Oturduğunuz Yerden Tasarruf Etmenizi Sağlayacak 15 Pratik Bilgi

Tasarruf yapmak sandığınız kadar zor değil. Bu pratik bilgilerle hiç zahmet etmeden çok rahatça tasarruf edebileceksiniz.

1. Markete tok gidin

Araştırmalara göre ev alışverişinizi tok karnınıza yaparsanız %40 daha az para harcıyorsunuz. Bu yöntem internet alışverişlerinde de geçerli. Karnınızı doyurun ve uygulamayı da öyle açın.

2. Alışveriş listesi yapın

Yine yapılan bir araştırmaya göre ev alışverişinize bir liste eşliğinde gidip o listeye sadık kalırsanız, listesiz gittiğiniz zamana göre %20 daha az harcama yapıyorsunuz.

3. Semt pazarlarını kaçırmayın

Semt pazarları marketlerden çok daha ucuzdur. Bir diğer bilgi ise; semt pazarları kurulduğu zaman genelde süpermarketlerin meyve sebze reyonunda indirim olur. Bu yüzden semt pazarının olduğu gün, meyve sebze alışverişi için en uygun gündür.

4. LED lamba kullanın

1 adet LED lambanın ömrü ortalama 15 yıldır. LED lambanın kullanım ömrünün diğer lambalarla kıysalandığı görseli görüyorsunuz, anlatmaya gerek yok.

5. Ütünün fişini çekin

Ütü yaparken, işlemin bitimine 5 dakika kala ütünüzü fişten çekebilirsiniz. Ütünün sıcaklığı ile kalan son parçaları rahatça ütüleyebilirsiniz.

6. Buzdolabınıza örtü örtmeyin

Buzdolabınızın raflarına veya üstüne (bu görsel olarak da çok çirkin, lütfen yapmayın) örtü örterseniz normalden daha fazla ısınır. . Örtüler, buzdolabının hava kanallarını engelleyerek ısınmasına ve daha fazla elektrik harcamasına neden olur.

7. Meyve ve sebzenizi suya koyun

Meyve ve sebzenizi çeşmeden akan suyla yıkamak yerine su dolu bir kaba koyarsanız su israfının önüne geçersiniz. Hem çevreci bir eylem yapmış olur hem de mis gibi tasarruf edersiniz.

8. Lambaların tozunu alın

Tozlanan lamba, ışığın yüzde 50'sini yutar. Lambanızı temizleyerek hem enerji tasarrufu etmiş olursunuz hem de bulunduğunuz yer daha iyi aydınlanır.

9. Çamaşır yıkarken ılık su kullanın

Çamaşır makineleri elektrik enerjisinin %90'ını suyu ısıtmak için kullanır. Çamaşırlarınızı yıkarken sıcak su yerine ılık su kullanırsanız makineniz çok daha az enerji harcayacaktır.

10. Standby modunu kullanmayın

Televizyon ve benzeri elektronik cihazlarla işiniz bittiği zaman, kumandayla kapatmak yerine fişini çekin. Çünkü bu tarz cihazlar standby modunda da elektrik tüketmeye devam ederler. 'Sızıntı' diye adlandırılan bu elektrik tüketimi aletin kendi enerjisinin yaklaşık %5'i kadardır.

11. Sesi kısın

Elektronik cihazlar yüksek seste daha çok enerji harcarlar. Hem gürültü kirliliği yapmamak adına hem de tasarruf etmek için biraz daha kısık sesi tercih edebilirsiniz.

12. Lastiklerinizi şişirin

Düzgün şişirilmiş lastikler, aracınızın daha az yakıt harcamasına sebep olur. Ayrıca lastiklerinizi doğru basınçta şişirmeniz daha uzun süre kullanmanızı da sağlar.

13. Yemekten önce su için

Bu sadece tasarruf etmek adına değil sağlığınız için de yararlı bir eylem. Yemek yemeden önce bir büyük bardak su içmeniz hem daha az yemek yiyerek tasarruf etmenize neden olur hem de yediğiniz yemeği daha rahat sindirmenizi sağlar.

14. 30 gün kuralını uygulayın

30 gün kuralı nedir? Gereksiz alışveriş yapmanızı önleyen basit bir yöntemdir. 

Ne zaman gereksiz alışveriş yapacağınızı düşünüyorsanız 30 gün bekleyin ve hala aynı ürünü satın almak istiyor musunuz, kendinize bir sorun. 30 gün beklediğinizde satın alma dürtünüz yok olduysa gereksiz bir alışverişin önüne çoktan geçmişsiniz bile, tebrik ederiz.

15. 30 gün fazla mı geldi? 10 saniye kuralını uygulayın

Eğer 30 gün beklemek istemiyorsanız, 10 saniye kuralı uygulayarak da tasarruf edebilirsiniz. Özellikle anlık kararla yapılan alışverişlerinizde bu kural gayet yararlı olabilir. Sepete atacağınız veya kasaya götüreceğiniz bir ürünü almadan önce 10 saniye bekleyin ve bu 10 saniye içinde neden bu ürünü almanız gerektiğine dair tatmin edici bir neden arayın. Eğer 10 saniye içinde bir neden bulamıyorsanız o ürünü almanıza pek de gerek yokmuş, almayıverin.

Finansal ayrıcalıklardan günlük yaşama dair onlarca hizmet ve ayrıcalık sunarak sana rehberlik edecek yol arkadaşın Maximum Genç senin için burada!

Şimdi sen de Maximum Genç’e katıl, aklından geçenleri hayata geçirmeye başla!

Popüler İçerikler

8 Yaşındaki Kızını da Alıp Üvey Oğlu ile Kaçan Kadın Müge Anlı'yı Çileden Çıkardı!
Mustafa Keser Genç Şarkıcılara Öfke Kusup "Benden Çok Kazanıyorlar" Diye İsyan Etti
Evren Sesini Duymuş: Kızılcık Şerbeti'nin Çimen'i Selin Türkmen, Diziye Manifest Yaparak Girmiş!
YORUMLAR
22.11.2020

Sonrasına banka reklamı koymak?? :D

11.12.2020

16. Karnınıza taş bağlayın

11.12.2020

Klozet rezervuarının içine etiketi çıkarılmış, içi su dolu 1 litre pet şişe koyun.

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ