıkartan 13 Oyun
Yayıncılar da İyi Kazanıyor: Popüler Yayıncılar Meslekleri Hakkında Merak Edilenleri Yanıtladılar!

Popüler İçerikler

Yine Aynı Müdür Yine Olay: Müdür Yardımcısının Kapısını Kırdırıp İçeriye Girdi
Gündem Olan Görüntü: Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş 'Kelime-i Şehadet'i Yanlış Okudu İddiası
Gürgen Öz, Miss Turkey 2024 Birincisi İdil Bilgen'e Gelen Eleştirileri Dilan Polat Üzerinden Değerlendirdi!
YORUMLAR
17.02.2022

Çok iyi plan. Yazık olmuş.

17.02.2022

O kadar bitirdim. Hiç dikkatimi çekmedi.

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ