Oynadığımız Oyunlarda Ana Karakterin Arkadaşı Görünüp Sonra Saf Değiştiren 10 Kötü Karakter

Twist, hikaye yazarken kullanılan ve oldukça da sevilen bir teknik. Gelin, oyun dünyasında ana karakterlerimizin arkadaşı olan ya da bizim öyle sandığımız ama hikaye ilerledikçe bizi sırtımızdan vuranlara bir bakalım.

Wheatley

Portal oynarken kime güveneceğimizi sorgulatan Wheatley. Başta sevimli, bize yardım eden Wheatley, sonradan şeytani bir hal aldı. Portal'ı bu kadar sevilen bir seri yapan da bu hikayesi, espirileri ve göndermeleri oldu zaten.

Cortana

Cortana, Halo serisinin ilk oyunundan beri Master Chief'in yardımcısıydı. Ancak sistemin bozulmasından 7 yıl sonra artık savaşılması gereken bir düşmana dönüştü. Böylesi bir kırılma elbette ki oyuncuları da ikiye böldü. Kimi hikayenin böyle bir düşman yaratmasını severken kimileri Cortana gibi bir yardımcının taraf değiştirmesine inanamadı.

9S

NieR: Automata'nın başlangıcında sevecen ve 2B için hafızasını feda eden sevimli android 9S. Oyun ilerledikçe, 2B'nin kaybının üzüntüsünü karakterini değiştirerek gösterdi ve oyun tarihinin sevilen kötü adamlarından oldu. 9S'i diğer kötü adamlardan en çok ayıran özelliği ise girdiği bu karanlık yolun sebebinin çektiği acılardan dolayı olması ve empati sağlanabilmesiydi.

Dr.Monty

Call of Duty serisinin kötü adamlarından biri de Black Ops 3 oyunundaki Dr.Monty'dir. Oyunun başından beri bizim yanımızda olduğunu söyleyen, güçlendirmeleri sağlayan Dr.Monty'nin asıl kötü adam olduğunu ve baştan beri ihanet planı gerçekleştirdiğini öğrendiğimizde ise hepimiz şok olmuştuk.

Vincent Moretti

It Takes Two'nun yapımcılarının elinden çıkan A Way Out, oynanış ve hikaye bakımından oyuncuları oldukça memnun eden bir oyun. Hapishaneden kaçmak için birbirine güvenmek ve birlikte çalışmak zorunda olan Leo ve Vincent'in hikayeleri tüm oyuncuların içini burkan bir gizemi de açığa çıkarır, Vincent gizli bir memurdur. Tüm oyunu oynadıktan sonra kimin yaşayacağına da oyuncular karar verir.

Micah Bell

Red Dead Redemption 2'de sevmeyeceğimiz bir sürü karakter var. Ancak liste yapmak gerekirse Micah Bell herkesi solda sıfır bırakır. Hikayenin başında çetenin agresif karakteri olan Micah, zaman geçtikçe tek sorunun agresiflik olmadığını hepimize gösterdi. İç burkan o son sahneyi her RDR oyuncusu hatırlar.

Franklin Clinton

Grand Theft Auto serisinin karakterleri genelde girift yapıdadır. Hepsinin suçlu olduğunu biliriz ancak empati kurmaya da çalışırız. GTA V oyunun sonunda ise bize çok büyük bir seçim sunulur; Franklin, tüm oyun boyunca birlikte çalıştığı ve bizim de kontrol ettiğimiz Michael veya Trevor'a ihanet etme ya da onlarla birlik olup asıl kötü adama karşı savaşma. Eğer diğer karakterlerden birini öldürmeyi seçerseniz ellerinizle bir kötü karakter yaratmış olursunuz. Michael'ı öldürmeyi seçtiğimizde ise oğlu Franklin'i arada bir arayıp babasından haber olup olmadığını sorarak yürekleri dağlar.

Joe Barbaro

Listemizin en karmaşık kötüsü Joe Barbaro. Vito Scaletta ile uzun süredir arkadaş olan Joe, Vito hapse girdiğinde onu çıkaracağını söyleyip sözünü tutmamasıyla güven kırmıştı. Oyunun sonunda Vito, Falcone'u öldürürken silahını Vito'nun kafasına dayayan Joe tüm Mafia oyuncularının düşmanı oldu. Sonradan karar değiştirip Falcone'a saldırsa da, Leo'nun adamları tarafından Vito'dan farklı bir yöne gitmişti. Bu da uzun süredir Joe'nun bizim karşımızda çalıştığının bilindiğini düşündürdü.

General Shephard

Oyun tarihinin en ikonik sahneleri listesi yapılsa, General Shephard'ın Ghost ve Roach'ı katlettiği sahne listenin başlarında yerini alır. Oyun başında sert bir Call of Duty komutanı sandığımız Shephard, tüm süre boyunca Price'a komplo kurmakla meşguldür.

Big Smoke ve Ryder

Para ve güç isteğinin ihanete dönüşme hikayesi desek yalan olmaz. Grand Theft Auto: San Andreas'ın başından beri arkadaşımız gibi görünen Big Smoke ve Ryder. Hikayeye göre; Sweet Grove Street Families çetesini uyuşturucu batağından hep uzak tutmak ister. Ryder zaten bir bağımlıdır, Big Smoke ise bu işte çok para olduğunu durmadan söyler durur. Daha sonra Ryder ile birlikte Grove Street'e ihanet eden ikili Ballas tarafına katılır. Bir detay olarak; ünlü fast food siparişi sahnesinde, Big Smoke'un o kadar fazla yiyecek söylemesi ve yavaş yavaş konuşmasının sebebi de Ballas'ın yapacağı pusu girişimi için zaman kazanmaktır.

Popüler İçerikler

MasterChef'te Mide Bulandıran Olay: Yemeğin İçinde Kımıldayan Şey Kurt mu?
Galada Sarılarak Poz Verdiler: Arda Güler ve Sevgilisi Duru Nayman İlk Kez Birlikte Görüntülendi
Narin Güran Cinayetinde Yeni İddialar Yeni Detaylar: 'Eczaneden Ertesi Gün Hapı Aldılar' İddiası!
YORUMLAR
09.11.2022

aga sizi bilmem ama burdaki oyunlardan beni öldüren gta sa smoke ile ryder dir. ilki haka hatirliyom. akşam vakti idi saat 1:30 ile 2:00 di, kişi vakti ve onun acisina oyunu o bitirip 0 dan başladim😭

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ