Oyun Dünyası da Seferber: İşte Oyun Devlerinden Rusya'ya Gelen Yaptırımlar ve Ukrayna'ya Destek Hamleleri

Rusya'nın Ukrayna işgali devam ederken dünyanın geri kalanı gibi oyun sektöründen de Ukrayna'ya destek ve Rusya'ya çeşitli yaptırımlar geliyor. Oyun firmaları ve geliştiriciler birer birer yaptırım kararlarını açıklayarak Rusya'yı oyun dünyasında da yalnız bırakıyorlar. İşte Rusya'ya yaptırım uygulama kararı almış oyun ve espor dünyasından bazı önemli markalar;

Ukrayna Başbakan Yardımcısı geçtiğimiz günlerde tüm oyun dünyasına böyle seslenmişti;

Ukrayna Başbakan Yardımcısı Tüm Oyun ve Espor Dünyasından Rusya'ya Karşı Yaptırım Talebinde Bulundu

1. CD Projekt Red

The Witcher serisi ile rüştünü ispat ettikten sonra son oyunları Cyberpunk 2077 ile de büyük ses getirmiş olan Polonya merkezli oyun stüdyosu Belarus ve Rusya'daki oyun satışlarını dondurduğunu açıkladı.

2. Electronic Arts

Oyun dünyasının devlerinden olan Electronic Arts da Rusya ve Belarus'ta oyun satışlarını durduran firmalardan. EA Games ayrıca artık Rus ve Belarus takımlarına FIFA serisinde yer vermeyeceğini de duyurmuştu.

3. Activision Blizzard

Geçtiğimiz aylarda Microsoft çatısı altına girmiş olan Activision Blizzard Ukrayna işgali karşısında Rusya ve Belarus'taki oyun satışlarını tamamen durdurma kararı almış olan firmalardan.

4. Epic Games

Dünyayı kasıp kavuran battle royale oyunu Fortnite'ın geliştiricisi olmanın yanı sıra en popüler oyun motorlarından olan Unreal'ın da mucidi olan Epic Games sıklıkla bedava oyunlar ile andığımız Epic Games Store'un da sahibi. Rusya'nın işgali karşısında adım atan Epic Games Store bu ülkedeki tüm oyun satışlarını durdurduğunu açıkladı.

5. Blast Premier

Dünyanın en prestijli espor turnuvalarından olan Blast Premier de Rusya'ya ambargo kararı alanlar arasında. Rus takımlarını turnuvadan tamamen men ettiklerini duyuran Blast Premier buna karşın Rus oyuncuların diğer takımlarda forma giymesinde bir problem olmadığını açıkladı.

Detaylar için... 👇

Putin'in Savaş Kararı Esporu da Vurdu: Tüm Rus Takımları CS:GO Turnuvası BLAST Premier'den Yasaklandı

6. 11 Bit Studios

Oyun dünyasının sevilen bağımsız geliştiricilerinden olan ekibi Frostpunk ve savaşın acısını sivillerin gözünden anlatan This War of Mine oyunu ile tanıyoruz. 11 Bit Studios tüm oyun satış platformlarında bir kampanya başlatarak bir hafta boyunca buralardan elde edecekleri geliri Ukrayna Kızıl Haç'ına bağışlayacaklarını açıklamıştı.

7. SCS Software

Euro Truck Simulator ile oyuncuların büyük beğenisini kazanan stüdyo da Ukrayna'nın yanında olanlardan. Euro Truck Simulator 2 için Ukrainian Paint Job adında bir DLC satışa sunan geliştirici ekip bu DLC'nin tüm gelirlerini Ukrayna yararına bağışlayacağını duyurdu.

Şimdi ise gözler diğer devlerde.

Oyun dünyasında Steam'in de Rusya'dan erişimi engelleyeceği dedikoduları yayılmaya devam ediyor. Pek çok kullanıcı bunun özellikle online oyunlar ile arası iyi olan Rusya için ciddi bir adım olacağı konusunda hemfikir.

Detaylar için...👇

B Rush'lamak Yok mu?! Steam'in Rusya'da Erişime Kapatılacağı İddiası Oyuncuları İkiye Böldü

Xbox ve PlayStation cephesinden de yaptırım bekleniyor.

Ukrayna Başbakan Yardımcısı tarafından yapılan Twitter paylaşımının ardından gözler iki oyun devi, Xbox ve PlayStation'a da döndü. İlerleyen günlerde bu ikili kanadından da yaptırım gelecek mi hep birlikte göreceğiz.

İlginizi Çekebilir

Önemli Olan Niyet: Sistemlerini Ukrayna Bayrağı Renklerinde Işıklandırarak Bi' Garip Destek Veren Oyuncular
Roblox'ta Tanıştığı Adam Tarafından Kaçırılan 13 Yaşındaki Kız Çocuğu Kurtarıldı
Hem Suçlu Hem Güçlü: Twitch Dolandırıcısı Hem Suçunu "Gururla" Kabul Etti Hem de Jahrein'e Küfürler Savurdu

Popüler İçerikler

Gazeteci Timur Soykan Narin Cinayetiyle İlgili Düğüme Dönen Konuları Çarpıcı Bir Şekilde Analiz Etti
Açılın Doktor Geliyor: Miss Turkey 2024 Güzeli İdil Bilgen'in Atandığı Şehir Belli Oldu!
Kızılcık Şerbeti'nde Şok Kamera Arkası: Kıvılcım, Alev Bebek için Apo'yla Evlenecek!
YORUMLAR
07.03.2022

online oyunlara Rusları almayın. Birine bulaşıyorsun, it sürüsü gibi devamı geliyor

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ