Onedio Logo

Ön Seçimde Milyonlarca Kişi Oy Kullandı

Kapak Görseli

Günler süren gözaltı sürecinin ardından Ekrem İmamoğlu'nun tutuklandı. Ancak CHP ön seçim kararından geri adım atmadı. Sabah saatlerinden itibaren milyonlarca insan CHP'nin belirlediği noktalara giderek ön seçimde Ekrem İmamoğlu'na oy verdi. Oy verme süreci 17.00'den 19.00'a uzatıldı ve tamamlandı.

CHP'de ön seçime yoğun bir ilgi var.

CHP'de ön seçime yoğun bir ilgi var. Görseli

CHP'nin cumhurbaşkanı adayını belirleyeceği ön seçim kapsamında, 81 il ve 973 ilçede 5 bin 960'ı üye ve 5 bin 960'ı dayanışma sandığı olmak üzere toplam 11 bin 920 sandık kuruldu.

Ekrem İmamoğlu'nun tek aday olarak girdiği ön seçimde iki sandık kuruldu.

Üyelerden çok "Dayanışma Sandığı" ilgi gördü.

Üyelerden çok "Dayanışma Sandığı" ilgi gördü. Görseli

CHP, ön seçim sandıklarının yanı sıra 'dayanışma sandıkları' da kurdu. Bu sandıklar, parti üyesi olmayan vatandaşların da oy kullanmasına imkan tanıdı. Dayanışma sandıklarına seçmen ve halkın yoğun ilgisi rekor oya neden oldu.

11 milyondan fazla oy...

Cumhurbaşkanı adayı seçiminde rekor bir katılım sağlandı. Saat 15.30 itibariyle 11 milyondan fazla kişi oy kullandı. Ön seçimde oy verme işlemi sabah 08.00'de başlarken, yoğun katılım nedeniyle 17.00'da sona ermesi planlanan süre 19.00'a kadar uzatıldı ve sona erdi.

Mansur Yavaş da sayı verdi.

Mansur Yavaş, yaklaşık 20 milyon kişinin oy kullandığını söyledi. Yavaş, 'Ön seçimde 20 milyon civarında kişi oy kullanmış. 20 milyon kişi, bugün zorunlu olmadığı bir sandıkta oy kullanıyorsa, erken seçimin vakti çoktan gelmiştir.' dedi.

İlginizi Çekebilir

Ekrem İmamoğlu'nun Tutuklanma Sürecine Bir Tepki de Yönetmen Zeki Demirkubuz'dan Geldi
İBB'de Ekrem İmamoğlu'nun Yerine Geçecek Başkan Vekilinin Çarşamba Günü Seçileceği Açıklandı
Özgür Özel ve Tuncer Bakırhan'a Mansur Yavaş Soruldu, Özel'den Net Cevap Geldi

Popüler İçerikler

Ünlü İsimler İmamoğlu Protestolarında Tutuklanan Öğrencilerin Serbest Bırakılması İçin Çağrıda Bulundu
Ünlü İsimler İmamoğlu Protestolarında Tutuklanan Öğrencilerin Serbest Bırakılması İçin Çağrıda Bulundu
İstanbul’da Ekrem İmamoğlu Eylemlerinde Ortalık Karıştı: Polis Ters Kelepçe Yaptı, Instagram’dan Paylaştı
İstanbul’da Ekrem İmamoğlu Eylemlerinde Ortalık Karıştı: Polis Ters Kelepçe Yaptı, Instagram’dan Paylaştı
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Ekrem İmamoğlu Açıklaması: “Heybedeki Büyük Turplar Dökülmedi”
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Ekrem İmamoğlu Açıklaması: “Heybedeki Büyük Turplar Dökülmedi”
YORUMLAR

Erdoğan bu zamandan sonra siyasal bir meftadır. Allah affetsin

Bunlar siyaset mühendisi derken gerçekten öylelerniş. CB'nın hırsı sayaesinde herkesi CHP'li yaptılar. gerçekten geri zekalılık. Adalet en çok kime lazım olacak sanırım belli. Ekrem İmamoğlu değil karşısında kim olursa olsun şu saatten sonra tulum çıkarır

Şu olayın güzelliğinin farkında olmayanlar için söylüyorum. bu bir seçim değil, zorunlu değil bu hantal halkı bu kadar engele karşın evinden çıkaran irade söz konusu. bunu gönüllü olarak yaptırmak büyük bir başarı.

TÜM YORUMLARI OKU (24)