Otomobilinizde Mutlaka Bulunması Gereken 10 Trafik Seti Eşyası

Trafik kurallarını düzenleyen yasa ve düzenlemeler gereğince, otomobillerde bulunması gereken malzeme ve ekipmanlar, araç tiplerine göre değişiklik gösterse de temel ürünler trafiğe çıkan herkes için olmazsa olmaz durumundadır. Bu trafik seti ekipmanlarını aracınızda bulundurarak sadece kurallara uymakla yetinmez aynı zamanda yaşayabileceğiniz kaza veya arıza anlarında sizin ve sevdiklerinizin ya da hiç tanımadığınız insanların hayatına ciddi anlamda etkide bulunabilirsiniz. Bugün sizler için otomobilinizde bulunduğu takdirde size olumlu etkisi olacak 10 ekipmanı anlatmaya çalıştık. Hadi direksiyon başına!

1. Kriko

www.pumalas.com.tr

Aracınızda kesinlikle bulundurmanız gereken ekipmanlardan birisi olan Kriko, normal şartlar altında tek başınıza kaldıramayacağınız ağır yükleri kaldırmanızı sağlar. Otomobilinizin lastiklerinizi değiştirmeniz gerektiğinde, aracınızın alt takımını, kolay bir şekilde yukarı kaldırmanıza yardımcı olur.

2. Stepne Lastiği

Araçlarda bulunması gereken en önemli şeylerden biri olan stepne lastiği yani yedek lastik, kullandığınız lastiklerin hasar görmesi durumunda size yardımcı olur. Herhangi bir lastik patlaması riskine karşı olarak stepne lastiğinin araçta bulunması neredeyse zorunlu bir uygulamadır.

3. Bijon Anahtarı

Bijon anahtarı, arabanızın lastiklerini kendi başınıza değiştirebilmeniz için kesinlikle arabınızda bulunması gereken aletlerin başında gelir. Bu anahtar, lastiklerin somunlarını gevşetmek için kullanılır. Bu alet yedek lastiğin değişmesinde gereklidir.

4. İlk Yardım Çantası

Otomobilinizin içerisinde bulunacak trafik setinde belki de en önemli ekipman ilk yardım çantasıdır. Her araçta bu ilk yardım çantasının bulunması gerekirken, ilk yardım çantalarında olması gereken malzemeler ise yasa ve kurallar çevresinde belli bir standarda bağlanmıştır. İlk yardım çantasında, yara bandı, cerrahi eldiven, gazlı bez ve çok daha fazla ürünü içerisinde bulundurması gerekir.

5. Yangın Söndürme Tüpü

Otomobiller içerisinde birçok yanıcı bileşen bulundurduğu için oluşabilecek herhangi bir yangına riskiyle mücadele etmek amacıyla yangın söndürme tüpleri de araçlarda bulunmalıdır.

6. Üçgen Reflektör

Arabanızın arıza yapması durumunda, yolda kaldığınız veya kaza yaptığınız bir durumda çevredeki diğer sürücülerin sizi fark edebilmeleri adına reflektör oldukça önemli bir ekipmandır. Reflektör kullandığınız bir durumda, diğer araçlar sizi fark eder ve kaza geçirme olasılığınız azalır.

7. Çekme Halatı

Çekme halatı, otomobilinizin yolda kaldığı anlarda diğer araçlardan yardım alarak aracınızı hareket ettirmenizi sağlar. Çekme halatı satın alırken otomobilinizin kendi ağırlığından daha fazlasını çekebiliyor durumda olmasına dikkat etmenizi öneririz.

8. Lastik Zinciri

Zorlu koşullarda yolculuk yaparken veya kış mevsimlerinde yolculuk yaparken yanınızda teker zinciri bulundurmanız gerekir. Bu zincirler yol ile lastiğiniz arasındaki sürtünmeyi artırarak yolda kalma olasılığını düşürür.

9. Takoz

Takozlar en özünde aracınızın, engebeli alanlarda veya yokuşlarda geriye doğru gitmesini engeller. Otomobilinizi yerinde tutmak, yani sabitlemek için katlanabilir veya normal bir takoz bulundurmanız gerekir. Kamyon, otobüs gibi araçlarda 20 x 40 cm boyutunda takozlar kullanılması zorunludur.

10. Takviye Kablosu

Bir zorunluluğu bulunmamasına rağmen aracınızda kesinlikle olması gereken parçalardan olan takviye kabloları, aracınızın aküsünün bittiği anlarda, diğer araçların aküsünden aktarım yapılmasına yardımcı olur. Aracınızın aküsünün nerede ve ne zaman biteceği tam olarak belli olmadığı için, aracınızda takviye kablosu taşımanızı muhakkak tavsiye ederiz.

Popüler İçerikler

Sosyal Medyada Süren Öğretmenlik Tartışması: Az Çalışıp Çok mu Maaş Alıyorlar?
Almanya’da Noel Pazarına Saldırı: Saldırgan Suudi Arabistan Vatandaşı Bir Doktor Çıktı!
Bakanlığın Gıda İfşaları Devam Ederken En Fazla At ve Eşek Etinin Satıldığı Şehirler Belli Oldu