Otoparkta Fotoğrafı Bulundu! Bisiklet Gezisinde Kaybolan Tara Calico ve Gizemli Polaroid Fotoğraf Olayı

Tarihler 20 Eylül 1988'i gösterdiğinde New Mexico'da yaşayan 19 yaşındaki Tara Calico, her sabah yaptığı gibi günlük bisiklet gezisine çıktı.

Bisiklet gezisinin ardından erkek arkadaşı ile tenis oynamak üzere sözleşen Tara, yolculuğa çıkarken yanına walkman, kulaklık ve Boston grubunun kasetlerini aldı.

Erkek arkadaşıyla tenis oynamaya gitmeyen ve eve de gelmeyen Tara'nın annesi endişelenir ve hemen polis departmanına gider.

Tara'nın bisikleti kayıp olsa da polis ekipleri yol kenarında Tara'nın walkmanını kırılmış bir şekilde buldu. Bunun üzerine polis ekipleri walkmanın bulunduğu yerde olanları öğrenebilmek için görgü tanığı aramaya başladı.

Görgü tanıkları, New Mexico 47. karayolu bölgesinde seyreden eski model, beyaz bir karavanda Tara'yı gördüklerini söyledi.

Bazı görgü tanıkları da iki genç adamın Tara'yı takip edip, arabaları ile ona çarparak arabalarına aldığını gördüğünü iletti.

Polisler tüm Belen'i arasa da ne yazık ki Tara Calico'ya ulaşamadı, fakat bu durum 15 Haziran 1989 yılında değişti.

Bir marketin otoparkında kimliği belirsiz genç bir kadın ve çocuğun her iki kolu da arkadan bağlanmış ve ağızları bantlanmış şekilde fotoğrafları bulundu.

Renkli ve iyi durumdaki polaroid fotoğraf, bir minibüs ya da karavanın içinde çekilmişti.

Araştırmalar sonucu fotoğrafın Mayıs 1989'dan sonra çekildiğini öğrenen polis ekipleri fotoğrafı bulan kadın ile görüşünce kadın Toyota bir kargo minibüsü gördüğünü söyler. Aynı zamanda minibüsü kullanan adam bıyıklıydı.

Fotoğrafın ulusal bir haber programında yayınlanması üzerine fotoğraftaki genç kızın Tara Calico olduğu yönünde düşünceler oluşmaya başladı.

miro.medium.com

Bunun yanı sıra fotoğraftaki küçük erkek çocuğunun da Nisan 1988'den beri kayıp olan 9 yaşındaki Michael Henley olduğu saptandı.

Bunun üzerine Tara ve Michael'ın ailesi bir araya gelerek bir dedektifle anlaştı.

miro.medium.com

Dedektifler tam araştırma çalışmalarına başlarken Michael Henley'in cesedi kaçırıldığı yerden tam 7 kilometre uzaklıktaki bir dağda bulundu. Yani Tara'nın ailesi kızlarını arama çalışmasına tek başına devam etti.

Tara aranmaya devam ederken iki polaroid fotoğraf daha bulundu.

miro.medium.com

İlk fotoğraf California'da bir inşaat sahasında bulunurken, diğer fotoğraf Amtrak treninde bulundu.

Tara Calico'ya ait olan fotoğraflar bir bir ortaya çıksa da arama çalışmaları ne yazık ki sonuçsuz kalıyordu.

Tara'nın ailesi kızlarını bulmak için yemin etse de ne yazık ki anne Patty ve baba John Doel kızlarının acısına daha fazla dayanamayarak vefat etti. 

Anne Patty kızının kaybolmasının ardından pek çok kez felç geçirdi ve son zamanlarını evinin penceresinde Tara'nın gelmesini bekleyerek geçirdi.

Ailenin ölümü ile Tara'yı arama çalışmaları sona erse de 2013 yılında New Mexico Üniversitesi'nde bir 2. sınıf öğrencisi vakanın tekrardan incelenmesi için polis ekiplerinden destek istedi.

Ne yazık ki bu arama çalışması 1 yıl sonra dağıldı ve Tara Calico asla bulunamadı.

Bu içerikler de ilginizi çekebilir 👇

İçiniz Bir Tuhaf Olacak! Şimdiye Kadar Gerçekleşmiş En Ürkütücü 18 Kaybolma Olayı
İnsanların Gizemli Bir Şekilde Kaybolduğu 15 Korkutucu Yer ve Kayboluş Hikayesi
Sırra Kadem Basmalarıyla Bir Türlü Çözülemeyen Tarihin 10 Kaybolma Vakası

Popüler İçerikler

Ak Parti ve MHP'den Muhalefete Geçen Belediyelerdeki Milyarlık Borçlar Dudak Uçuklattı
Kripto İntiharı mı? Bitcoin’deki Büyük Düşüş Sonrası Bunalıma Girdiği İddia Edilen Doktor İntihar Etti
Fatih Altaylı'dan AK Partili Şebnem Bursalı'ya İğneleyici Yazı: "Istakoz Kuru Yenmez, Şarap Ne İçtiler Acaba?"
YORUMLAR
14.05.2021

1990da bulunduğunda hipotermiden öldüğü saptanıyor ve fotoğraftaki küçük çocuğun Michael Henley olmadığı anlaşılıyor. Fotoğraftaki çocuğun kimliği halen belirsiz.

14.05.2021

İçerik hazirliyorsan araştır iyice

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ