Oxford Araştırdı: Oyun Oynama Süresi ve Sağlık Arasında Doğrudan İlişki Yok

Oyunların sağlığımızı kötü yönde etkileyip etkilemediği en az oyun dünyasının kendisi kadar eski sorular. Dünyanın en saygın üniversitelerinden Oxford tarafından yürütülen son araştırma oyun süresi ve insan sağlığı arasında doğrudan bir ilişki bulunmadığını ortaya koydu.

Basit birer eğlence aracı olmaktan çıkan oyunlar şimdilerde dev bir sektör halini aldı. Ancak tartışmalar ise neredeyse ilk günden beri aynı.

Oyunların çocukları şiddete meyilli yapıp yapmayacağı, bağımlılık yaratıp yaratmadıkları tartışmaları ilk günden beri taze. Bu konular hakkında yapılan araştırmalara bir yenisini de Oxford Üniversitesi ekledi.

Her geçen gün daha da gelişen oyun sektörü artık aynı zamanda dev bir iş alanı. Sektörün iş olanakları ve yatırımları konusunda bilgi sahibi olmak isterseniz sizi şöyle alalım.👇

Oxford Üniversitesi'nin araştırmasına göre oyun oynama süresi ve genel sağlık durumu arasında bir bağ yok.

38 bin 935 oyuncunun katıldığı araştırmada katılımcılardan oyun oynamak için ayırdıkları süre ile sağlık durumlarında meydana gelen değişimler arasında bağ kurarak değerlendirmelerde bulunmaları istendi. Araştırmada katılımcıların mutluluk, üzüntü, öfke ve hayattan keyif alma gibi duyguları ölçümlendi.

Farklı oyunları tercih eden katılımcılarla iki haftada bir iletişime geçilerek veri toplanan araştırma pek çok oyunu kapsıyor.

Animal Crossing: New Horizons, Apex Legends, Forza Horizon 4, The Crew 2, Eve Online ve Gran Turismo Sport gibi oyunları içine alan 6 haftalık çalışmanın araştırmacılarından Andrew K. Przybylski çalışma sonucunda video oyunları ve sağlık durumu arasındaki bağı kanıtlayacak neredeyse hiçbir bulgu elde etmediklerini açıkladı. Araştırma sonuçlarında video oyunlarına ayrılan zaman ve kişinin iyi olma hali arasında fark edilemeyecek kadar az ve neredeyse sıfır denilebilecek kadar bir bağlaşım bulunduğuna da yer verildi.

İlginizi Çekebilir

Instagram'dan Nefret Eden Adam: Ünlü Yayıncı PintiPanda Platformu Neden Sevmediğini Son Videosu ile Anlattı
Steam Değeri 108 TL Olan Terapi Tadında Oyun Epic Games Store'da Ücretsiz!
Bunu da Gördük: RTX 3090 Ti Ekran Kartı Sipariş Eden Oyuncuya Kum Gönderdiler

Popüler İçerikler

Pucca, Narin'in Babası Arif Güran'ın Halk TV Muhabiri Ferit Demir'e Tehditvari Konuşmasına Sert Çıktı!
JASAT Tutanağı Ortaya Çıktı: Narin'in Cesedini Gizli Tutmak İçin 6 Farklı Yöntem Kullanmışlar!
Gündem Olan Görüntü: Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş 'Kelime-i Şehadet'i Yanlış Okudu İddiası