Otostopla Dünyayı Gezerken Türkiye'de Tecavüze Uğrayarak Öldürülen, Barışın Trajik Simgesi: Pippa Bacca

Pippa, barışın simgesi olmak için otostopla çıktığı yolculukta büyük bir trajedi ile hayatını kaybetmişti. Yolculuğu 'Beraberimizde yolculuk boyunca üzerinde birikecek tüm kirlerle birlikte götüreceğimiz tek elbise beyaz gelinlik olacak.' sözleriyle duyurmuştu...

Giuseppina Pasqualino di Marineo ya da bilinen adıyla Pippa Bacca, kendisi gibi aktivist ve sanatçı olan Silvia Moro ile birlikte 11 ülkeyi kapsayan bir barış turu düzenlemişti.

Bu amaçla 8 Mart 2008'de Milano'dan başlayarak Tel-Aviv'de sonlanacak olan yolculuklarına çıktılar.

Yolculuktaki tek amaç, şiddet ve savaşın hakim olduğu bir dünyada, özellikle de yakın geçmişte savaş yaşamış veya yaşamakta olan ülkelere sevgi ve barış mesajını iletmek idi.

Ama hikayesi elbette bundan ibaret değildi...

Barış turunu planlamadan önce arkadaşının düğününe katılan Pippa, yalnızca bir gün giyilen gelinliklere neden bu kadar değer biçildiğine anlam veremedi.

Aynı zamanda düğün gününün ortak bir sevinç olduğunu, savaşla bağdaştırılamayacağını düşünüyordu. Bu nedenle barış için çıktıkları yolculukta Silvia ile birlikte kadınlığın, sevginin, ailenin ve saflığın sembolü olarak görülen gelinliği giymeye karar verdiler.

Ayakkabı olarak da çok rahatsız olsa bile beyaz topuklu ayakkabılar tercih ettiler...

Bu ayakkabılar ile hiç rahat değildi ama kadın ve anne olmak gibi barışı inşa etmek için de fedakarlıklar yapılması gerektiğini düşünüyordu.

Ayrıca Müslüman ülkelere gideceği için özel olarak kostümüne bir de tığ işi ile kendi elleriyle yaptığı, saçını kapatan bir başlık ekledi.

Gelinliğin etek kısmı, zambak şeklinde tasarlanmıştı. Çünkü zambak, saflığın ve masumiyetin simgesiydi. Ayrıca elbisenin eteği 11 kattan oluşuyordu. Bu da gidilecek 11 ülkeyi temsil ediyordu: Slovenya, Hırvatistan, Bosna, Sırbistan, Bulgaristan, Türkiye, Lübnan, Suriye, Mısır, Ürdün, İsrail.

Pippa, otostopla seyahat ederken insanlardan kaynaklı bir tehlikeyle karşılaşabileceğine inanmıyordu. Onu korkutan sadece iki şey vardı: Soğuk ve vahşi hayvanlar.

Bahsetmekte fayda var ki, Pippa çocukluğundan beri otostopla seyahat ediyordu. İlk önce annesiyle birlikte başladığı bu eğlenceli yolculuklara daha sonra tek başına devam etti.

Otostop yolcuğunda sıra Türkiye'ye geldiğinde Pippa ve yol arkadaşı Silvia yollarına ayrı ayrı devam etme kararı aldı.

İkili yolculuklarına ayrı ayrı devam ederlerken, ne yazık ki 31 Mart günü Kocaeli'nin Gebze ilçesine gelen Pippa, yakınlarıyla telefonla görüştükten sonra bir anda ortadan kayboldu. Yakınlarının ona ulaşamaması ile polis Pippa'yı aramaya başladı.

Aramalar sonucunda Pippa'nın otostopla seyahat sırasında en son bindiği kamyonetin sahibi olan 38 yaşındaki evli ve 2 çocuk babası Murat Karataş bulundu.

Karataş verdiği ifadede, 'Otostop yapan kadını kamyonetime aldım, Tavşanlı Köyü yakınlarında tenha yere götürdüm, direnmesine rağmen kamyonette boğuşup tecavüz ettim, ardından boğdum ve öldüğünü anlayınca da cesedini kimse bulamasın diye çalılıklara sakladım. Her şey bir saat içinde oldu” dedi.

Olayın ardından Pippa'nın yol arkadaşı Silvia verdiği röportajda bir süre içine kapandığını ve hayatın anlamını yitirdiğini açıkladı.

Bugün Pippa'nın doğum günü. 12 yıl önce vahşi bir şekilde katledilmeseydi, aramızda olsaydı 46 yaşında olacaktı. Huzur içinde yat Pippa...

Bu içerikler de ilginizi çekebilir;

Hem Spor Bilgisiyle Hem de Güler Yüzüyle Taraftarların Sevgisini Kazanan, Kadın Gücünün Örneği Bir Spor Spikeri: Dilay Kemer
Adını Herkes Biliyor Ama Onu Gerçekten Tanıyan Pek Yok: Pablo Picasso Hakkında Daha Önce Duymadığınız 12 Gerçek
Bebeğini Düşürdükten Birkaç Saat Sonra Sahneye Çıkacak Kadar Kendini İşine Adamış Bir Şarkıcı: Halsey

Popüler İçerikler

Araştırmaya Göre, Erkeklerin Evlendikten Sonra IQ Seviyeleri Büyük Oranda Düşüyor
Canına Tak Etti: Gösterisinde Yaptığı Esprilerin Yayılmasına Sinirlenen Cem Yılmaz Tepki Gösterdi!
Mustafa Keser Genç Şarkıcılara Öfke Kusup "Benden Çok Kazanıyorlar" Diye İsyan Etti
YORUMLAR
09.12.2020

Müslümanım der sorsan serefsize....Sorsan evlidir sorsan çoluğu çocuğu vardır...bu kadar mı azdın o evladı...insan olacaksın ırk din fark etmez..gitti bir hayat şerefsizin uçkur derdine

10.12.2020

neden bir kadın gördüklerinde akıllarına ilk s.kmek geliyo bu ortadoğuluların anlam veremiyorum

10.12.2020

Allah belanı tekrardan versin ozaman Murat Karataş!

TÜM YORUMLARI OKU (32)