İngiltere merkezli uluslararası yardım kuruluşu Oxfam, dünyanın en zengin 2.153 kişisinin elinde bulunan servetin, 4,6 milyar kişinin toplam servetinden fazla olduğunu söyledi.
İngiltere merkezli uluslararası yardım kuruluşu Oxfam, dünyanın en zengin 2.153 kişisinin elinde bulunan servetin, 4,6 milyar kişinin toplam servetinden fazla olduğunu söyledi.
BBC Türkçe'de yer alan habere göre raporda, 'Eğer herkes 100 dolarlık banknotlardan oluşan servetlerinin üzerinde otursaydı, dünyanın büyük kısmı yerde oturuyor olurdu. Gelişmiş bir ülkede yaşayan orta halli bir kişi bir sandalye yüksekliğinde otururken, en zengin iki kişi uzayda olurdu' dedi.
Ekonomik krizlerde kim kazanıyor kim kaybediyor ortada. İlginç olan sistemi gelir ve vergi adaletsizliğini %99 olarak %1 den daha çok savunmamız ama garsonu tezgahtarı azarlayıp durumu eşitleriz. Onların eşitlik anlayışı ise kendileriyle aynı model telefonu alabilmemize eşit pareto ilkesi gibi.
Kapitalizmin boku çıktı. 4 buçuk milyar insanın hakkı nasıl 2000 kişide olabilir ak.
bu daha iyi zamanlar. fark dahada acilacak. son 30 senedir dunya ekonomisi kesintisiz sekilde buyume halinde ama 30 senedir orta sinifin gelirinde bir degisiklik yok, yerinde sayiyor. benzer sekilde 30 senedir artan nufusa, katlanarak artan uretime ragmen mevcut is imkanlari hemen hemen ayni. sorunun kaynagi sistemin yozlasmasindan daha derinde. son 30 yildir gerceklesen sey otomasyon ve bilgi teknolojilerindeki hizli gelisim. teknolojiyi kontrol eden ufak bir azinligin cok az insan gucu ile buyuk bir ekonomiyi yurutebilmesi. ornegin amazon ve diger online satis siteleri. amazon oncesi parakende satis sektorunde kac tane dukkanda kac kisi calisiyordu, simdi amazon ayni ekonomiyi kac kisi ile yurutuyor. sonuc jeff bezos dunyanin en zengin insani.